Connect with us

12 obiceiuri de seară care îți strică somnul. Află de ce nu reușeai să te odihnești

FASHION & BEAUTY

12 obiceiuri de seară care îți strică somnul. Află de ce nu reușeai să te odihnești

Somnul este extrem de important pentru bunăstarea ta, deoarece îți poate afecta sănătatea în multe feluri. Lipsa somnului poate fi o cauză a numeroaselor probleme de sănătate, așa că, pentru a le preveni, ar trebui să încerci să elimini obiceiurile proaste înainte de somn și să te pregătești corespunzător pentru odihnă.

Iată câteva obiceiuri dăunătoare la care trebuie să renunți și câteva sfaturi utile pe care să le urmezi:

1. Culcă-te pe partea stângă

Oamenii de stiință au descoperit că poziția cea mai benefică pentru somn pentru a obține o odihnă adecvată, pentru a ajuta digestia și a te scuti de diferite probleme de sănătate, este de a dormi pe partea stângă.

2. Nu citi în pat

Citirea unei cărți înainte de a merge la culcare poate necesita multă atenție și concentrare din partea ta și îți poate întrerupe ulterior somnul pentru că mintea și corpul tău nu vor mai fi la fel de pregătite pentru somn și odihnă.

3. Picioarele tale ar trebui să fie calde

Pentru a te asigura că o să ai un somn sănătos, picioarele tale nu ar trebui să fie reci când mergi la culcare, așa că păstrează-le ascunse sub pătură.

4. Crează o rutină de culcare

Dacă îți stabilești o rutină de culcare, vei dormi mai bine în timpul nopții. De exemplu, poți să îți pui pijamalele înainte să îți piepteni părul și apoi să mergi la culcare.

5. Evită să mănânci timp de cel puțin câteva ore înainte de a merge la culcare

Având o masă grea la cină și mersul la culcare cu un stomac plin te va face să te simți incomod, poate duce chiar și la arsuri la stomac și reduce astfel calitatea somnului.

6. Evită cafeaua cu 4 ore înainte de culcare

Consumul de cafea te va face mai energic și mai alert, astfel încât ar fi bine să eviți consumul de cafea cu cel puțin 4 ore înainte de a merge la culcare.

7. Nu bea nimic cu cel puțin o oră înainte de culcare

Pentru a preveni trezirea cu o urgență ce ține de toaletă în timpul nopții, nu trebuie să bei nimic cu cel puțin o oră înainte de culcare.

8. Păstrează dispozitivele electronice departe de dormitor

Ține telefonul, tabletele, televizorul și alte obiecte gadget departe de camera în care dormi, deoarece acestea îți pot întrerupe somnul.

9. Evită mici reprize de somn pe timpul zilei

Somnul în timpudil zilei îmbunătățește funcția creierului, dar dacă ațipești în mod regulat, te vei confrunta cu dificultăți de a adormi noaptea.

10. Nu alege un ceas cu alarmă luminos 

Pentru a adormi mai bine, evită alarmele cu lumini intermitente, deoarece te pot deranja.

11. Evită exercițiile fizice cu 2-3 ore înainte de culcare

Evită excercițiile fizice cu câteva ore înainte de culcare, deoarece va crește nivelul de adrenalină și îți va fi mai greu să adormi.

12. Ia-ți o saltea de calitate

Saltelele proaste sunt printre principalele cauze ale insomniei, așa că asigură-te că ai o saltea de înaltă calitate, moale, dar fermă, care va spori și calitatea somnului.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus