Connect with us

Am un secret care mă ajută să mă mențin frumoasă atât pe interior, cât și pe exterior

ADELINA

Am un secret care mă ajută să mă mențin frumoasă atât pe interior, cât și pe exterior

Peste tot se vorbește despre mâncare, diete, sport, regim de viață sănătos. V-ați întrebat de ce? Păi nu e complicat. Privind în jurul nostru ne putem da seama cu ușurință că până și mâncarea are partea ei falsă.
E un cuvânt pe care îl evităm de când ne naștem pentru că așa suntem crescuți și educați și îl avem în vizor până când îmbătrânim pentru că ne dorim pe cât posibil să avem parte de lucruri autentice și sănătoase, caracteristici din ce în ce mai greu de găsit chiar și în piețele în care țăranii își vând legumele și fructele.

Peste tot întâlnim: roșia fake, castravetele fake, pepenele fake, strugurii fake, produsele din carne fake umflate cu tot felul de injecții, s.a.m.d. Acesta e un subiect pe tema căruia putem dezbate o viață întreagă și tot nu putem schimba nimic pentru că nu ține în totalitate de noi. Totul a devenit un ambalaj, dar oare unde găsim mâncarea de altădată menită să ne dezvolte fizic și psihic și să ne hrănească organismul atunci când avem nevoie, poate chiar să ne readucă la viață când ne simțim slăbiți.

Nu pot să spun că mănânc 100% sănătos pentru că aș minți. Am și eu momentele mele când trec pe lângă un fast-food și papilele mele gustative se scandalizează. Eh, aia e. Suntem oameni și avem plăceri, dorințe, slăbiciuni, pofte și greșeli.

Însă încerc oarecum să mănânc alimente care să-mi aducă energia de care am nevoie zilnic și să nu-mi omoare ficatul pentru că înlocuirea lui cu unul fake va fi în zadar. Acolo chiar nu e loc de “replici”.

Sunt de părere că în momentul de față am un meniu echilibrat, care să-mi satisfacă atât poftele cât și nevoile.
Am obiceiul despre care încă nu am aflat dacă este bun sau prost, să fac blocaje pe anumite preparate/alimente și să mi le introduc foarte des în meniul meu zilnic, până ajung la saturație, după care nu mai vreau 2-3 ani să le văd și le înlocuiesc cu altele care sfârșesc în același mod deloc prietenos.

Așadar, lista este alcătuită din:

– avocado
– baby spinach
– ridichii albe și roșii
– brânză feta sau cu mucegai
– roșii (lunguiețe)
– pește(somon, doradă, macrou)
– mozzarella
– unt
– căpșune
– cireșe
– kiwi
– lapte
– fulgi de cereale
– paste integrale
– castraveți
– mango
– ton în suc propriu
– somon fume
– ouă de prepeliță
– roșii uscate în ulei condimentat
– capere
– năut
– biscuiții digestivi
– ciocolată raw cu ardei iute
– spanac
– urzici cu hrean (nu există ceva mai delicios)
– ouă și telemea de țară
– fasolea verde
– orez
– gulii
– măslinele verzi cu migdale
– ardei gras

Cam astea sunt alimentele, legumele și fructele pentru care eu am dezvoltat o pasiune în ultimii ani de viață. Important este să cunoaștem exact dezavantajele combinației dintre ele. Dacă nu ne pricepem, putem caută pe Google sau chiar să mergem la un nutriționist. Unele pot fi benefice, altele, extrem de dăunătoare.

O masă sănătoasă întotdeauna te ajută să te menții fericit, sănătos și curat pe interior, cu un exterior armonios și strălucitor.
Cumpărați legumele și fructele proaspete din piețe, de la țăranii autentici, nu de la supermarket. Chiar dacă sunt și oameni care aduc produse de peste hotare, măcar riscul este mai scăzut și cazurile mai rare.

Ești ceea ce mănânci și vei fi ceea ce construiești în prezent.
Cu un regim de viață corespunzător, totul va arăta perfect, atât pe interior, dar și pe exterior.

Succes cu alimentația!
See yoo soon, guys

Hai, vă pup!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus