Connect with us

Cum să îți alegi pantofii în funcție de forma picioarelor tale

FASHION & BEAUTY

Cum să îți alegi pantofii în funcție de forma picioarelor tale

Au venit zilele de vară călduroase și sunt riscuri ridicate să ai probleme cu încălțămintea și deci, și cu picioarele.

Flip-flop-uri, sandale , espadrille de pânză … astfel de pantofi completează multe ținute de vară. Dar oprește-te înainte să faci cumpărături. Cele mai moderne perechi de încălțăminte de sezon ar putea să îți pregătească o durere ortopedică – sau să înrăutățești o condiție pe care o ai deja.

1. Încălțămintea potrivită pentru picioarele late

Deși picioarele late sunt o trăsătură de naștere, picioarele se pot lărgi, de asemenea, cu creșterea în greutate și în urma unei sarcini, spun specialiștii.

Picioarele sunt considerate largi atunci când primul deget și al 5-lea depășesc forma normală a piciorului când pășești.

Probleme care pot rezulta: Bătături sau piele îngroșată 

La cumpărături: multe tocuri înalte nu sunt proiectate pentru picioare late, iar strângerea în pantofi prea înguști este o alegere care îți confirmă că vei deveni o victimă sigură. Cel mai bine ar fi să alegi un pantof cu o formă largă sau rotundă, mai ales în jurul degetelor. Din fericire, o mulțime de încălțăminte la modă vine în modele mai largi.

2.Picioare înguste

Pantofii tăi sunt excesiv de spațioși, chiar și atunci când în lungime sunt perfecți? Poate că ai picioare înguste. La fel ca și în cazul picioarelor late, aceasta este o trăsătură genetică.

Probleme care rezultă: Călcâiul are prea mult spațiu, astfel încât să obții mișcare excesivă, bătături și iritații la partea din spate a piciorului.

De asemenea, poți obține artrită, fracturi , leziuni, probleme cu ligamentele și durere la călcâi.

Probleme la cumpărăturile de pantofi: pantofii standard, cu lățime medie nu se potrivesc la fel de bine pe picior cum ar trebui.

Cea mai bună încălțăminte: orice încălțăminte care are curele, mai ales reglabile, pentru a-ți menține piciorul înăuntru.

3. Talpa arcuită

Ai o varietate mare de încălțăminte din care să alegi dacă ai talpa arcuită.
Probleme care rezultă : Piciorul nu asmiliează foarte bine șocul atunci când calcă și pot apărea dureri de picioare sau de genunchi.
Cea mai bună încălțăminte : talpa ortopedică, tocuri mici, medii, înalte, pantofi cu talpă joasa etc.

4. Talpa plată

Ne referim la cazul în care arcul piciorului pur și simplu se prăbușește – sau nu este niciodată complet dezvoltat. Este o condiție comună în timpul și după sarcină, deoarece câștigul de kilograme în plus schimbă centrul de greutate.

Hormonii joacă, de asemenea, un rol important. Relaxin, un hormon eliberat în al treilea trimestru, îți slăbește ligamentele, inclusiv cele de la nivelul picioarelor. Asta creează un picior mai plat.

Probleme care apar: Ateroscleroza (o inflamație dureroasă a mușchilor articulației), crampe musculare și dureri de călcâi, care pot face mersul pe jos neplăcut. Picioarele plate pot fi, de asemenea, vinovatele din spatele durerilor de spate și a durerilor genunchiului.
Probleme la cumpărături: picioarele plate necesită încălțăminte specială, recomandați fiind pantofii wedges, iar cei cu tală joasă, cum ar fi balerinii, îți pot crea mai mult disconfort.
Încălțăminte recomandată: Încălțămintea închisă, încălțăminte cu talpă ortopedică.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus