Connect with us

7 APLICAȚII de telefon PERICULOASE pe care ar trebui să le ștergi chiar acum. Te urmăresc sau îți strică telefonul

LIFESTYLE

7 APLICAȚII de telefon PERICULOASE pe care ar trebui să le ștergi chiar acum. Te urmăresc sau îți strică telefonul

Săptămâna trecută, Google a lansat raportul Android Security 2017 Year in Review, care este a patra tranșă a raportului. Scopul său este de a educa publicul cu privire la eforturile sale de combatere a amenințărilor la adresa securității.

Serviciul proiectat de Google numit Google Play Protect este activat pe peste 2 miliarde de dispozitive și scanează în mod regulat aplicațiile Android pentru activități dăunătoare, iar 60,3% din aplicațiile potențial dăunătoare au fost identificate prin intermediul programului.

Software-ul rău intenționat sau software-ul dăunător(numit adesea malware) este un tip de software proiectat intenționat pentru deteriorarea unui dispozitiv sau infiltrarea în el. Și genul acesta de mecanism îl folosesc și unele aplicații.

Cu toate acestea, chiar dacă Google reconfigurează și derulează actualizări, aplicațiile periculoase, care invadează confidențialitatea continuă să apară în mod exponențial. Iată o listă a aplicațiilor la care trebuie să fii atent:

1. Aplicații meteorologice

Aplicațiile meteorologice au câștigat o popularitate semnificativă încă de la apariție, dar pe cât de virale sunt, pe atât de mari sunt riscurile de a avea viruși. Există un exemplu în care po astfel de aplicație a colectat date de la proprietarul smartphone-ului și le-a transmis atacatorilor, interesați de datele despre cardurile bancare.

Popularitatea aplicațiilor meteo este acum în declin: este mult mai convenabil să vezi prognozele meteo în motoarele de căutare, mai ales că nu îți consumă nici din memoria telefonului.

2. Draw Something

Această aplicație este în esență o versiune la distanță a Pictionary pe care o poți folosi cu prietenii. Nu este o aplicație atât de amuzantă, pentru că într-un final le permite agenților de publicitate să acceseze numărul tău de telefon, jurnalul de apeluri, informațiile despre semnal, locație și multe altele.

3. GO Locker

Aplicația promite să fie un ecran de blocare mai sigur decât ecranul încorporat al telefonului tău, dar pentru că are acces la ecran, este nevoie de aproape toate permisiunile disponibile de la locația ta la mesajele tale text. Această aplicație trimite informațiile tale către magazinele de aplicații ale unor terțe părți care sunt mult mai puțin sigure decât Google Play.

4. Camera 360

Acest aparat de fotografiat promite să adauge mai multe moduri de fotografiere, filtre exclusive, stocare gratuită în cloud, software de recunoaștere a feței, touch-up-uri în timp real și mai multe funcții fără anunțuri.  Această aplicație însă colectează o mulțime de informații de pe dispozitivul tău și conține, de asemenea, motorul de căutare Baidu integrat. Baidu este echivalentul Google din China și din anumite motive inexplicabile, are capacitatea de a-ți activa sau dezactiva WiFi în urma utilizării aceastei aplicații.

5. Talking Tom

Această aplicație este un joc pentru copii în care trebuie să ai grijă de un pisoi, dar nu merită încălcarea confidențialității cu care vine. Acesta le trimite oamenilor de publicitate înregistrări făcute cu microfonul telefonul tău. Acest lucru este cu adevărat înfiorător, având în vedere că este un joc pentru copii.

6. Aplicații WiFi

Check Point, o companie de securitate cibernetică, a identificat mai multe aplicații cu malware publicitar numit LightsOut. Aceste aplicații dăunătoare “generează venituri neautorizate din anunțuri” prin înșelarea utilizatorilor cu vizualizarea și click-urile pe anunțurile afișate pe dispozitivele lor. Check Point adaugă: “După cum au observat unii utilizatori, aceștia au fost forțați să apese pe anunțuri pentru a răspunde la apeluri și pentru a efectua alte activități pe dispozitivul lor.” În aceste aplicații dăunătoare sunt incluse aplicațiile care pretind că oferă acreditări WiFi gratuite / chei, uri, grilă de rețea, etc. Unele dintre aceste aplicații includ Master WiFi Key, Free WiFi Connect, WiFi Security Master – Analizor WiFi, Test Speed, Free WiFi Pro, și Smart WiFi gratuit.

7. Aplicații cu lanterne

Au fost identificate de asemenea câteva aplicații cu lanterne care se numără printre cele mai populare metode pe care dezvoltatorii le utilizează pentru a răspândi un software rău intenționat.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus