Connect with us

Uite de ce nu reușești să slăbești chiar dacă faci sport și mănânci sănătos

NUTRITIE SI DIETE

Uite de ce nu reușești să slăbești chiar dacă faci sport și mănânci sănătos

Uneori, oamenii merg la sala de gimnastică, țin diete și le respectă cu strictețe, se îngrijesc de sănătatea lor, sunt favorizați și din punct de vedere genetic, dar nu reușesc să piardă în greutate. De ce? Pentru că este profitabilă!

La o căutare mai amănunțită, găsim pe Internet persoane cu aceeași problemă, care explică prin exemplul lor, ce bariere psihologice le împiedică să se despartă de kilogramele în plus, în ciuda dietei sănătoase și a exercițiilor fizice.

A avea kilograme în plus este profitabil!

Da, este benefic, deoarece puteți da vina pe excesul de greutate pentru toate problemele dumenavoastră,:

1. Nu ai un partener?
2. Nu reușești să te angajezi la locul de muncă visat?
3. Nu reușești să îți atingi obiectivele?

Acest lucru este foarte convenabil: există o problemă – puteți da toată vina pe kilogramele în exces. Și dacă nu existau? Apoi s-ar fi dovedit că toate problemele au cauze externe, sau, în cel mai rău caz, tu însuți ești problema. Și cum nu ne place să ne asumăm vina, e mai ușor să o aruncăm pe un motiv pe care îl vor crede și ceilalți, și anume greutatea în exces.

Toți amânăm uneori planurile pentru mâine, luna sau anul următor. Și persoanele mai plinuțe, de asemenea, amână planurile pentru viața viitoare – când vor fi suple. Pentru asta folosesc aceeași scuză legată de sănătate, despre cum kilogramele în plus le împiedică să înceapă sau să ducă la bun sfârșit diverse activități.

Ați observat și dumneavoastră cum oamenii, atunci când trec prin perioade foarte stresante, se calmează singuri mâncând foarte mult, până și în timpul dietelor.
Acest lucru provine din incapacitatea de a-și recunoaște în mod adecvat propriile emoții, mai ales dacă au fost învățați din copilărie să se ghideze după principiul “Nu vă plângeți, sunteți adulți!”
.
Acest sentiment de anxietate se leagă de o altă stare, și anume foamea. În consecință, o persoană, în loc de o sesiune cu un psihoterapeut în care își revarsă toate emoțiile și își rezolvă problemele, merge pur și simplu “la sesiunea” de la frigider.

La aceeași concluzie se ajunge și de la ideea de ereditate: “Mama mea este plinuță, deci și eu sunt.” Dacă doriți să aduceți un omagiu strămoșilor voștri și să continuați cu mândrie dimensiunea impresionantă a liniei familiei, atunci, bineînțeles, nu vă puteți tortura atât de mult cu diete și exerciții.
Dar, potrivit științei, obezitatea transmisă genetic nu este inevitabilă, ci este doar o predispoziție la care sunt expuse anumite persoane. Prin urmare, dacă o persoană nu este predispusă la îngrășare, este păcat să nu aibă grijă de ea, doar pentru că i se pare că toate drumurile vor duce la obezitate.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus