Connect with us

10 obiecte vestimentare care îți pot afecta serios sănătatea. Renunță la numărul 6 chiar acum

FASHION & BEAUTY

10 obiecte vestimentare care îți pot afecta serios sănătatea. Renunță la numărul 6 chiar acum

S-a dovedit că 73% dintre problemele de spate ale femeilor sunt cauzate de hainele și accesoriile pe care le poartă. Numeroase articole din garderoba ta nu sunt atât de inofensive precum par. Iată câteva dintre cele care pot avea un impact negativ asupra sănătății tale:

 

1. Pantalonii strâmți

Popularii ”skinny jeans” sunt o adevărată amenințare pentru sănătatea ta din cauza efectului de compresie. Aceștia pot cauza probleme cu circulația sângelui, pot dilata venele și chiar pot încetini digestia. De asemenea, pot face ca pulpele să îți amorțească și să te doară.

2. Tocurile

Femeile au de patru ori mai multe probleme cu picioarele decât bărbații. Dureri de glezne, cârcei, entorse, osteoartrită și leziuni ale nervilor – acestea sunt doar câteva. Cu cât e mai îngust și mai înalt tocul, cu atât e mai rău. Dacă știi că trebuie să mergi mult pe jos, alege niște încălțări confortabile – încălțămintea ar trebui să îți ofere sprijin și echilibru.

3. Lenjeria de tip tanga

Dacă porți des tanga, ar trebui să știi că acest tip de lenjerie poate cauza probleme serioase cu sănătatea intimă – infecții vaginale, hemoroizi, iritații, frecare a pielii. Încearcă să nu porți prea des tanga, mai ales pe timp de vară. Dacă o faci, alege ca lenjeria să fie din bumbac 100%.

4. Cerceii și colierele grele

Conform studiilor recente, 20% dintre găurile de urechi cauzează infecții cu bacterii. Dacă procedura nu e făcută cum trebuie, infecția se poate răspândi și îți poate pune viața în pericol. În plus, cerceii foarte mari și grei pot deforma lobii urechii, astfel că va fi nevoie de chirurgie plastică.

5. Cravatele

Nu numai femeile suferă din cauza hainelor lor. Se pare că 67% dintre bărbați cumpără cămăși cu un guler prea îngust. Gulerele înguste și nodurile de la cravată reduc circulația sângelui, măresc presiunea intraoculară, cauzează dureri de cap, limitează mișcările gâtului și măresc tensiunea musculară a umerilor și a spatelui.

6. Sutienele nepotrivite

Sutienele nepotrivite pot cauza numeroase probleme, precum durerea de spate, de umeri sau de coloană. Atunci când vrei să îți cumperi un sutien, nu pleca din magazin fără să îl probezi. Dacă ai sânii mari, evită sutienele cu bretele subțiri. Dacă ai bustul mai mic, asigură-te că sârmele nu-ți rănesc pielea.

7. Șlapii

Deși sunt un accesoriu esențial pentru plajă, șlapii nu sunt așa inofensivi precum ai crede. Pot cauza disconfort și dureri de spate, deoarece nu au toc deloc.

8. Lenjeria modelatoare

Lenjeria modelatoare strâmtă poate cauza dificultăți de respirație, dureri musculare și probleme cu circulația sângelui. Alege mereu mărimea potrivită pentru tine și caută lenjerie din lycra.

9. Gențile de umăr foarte grele

Ca orice altă femeie, probabil că ții în geantă toate lucrurile de care ai putea avea nevoie. Totuși, dacă porți o greutate prea mare pe un singur umăr, s-ar putea să ai probleme cu mușchii și încheieturile. Nu lua după tine lucruri inutile.

10. Fustele creion

Acest tip de fuste îți apropie foarte mult picioarele, existând mereu riscul să-ți pierzi echilibrul și să cazi. De asemenea, ele limitează toate mișcările și pot cauza întinderi musculare și malformații ale genunchilor.

8 greșeli de stil care te fac să pari bătrână și lipsită de stil

În decursul vieții, fiecare persoană își formează niște obiceiuri – și poate fi destul de greu să scapi de ele. Fiindcă timpul nu stă însă niciodată pe loc, trucurile tale de frumusețe favorite, care te ajută să atragi atenția tuturor și să le câștigi admirația, se pot întoarce împotriva ta. Iată câteva dintre greșelile de stil și de modă pe care le faci și care te fac să nu arăți la fel de bine pe cât ți-ai dori:

1. Nu respecți proporțiile

Pentru a arăta întotdeauna tânără și frumoasă, ține mereu cont de proporții. Atunci când porți niște pantaloni largi, poartă ceva strâmt în sus – și vice versa. Combină un tricou supradimensionat cu blugi skinny. De asemenea, ai grijă ca toate hainele să ți se potrivească perfect ca măsură.

2. Porți accesorii de aceeași culoare

Geanta, pantofii și cureaua de aceeași culoare arată foarte demodat (mai ales dacă au imprimeuri animale pe ele). Ca să ai o ținută luxoasă e suficient să ai un singur element colorat – restul lucrurilor pot fi în nuanțe neutre.

3. Nu porți o curea

Hainele largi fac corpul să pară greoi și fără formă, adăugându-ți niște ani și niște kilograme în plus. Imaginea ta va fi mereu irezistibilă dacă încerci să faci să pară că ai o siluetă de tip „clepsidră”.

4. Îți place prea mult stilul retro

Moda este ciclică, dar nu trebuie să rămâi blocată la un stil dintr-un anumit deceniu. Chiar și un articol vestimentar universal, precum blugii, poate să te îmbătrânească dacă nu este în pas cu moda. De exemplu – blugii evazați sunt un model care te îmbătrânește. Alege unii care să îți scoată în evidență picioarele.

5. Îți iei în continuare haine pentru adolescente

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, e normal ca stilul tău să se schimbe. Nu mai purta lucrurile pe care le foloseai când aveai 15 sau 20 de ani. Blugii cu pietricele și tricourile cu desene nu te fac să pari mai tânără – din contra, arată nepotrivit. Vei părea tânără și frumoasă dacă porți cei mai simpli blugi și tricouri fără imprimeuri.

6. Porți ochelari cu o ramă învechită

Lumea s-a convins de mult că ochelarii sunt un accesoriu stilat și util, care pot să îți ajusteze trăsăturile feței sau să îți strice complet imaginea. Designerii oferă adesea multe alternative moderne pentru modelele clasice, așa că nu te încăpățâna să alegi rame învechite.

7. Îți porți părul lung și drept

Părul lung și drept evidențiază schimbările cauzate de vârstă de pe fața ta. Alege o tunsoare mai scurtă sau, dacă nu ești pregătită încă pentru o asemenea modificare, tunde-ți părul în scări.

8. Alegi culori greșite pentru ojă

Nimic nu trădează vârsta precum mâinile. Nuanțele de lila, piersică sau perlă adaugă ani în plus mâinilor tale. Dacă vrei ca acestea să pară tinere și îngrijite, alege o ojă albă sau de o altă culoare care să lumineze pielea. Unghiile ar trebui să aibă o formă ovală și să fie de lungime medie.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus