Connect with us

Atenție! 7 semne că bebelușul tău ar putea avea probleme de sănătate

LIFESTYLE

Atenție! 7 semne că bebelușul tău ar putea avea probleme de sănătate

Orice părinte este speriat, mai ales în prima perioadă de viaţă a copilului său, de faptul că acesta ar putea suferi de o boală pe care cei mari nu reușesc să o depisteze la timp.
Iată care sunt unele dintre cele mai importante și dificil de observat semne că trebuie să mergi rapid cu micuţul tău la un doctor.

1. Aspectul alunițelor

În cazul în care observi pe corpul copilului tău pete asimetrice de o culoare neuniformă care se întind pe o suprafaţă mai mare de 6mm sau care par să fie genul de alunițe sau pete ce apar pe corpul oamenilor mai în vârstă, du-te rapid cu copilul tău la medic.

2. Căderea părului

În cazul căderii părului, cauza acestei probleme se află cel mai probabil în interiorul corpului. Cauza este în cele mai multe cazuri o lipsă de vitamine, însă trebuie să mergi cu copilul tău la doctor pentru a verifica acest lucru.

3. Schimbări bruște de dispozitie şi de comportament

Lipsa bruscă a poftei de mâncare şi scădrerea nivelului de activitate fizică a copilului sunt de asemenea motive pentru care trebuie să mergi cât mai curând la medicul pediatru.

4. Creşterea dimensiunii capului copilului

Chiar dacă în prima perioadă de viaţă a copilului, faptul că acesta are capul puţin mai mare raportat la restul corpului nu este o problemă, cu toate acestea, dacă observi că această creștere constantă a craniului persistă, ar trebui să consulți un medic.

5. Auzul acestuia pare să fie afectat

Dacă observi că, recent, copilul tău pare să nu mai răspundă la stimulii auditivi din jurul său sau nu își mai aude numele atunci când este strigat, acesta poate avea de a face cu o pierdere a auzului. Astfel de probleme trebuie verificate cât mai curând de un specialist.

6. Sete constantă

Multe mame consideră faptul că bebeluşul lor îşi doreşte să bea lapte constant, este un lucru inofensiv, însă acesta poate reprezenta și un semnal serios de alarmă în anumite cazuri, aşa că nu-l trece cu vederea.

7. Copilul tău sforăie foarte puternic

Faptul că micuţul tău sforăie nu trebuie să te sperie, însă dacă sforăitul acestuia crește în intensitate, ai de a face cu simptomele unei insuficiențe respiratorii. Nu ignora acest simptom, deoarece aceste probleme de respirație pot fi cauzate de o infecţie în organismul copilului.

 

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus