Connect with us

10 trucuri care îți vor salva viața în situații de urgență. Numărul 3 te va ajuta enorm

Uncategorized

10 trucuri care îți vor salva viața în situații de urgență. Numărul 3 te va ajuta enorm

Fiecare dintre noi s-a gândit la un moment dat ce s-ar întâmpla dacă ar ajunge să fie pierdut în sălbăticie. Ei bine, în astfel de situații este foarte important să știi cum să te protejezi în caz de urgență și să reușești să folosești cât mai bine obiectele pe care le ai cu tine. Iată care sunt cele mai utile și importante lucruri pe care le poți face cu obiectele normale pe care le ai la tine:

1. Ciorapii strâmți

 

Ciorapii strâmți te pot proteja de insecte, căpușe și chiar de lipitori. Ca să eviți mușcăturile de insecte, ia două perechi de ciorapi strâmți la tine. Poartă una în modul obișnuit, iar
celeilalte perechi taie-i părțile care acoperă picioarele și fă și o gaură pentru cap.

2. Pungile de gunoi

 

Vei lua, bineînțeles, niște pungi de gunoi la tine ca să protejezi mediul, dar știai că acestea pot fi transformate ușor într-o pelerină de ploaie sau că le poți folosi pentru a-ți acoperi
lucrurile? De asemenea, poți să le folosești și ca să te protejezi de frig. Înfășoară-te cu pungi, apoi pune-ți cât mai multe haine pe deasupra. Astfel îți va fi cald mai mult timp.

3. Bicarbonat de sodiu

 

Bicarbonatul de sodiu se află printre componentele extinctoarelor de incendiu, ceea ce înseamnă că poate să stingă un mic foc de pădure. Poți folosi o soluție dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și un litru de apă și pentru a ucide bacteriile periculoase. Dezinfectează astfel fructele și legumele când ești în excursie.

4. Oțetul

 

Dacă ai o arsură minoră, oțetul de mere îți va veni în ajutor. Aplică o soluție de apă și oțet pe zona arsă pentru a calma durerea și pentru a grăbi regenerarea. Oțetul poate și să îți mascheze mirosul pentru a te apăra de animalele sălbatice, dacă-l folosești pe post de deodorant.

5. Banda adezivă

 

Dacă așchia nu ți-a intrat complet sub piele, poți să o scoți cu ajutorul benzii adezive. Pune banda acolo unde e așchia, apasă, apoi trage în direcția opusă. Banda adezivă poate să oprească și sângerările ușoare, dacă ai rămas fără plasturi.

6. Ceasul

 

Ceasul te poate ajuta să nu te rătăcești. Dacă ești în emisfera nordică, pune-ți ceasul pe o suprafață plată sau măcar în palmă. Limba care indică ora ar trebui să fie îndreptată spre Soare.
Împarte unghiul dintre limba orei și numărul 12 la jumătate. Mijlocul unghiului va fi sudul, iar nordul partea opusă.

7. Șosetele

 

Poți să ajuți o persoană care se îneacă aruncându-i niște șosete umplute cu crengi de copac. Acestea vor pluti, iar persoana respectivă se va putea prinde de șosete.

8. Tampoanele

 

Poți folosi tampoanele pe post de filtru pentru apă. Această tehnică e departe de a fi perfectă, dar în sălbăticie nu ai foarte multe variante la dispoziție. Taie o sticlă pe jumătate și întoarce-o. Taie în bucăți și tamponul și așază-le în gâtul sticlei. Fă o gaură în capac, prin care să se scurgă apa filtrată.

9. Chipsurile din cartofi

Poți folosi chipsurile din cartofi ca să faci un foc, deoarece se aprind foarte repede și ard mai mult timp.

10. Guma de mestecat

 

Guma de mestecat te scapă de foamea ușoară, astfel că vei putea să îți păstrezi proviziile limitate pentru mai mult timp.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus