Connect with us

Cum să îți alegi costumul de baie potrivit în funcție de forma corpului

FASHION & BEAUTY

Cum să îți alegi costumul de baie potrivit în funcție de forma corpului

Sezonul estival a venit iar pozele de la piscină confirmă asta. Pe deoparte o bucurie, pe de alta, un alt motiv de îngrijorare. Costumul de baie, spre deosebire de alte piese vestimentare, nu îți acoperă imperfecțiunile și asta vine de la sine înțeles. Însă poți să alegi un costum de baie care să îți evidențieze corpul într-un mod cât mai frumos. Pentru asta, trebuie să îți cunoști forma corpului și să pleci în căutarea costumului.

Renunță la ideea de a-ți căuta costumul de baie în funcție de ultimele tendințe. Dacă arunci o privire pe profilurile marilor vedete, vei vedea că nici acestea nu fac asta, pentru că știu că trebuie să își aleagă costumul în funcție de forma corpului, nu în funcție de modă.

Urmează aceste sfaturi date de stiliști și în această vară vei arăta extraordinar pe plajă :

1. Costume de baie pentru silueta triunghi inversat

Dacă partea superioară a corpului tău- și anume umerii și sânii – e mai pronunțată, atunci ai o siluetă tip triunghi inversat. Astfel, ca să faci în așa fel încât corpul tău să arate cât mai armonios, trebuie să alegi un costum de baie care să reducă vizual din lățimea umerilor și să creeze volum în zona inferioară a corpului- șolduri sau abdomen. Astfel, îți e recomandat un costum cu un top care să se lege pe după gât sau sutiene cu burete. Slipul cu șnur va distrage atenția din zona pieptului.

2. Costume de baie pentru silueta măr

Într-adevăr, silueta tip măr se aseamănă cu cea tip triunghi inversat, în ceea ce privește mărimea sânilor, însă ce e diferit la silueta tip măr este că aceasta presupune și un volum mai mare în zona abdomenului. Astfel, trebuie să găsești un costum care să reducă vizual acest exces de kilograme. Un costum de baie întreg, într-o culoare unitară, a fi cel mai potrivit. Dacă ai probleme în zona coapselor, fie că sunt voluminoase sau ai celulită, nu ezita să alegi costume de baie care au atașată o fustă.

3. Costume de baie pentru silueta androgina (boyish)

Dacă ai o siluetă androgină, probabil tânjești la niște forme pline, feminine. Deci, ai nevoie de un costum de baie care să adauge volum acolo unde lipsește. Un costum potrivit ar fi unul întreg, cu decupaj în zona taliei, pentru a atrage atenția asupra acestei zone. Nu evita nici slipurile cu o tăietură înaltă.

4. Costume de baie pentru silueta pară (triunghi)

Nu ar trebui să îți fie rușine să afișezi silueta ta pară la plajă. Pe lângă faptul că o mulțime de femei au acest tip de siluetă, poți să te gândești și la Rihanna și la câtă lume o admiră.

Costumul de baie dintr-o singură piesă îți va evidenția frumos formele. Dacă vrei totuși un costum din două piese, ai grijă ca slipul să aibă o tăietură joasă și să nu aibă alte aplicații, pentru că nu vrei să evidențiezi această zonă, ci dimpotrivă. În ceea ce privește sutienul, alege-l pe cel tip triunghi sau cel care se leagă după gât.

5. Costume de baie pentru silueta clepsidră

Da, acest tip de siluetă reprezintă un ideal și mai puține griji pentru tine în ceea ce privește alegerea unui costum de baie. Tot ce poți să faci este să îți accentuezi formele atrăgătoare. Poți face asta cu un costum dintr-o singură piesă dar și cu costume retro, cu slip înalt.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus