Connect with us

Amestecă SARE și ZAHĂR în fiecare seară! Efectul te va uimi

LIFESTYLE

Amestecă SARE și ZAHĂR în fiecare seară! Efectul te va uimi

Acest simplu amestec poate să îți aducă mai multe beneficii decât ți-ai imagina. Dacă suferi de insomnie și alte tulburări de somn, este fără îndoială important să încerci să găsești tot felul de rezolvări pentru a reuși să scapi de această problemă.

Un specialist în nutriție a descoperit că, deși zahărul și sarea nu sunt permise în cantități mari datorită potențialelor lor efecte nocive, au și o parte pozitivă. Astfel, combinația specială dintre zahăr și sare are anumite efecte fantastice pentru sănătatea umană.

Se pare că un amestec de zahăr și sare poate reduce stresul care apare în mijlocul nopții și te face să te trezești în mijlocul somnului și să ai dificultăți în a mai adormi la loc. Zahărul și sarea funcționează ca o “baterie” pentru celule: echilibrul de sodiu asigură o respirație celulară adecvată, iar glucoza asigură funcționarea eficientă a mitocondriilor.

Aceste două ingrediente sunt capabile să se ocupe de stres – zahărul trimite semnale organismului pentru a opri producerea hormonului de stres care afectează metabolismul și te ține treaz noaptea.
Și sarea este, de asemenea, importantă pentru a menține condițiile propice ale homeostaziei, unde adrenalina este ținută sub control.
Combinația de sărat și dulce ajută la echilibrarea și funcționarea normală a hormonului de stres. Pe lângă asta, iată care sunt celelalte beneficii ale acestui amestec:

– Îmbunătățește sistemul imunitar
– Tratament pentru dureri de cap
– Tratamentul pentru insomnie
– Crește nivelul de energie
– Crește nivelul serotoninei și al electroliților
– Are proprietăți anti-stres.

Ingrediente:

– Cinci linguri de zahăr brun

– O linguriță de ceai de sare de mare nerafinat

Cea mai bună opțiune este să utilizezi zahărul organic și sarea de Himalaya, dar dacă nu ai aceste sortimente, zahărul și sarea normale te vor ajuta și ele. Se amestecă cele două ingrediente și se pun într-un vas de sticlă sterilizat anterior.

Cum se consumă:

Înainte de culcare (sau când te trezești în mijlocul somnului), ia o cantitate mică de amestec și pune-l sub limbă, având grijă să îl absorbi puțin câte puțin. Vei reuși să adormi mult mai repede și mai ușor.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus