Connect with us

5 motive pentru care te ÎNGRAȘI când mergi la școală sau BIROU! Uite care e cauza

NUTRITIE SI DIETE

5 motive pentru care te ÎNGRAȘI când mergi la școală sau BIROU! Uite care e cauza

Mulți oameni lucrează astăzi la un birou. Problema cu această slujbă este că, în foarte multe cazuri, își dau seama că dobândesc greutate în plus. A sta pe scaun în fața unui birou timp de atâtea ore nu ajută la sănătatea fiziologică a corpului uman. Și, mulți oameni se întreabă de ce câștigă atât de multă greutate?
În acest articol, vom vorbi despre cinci motive care te fac să câștigi în greutate la locul tău de muncă.

1. Ții companie

Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să petreci timp cu colegii, dar înseamnă că, uneori, mănânci doar pentru a fi politicos chiar dacă nu îți este foame. De asemenea, dacă este ziua de naștere a unui coleg, cel mai probabil vei mânca și tort sau tot felul de dulciuri și prăjituri. Da, ele pot fi porții și felii mici, dar ele rămân pe zona taliei. De aceea, pentru a evita creșterea greutății din cauza asta, păstrează bomboanele tentante într-un borcan sau doar fii politicos și spune nu atunci când cineva vă oferă o gustare.

2. Nu mănânci inteligent

Când te ridici din pat dimineața, ar trebui să îți faci un plan pentru mesele pe care va trebui să le mănânci pe întreaga zi. Chiar dacă ai în plan să mănânci un prânz sănătos, este foarte posibil ca, la un moment dat să ți se facă foame și să crezi că, a-ți comanda o pizza ar fi soluția perfectă.
Apoi, îți faci o promisiune că în ziua următoare vei mânca cu siguranță sănătos. Te-ai regăsit în asta? Pentru a evita acest lucru, fă-ți o listă cu alimentele pe care ar trebui să le consumi în timpul săptămânii.

În acest fel, vei putea urmări momentul în care faci schimbări impulsive în acest plan și să poți să înveți care sunt momentele în care nu reușești să te ții de plan astfel că poți să îți pui la dispoziție o gustare pentru aceste momente dificile.

3. Temperatura biroului și iluminarea

Potrivit studiilor, camerele cu lumină slabă cresc apetitul. Când ești într-o cameră întunecată, ai un apetit mai mare în comparație cu momentul când lumina este mai puternică. Acest lucru se aplică și în cazul temperaturii din cameră. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să ieși afară pentru o plimbare într-o zi însorită și să respiri aer curat pe parcursul zilei de birou. Acest lucru poate face lucruri uimitoare pentru corpul vostru. Dacă biroul dvs. este rece, purtați un pulover confortabil și concentrați-vă asupra faptului că vă este cald, astfel că nu trebuie să vă concentrați asupra senzației de foame.

4. Lucrezi ore suplimentare

Știai că șederea la locul de muncă mai mult decât ar trebui are și un impact asupra ta? Nu mai ai îndeajuns de mult timp liber să te plimbi, să gătești sau să faci mișcare. De asemenea, somnul insuficient produce probleme în legătură cu echilibrul hormonal care vă controlează pofta de mâncare și vă va face să vă simțiți mai amețit.
Deci, ca soluție, atunci când nu aveți suficient timp să faceți mișcare, utilizați scările în locul ascensorului și alegeți să mergeți în loc să luați autobuzul pentru 2-3 stații.

5. Termene și stres

Când aveți un termen limită de 5 zile și aveți nevoie de 10 pentru a termina un proiect care vă provoacă multă stres, vă supuneți unor factori care vă pot influența foarte tare creșterea în greutate. Deci, unul dintre cele mai mari motive pentru creșterea în greutate este stresul constant la locul de muncă.
Când suntem sub stres, secreția hormonului cortizol crește, așa că trebuie să mâncăm mai multe alimente bogate în grăsimi și zahăr. Aici puteți ajuta destul de mult prin somn și exerciții.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus