Connect with us

10 greșeli pe care le faci atunci când îți aplici machiajul și care îți distrug complet apariția

FASHION & BEAUTY

10 greșeli pe care le faci atunci când îți aplici machiajul și care îți distrug complet apariția

Toate urmăm anumite trucuri în rutina noastră de frumusețe, care ne ajută să arătăm impecabil. Ne place să învățăm lucruri noi, dar uneori aplicăm produsele într-un mod incorect sau greșim alegerea produselor. De multe ori facem asta pentru atâta timp încât suntem convinse că așa trebuie să procedăm. Iată câteva dintre cele mai obișnuite greșeli de machiaj și cum le poți repara:

1. Folosești numai dermatograful

Nu toate suntem binecuvântate cu un simț artistic pentru a ne aplica dermatograful cu mâna liberă. Folosește bandă adezivă, lipind-o de la colțul exterior al ochilor până la colțul exterior al sprâncenelor. Acest lucru te va ajuta să obții niște linii de tuș perfect drepte.

2. Dermatograful lichid

Nu folosi dermatograf lichid pentru linia genelor inferioare – efectul va fi copleșitor. Optează pentru un creion de ochi normal în acest caz.

3. Aplici prea mult ruj

Nu aplica niciodată prea multe straturi de ruj. E suficient să aplici două și să îți iei rujul la tine, ca să îți poți retușa machiajul.

4. Nu-ți păstrezi dinții curați

Unele femei au obiceiul de a-și mușca buzele, iar din această cauză le rămân urme de ruj pe dinți. Ai grijă să scapi de aceste pete imediat cum ai impresia că ți-au apărut și să păstrezi o oglindă în geantă pentru a reuși să îți examinezi zâmbetul.

5. Nu alegi fondul de ten potrivit

Cele mai multe femei testează nuanța fondului de ten pe mână înainte să îl cumpere. Totuși, cel mai corect ar fi să o testezi pe gât. Nuanța pielii de pe gâtul tău seamănă de obicei cu cea de
pe față, iar nuanța feței tale este important să fie asemănătoare cu cea de pe gât, pentru a nu da senzația de mască.

6. Porți prea mult rimel pe genele inferioare

Prea mult rimel pe genele de jos poate să creeze umbre și iluzia că ai cearcăne. De regulă, nu îți face ochii să pară mai frumoși – din contră.

7. Părul și sprâncenele tale au o nuanță diferită

Încearcă mereu să existe o potrivire de nuanță între sprâncene și părul tău, dacă vrei ca fața ta să pară uniformă și dacă vrei o finisare elegantă, însă nu opta pentru nuanțe identice dacă ești roșcată sau brunetă. Alege nuanțe de maro mai deschise sau mai închise, astfel încât sprâncenele tale să arate natural.

8. Îți accentuezi prea tare sprâncenele

Dacă sprâncenele tale ies prea tare în evidență, nu arată natural. Evită să aplici prea mult creion pe acestea si optează pentru produse pudră. Dacă vrei să folosești un creion, alege unul care este ușor de manevrat și aplică-l prin mișcări scurte, dând impresia de fire de păr.

9. Aplici pudră pe față

Evită să aplici pudra pe marginile exterioare ale feței, deoarece aceasta doar va accentua ridurile și părul. Limitează-te numai la zona T – sau nu aplica pudră nici măcar acolo și alege un fond de ten cu finisare mată.

10. Îți conturezi prea tare buzele

Conturează-ți buzele cu moderație, fiindcă ce e prea mult strică întotdeauna. Conturul exagerat tinde să se întindă și să atragă atenția asupra faptului că nu este natural.

11. Aplici prea mult rimel

Efectul de gene lipite poate fi obținut dacă aplici prea mult rimel sau dacă folosești unul vechi. Nu exagera cu rimelul și ia-ți unul nou o dată la 3-4 luni. Mișcarea de aplicare a rimelului trebuie să fie aceea de zig-zag și să plece de la baza genelor.

12. Pui accentul pe prea multe lucruri

Dacă optezi pentru farduri strălucitoare la ochi, alege să îți dai buzele cu o culoare neutră, iar dacă alegi o nuanță puternică pentru buze, nu pune accentul și pe machiajul ochilor pentru a obține un look echilibrat.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus