Connect with us

12 obiecte de uz casnic despre care nu știai că au o dată de expirare. Schimbă-le chiar acum

Uncategorized

12 obiecte de uz casnic despre care nu știai că au o dată de expirare. Schimbă-le chiar acum

Ne amintim întotdeauna să verificăm termenul de valabilitate al laptelui și știm cât ar trebui să ne păstrăm produsele de frumusețe. Din păcate însă, nu suntem atente la alte lucruri din casa noastră pe care le folosim mai mult decât ar trebui. Iată mai multe informații despre obiecte din gospodărie care, în mod surprinzător, au o dată de expirare.

În dormitor

Pernele – 2-3 ani

În timp, orice fel de pernă devine casa acarienilor și poate cauza dureri de gât, pentru că, inevitabil, își pierde forma.

Papucii de casă – 6 luni

Papucii de casă sunt mediul perfect pentru răspândirea infecțiilor fungice. Prin urmare, ei trebuie să fie spălați cum se cuvine cât mai des posibil.

În baie

Buretele – 2 săptămâni

Pe burete și prosop încep să se dezvolte ciupercile și mucegaiul. Bureții din materiale naturale și sintetice pot fi fierte în apă ca să scapi de bacteriile de pe suprafața lor.

Prosopul – 1-3 ani

Prosoapele ude sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Nici măcar spălarea regulată nu poate rezolva această problemă.

Periuța de dinți – 3 luni

Periuța de dinți ar trebui să fie înlocuită atunci când perii se uzează, dar ar trebui să îți iei una nouă și după ce ai fost răcit/ă, ca să nu te îmbolnăvești din nou.

Apa oxigenată – 2 luni

La două luni de la deschiderea ambalajului, apa oxigenată se transformă în apă obișnuită. Apa nedeschisă nu ar trebui să fie păstrată pentru mai mult de un an.

Pe masa de toaletă

Peria de păr – 1 an

Periile de păr ar trebui să fie curățate cel puțin o dată pe săptămână și înlocuite în fiecare an. Dacă sunt făcute din păr natural de mistreț, ar trebui să fie înlocuite la 6-7 luni.

Parfumul, apa de toaletă – 1-3 ani

Parfumurile și apa de parfum care conțin uleiuri esențiale rezistă trei ani închise și 2 ani deschise. Apa de toaletă poate fi păstrată închisă timp de 4 ani și 2 ani când e deschisă.

În camera copiilor

Suzeta – 2-5 săptămâni

Suzetele din latex ar trebui să fie schimbate indiferent de cât timp au fost folosite sau de cum arată. Latexul se poate rupe destul de ușor, iar în crăpături s-ar putea să pătrundă bacterii.

Scaunele de mașină pentru copii – 6-10 ani

În timp, plasticul și spuma se deteriorează, astfel că scaunul își pierde forma și nu mai poate să protejeze copilul. De aceea, cumpără-i copilului tău un scaun nou, nu unul second-hand.

În garderobă

Sutienul – 1-2 ani

De îndată ce sutienul tău își pierde forma, elasticitatea și devine prea mic sau prea mare, simte-te liberă să-l arunci fără regrete.

Pantofii de alergat – 1 an

După ce ai alergat 250-300 de mile, teneșii tăi încep să-și piardă capacitatea de amortizare, ceea ce nu e tocmai bine pentru încheieturile tale.

Citește și 11 trenduri de machiaj care nu au niciun sens! Numărul 3 arată groaznic

Moda se schimbă cu viteza luminii, dar uneori tendințele sunt un pic cam prea mult pentru mintea noastră. Unele astfel de trenduri ce ne sunt propuse pentru a le introduce în viața noastră de zi cu zi sunt potrivite numai pentru petrecerile tematice sau pentru prezentările extravagante de modă. Iată câteva astfel de exemple:

1. Fard de pleoape roșu dreptunghiular

Fardul de pleoape dreptunghiular sau pătrat este foarte la modă în prezentările de modă din sezoanele recente. Va fi cu atât mai interesant dacă alegi culoarea roșie, deși arată, desigur, foarte extravagant. Ai putea opta și pentru orice altă culoare puternică.

2. Fard aplicat pe jumătate de față

Dacă decizi să folosești fard de obraz roșu, poți să mergi foarte departe – aplică-l pe pomeți și pe obraji. Logica ar fi – de ce să folosești două produse când poți folosi unul singur? Poți chiar să folosești rujul roșu pentru un produs de genul „trei în unu”.

3. Unghii cu blană

Unul dintre experimentele în tendințe ale designerilor de unghii sunt unghiile blănoase, de parcă tocmai ți-ai mângâiat pisica favorită uitând că oja nu ți s-a uscat. Unele femei pasionate de modă chiar ar putea să împrumute material pentru manichiură de la animalele lor de companie.

4. Buze de marmură

Bloggerii de frumusețe cred că fața lor este ca o pânză, așa că această tendință le-a atras foarte rapid atenția. La urma urmei, pentru a crea așa ceva trebuie să muncești foarte tare și destul de mult timp.

5. Pistrui strălucitori

A trecut vremea în care fetele erau stânjenite de pistruii lor. Acum, femeile pasionate de modă nu numai că își desenează pistrui falși, dar folosesc pentru asta și culori strălucitoare. Ele ies așa și pe stradă, chiar dacă look-ul ar putea părea potrivit doar pentru o petrecere tematică.

 

6. Ruj neglijent

Acest trend derivă probabil din cel precedent. Pare a fi convenabil, deoarece îți salvează niște timp – nu mai e nevoie să îți aranjezi cu precizie rujul după fiecare sărut.

7. Cornul unicornilor

Probabil toată lumea adoră basmele și creaturile magice, iar unicornii sunt în vârful clasamentului creaturilor magice iubite de către oameni. Acum, să desenezi cornul unicornului este o artă, deși, pentru lumea noastră modernă, un astfel de machiaj fantasy nu e prea potrivit.

8. Tapițerie în păr

Coafurile în stil boho – cu tapițerie în păr – sunt o adevărată opera de artă. Ai nevoie de puțină îndemânare pentru a le obține.

9. Conturul gâtului

Deși cei mai mulți make-up artiși vorbesc deja despre machiajul natural, femeile ajung să contureze tot ce se poate – chiar și gâtul.

10. Unghii asemenea unor bomboane

În America a apărut moda unghiilor asemănătoare cu guma de mestecat sau cu bomboanele. Nu se știe de ce, însă această tendință este încă populară. Ce-i drept, unghiile arată apetisant.

11. Buze sclipitoare

Buzele sclipitoare sunt și ele la modă – dar oare ce bărbat ar îndrăzni să le sărute?

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus