Connect with us

5 trucuri pentru a-ți activa hormonii de slăbire și a pierde în greutate fără să faci efort

FASHION & BEAUTY

5 trucuri pentru a-ți activa hormonii de slăbire și a pierde în greutate fără să faci efort

Mulți cred că, pentru a scăpa de kilogramele în plus e suficient să consumi mai puține calorii și să faci exerciții fizice regulate, dar adevărul e ceva mai complicat. Pentru a slăbi eficient trebuie să-ți îndrepți atenția asupra hormonilor de pierdere în greutate. Iată cum poți slăbi fără exerciții, țintind hormonii de pierdere în greutate:

 

 

1. Mănâncă fără grabă și cu atenție

Știai că durează cam douăzeci de minute până ce leptina declanșează hormonul de sațietate al corpului, care te face apoi să te simți sătul? Dacă te grăbești să mănânci, acest hormon nu va fi declanșat și nimic nu îi va spune creierului că ai mâncat suficient. Consumul alimentelor de calitate bogate în proteine nu este numai sănătos, dar te ajută și să te simți sătul pentru mai mult timp, prin declanșarea leptinei.

 

 

2. Consumă alimente care conțin grăsimi bune în cantități mari

Grăsimile bune, care se găsesc în alimente precum uleiul de cocos te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp și nu sunt depozitate ca grăsime, fiind folosite imediat și crescându-ți nivelurile de energie.

 

 

3. Nu uita de micul dejun

Mănâncă în fiecare zi ceva la micul dejun, la puțin timp după ce te trezești. Dacă mănânci ceva până într-o oră după ce te trezești, vei declanșa hormonii care te fac să pierzi în greutate pentru întreaga zi.

 

 

4. Obține suficientă vitamina D prin intermediul luminii soarelui

Nivelul ridicat de Vitamina D te ajută să îți amplifici metabolismul, menținându-l la o rată optimă de funcționare. Atunci când stai la soare pentru a-ți obține vitamina D atât de importantă pentru pierderea în greutate, nu uita de pielea ta. Folosește întotdeauna cremă de protecție solară, dacă nu vrei ca urmele îmbătrânirii să-ți apară mai repede pe față.

 

 

5. Dormi mai bine

Cercetările au arătat că dacă o persoană nu doarme minim 6-8 ore pe noapte, nivelurile de leptină scad și nu îi mai transmit creierului când corpul a primit suficientă mâncare. De aceea e atât de important să dormi bine. Dacă nivelul de leptină din corpul tău e prea jos, vei simți nevoia să mănânci mai mult, pentru a compensa lipsa somnului. Hormonul leptină e semnificativ pentru a decide dacă ți-e foame, sete sau somn.

10 SECRETE pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen în cel mai scurt timp

Ce femeie nu și-ar dori să fie în formă și să se simtă bine în corpul său? Oamenii se străduiesc adesea să facă zilnic exerciții fizice pentru a se menține în formă, iar a slăbi în zona abdomenului este o muncă provocatoare și obositoare. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a reuși să scapi de această problemă. Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă fără chimicale, iată câteva strategii pe care poți să le încerci:

1. Mănâncă ouă la micul dejun

Specialiștii sugerează să consumi ouă la micul dejun pentru a arde grăsimea de pe burtă. Sună ciudat, dar studiile au dovedit că acest lucru funcționează.

2. Bea apă pentru un metabolism bun

Consumul suficient de apă te ajută să arzi caloriile în exces. Dacă bei minim doi litri de apă pe zi îți va fi mai ușor să slăbești și să drenezi grăsimile din organism.

3. Dacă vrei să slăbești, mănâncă încet

A mânca încet e un alt mod bun de a reduce grăsimea de pe burtă. Dacă mănânci mai încet vei consuma și mai puține calorii decât cei care mănâncă pe fugă.

4. Limitează consumul de carbohidrați

Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă și să pierzi în greutate, redu cantitatea de carbohidrați pe care o consumi zilnic.

5. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos conține acizi grași. Adaugă niște ulei de cocos în dieta ta zilnică pentru a reduce grăsimea corporală. De asemenea, uleiul de cocos te va ajuta foarte mult în ceea ce privește accelerarea metabolismului.

6. Pune accent pe fibre

Asigură-te că mănânci multe fibre. Într-un studiu din 2011, s-a dovedit că cei care au crescut cantitatea de fibre solubile consumate cu 10 grame pe zi (echivalentul a două mere mici sau al unei cești de mazăre) au slăbit în zona abdomenului în proporție de 3.7% după cinci ani.

7. Nu te opri niciodată din mișcare

Grăsimea se predă destul de ușor dacă te dedici exercițiilor aerobice. Arde caloriile alergând, mergând cu bicicleta, înotând – orice îți mărește ritmul inimii. Acestea te vor ajuta mult mai bine decât antrenamentul de forță.

8. Încearcă să faci yoga

Femeile la menopauză înscrise într-un studiu din 2012 care au făcut yoga timp de 16 săptămâni au slăbit semnificativ în zona abdomenului. Dacă nu te atrage yoga prea tare, poți să încerci orice exercițiu de relaxare – chiar și respirația simplă te poate ajuta. Ideea e să cobori nivelul cortizolului, hormonul de stres legat de grăsimea abdominală.

9. Dormi bine

Dacă dormi cinci ore sau chiar mai puțin pe noapte o să te îngrași în zona abdomenului. Pentru a slăbi, ideal ar fi să dormi 8 ore pe noapte.

10. Nu dormi până târziu în weekend

Femeile care merg la culcare și se trezesc în același interval orar în fiecare zi au mai puțină grăsime corporală, potrivit unui studiu de la Brigham Young University. Obiceiurile haotice de somn îți dau ceasul intern peste cap, ceea ce îți face corpul să secrete hormoni care depozitează grăsimea, precum cortizolul.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus