Connect with us

Lucruri pe care vreau să le bifez înainte să nasc

ADELINA

Lucruri pe care vreau să le bifez înainte să nasc

Oficial am intrat în ultima lună de sarcină – sau aproximativ – dacă Zenaida va respecta termenul de naștere estimat de medicul meu ginecolog.
Am început această lună cu câteva analize, despre care v-am povestit în articolul anterior, aici. Apoi am început organizarea baby-shower-ului Zenadei… spre disperarea prietenelor mele. Am vrut să le fac o surpriză tuturor, să fie un party-baby-shower, așa că m-am ocupat dinainte de tot, împreună cu Ivo. V-am povestit deja că ne-am distrat bine, ca între fete.

Planul pentru această lună este simplu:

1. Voi merge la doctorul meu ginecolog la Femme Boutique Medical, mai des decât până acum. 2. Voi dormi (pentru că știu că nu o să mai apuc să dorm prea mult după ce nasc). 3. Voi citi (am deja pe listă 2 super cărți pe care abia aștept să le citesc – una este chiar despre alăptare)? 4. Voi instala scaunul de mașină. Adică voi supraveghea instalarea ?. Prietenii mei de la Cybex, prin parteneriatul de care v-am povestit deja, mi-au trimis toate lucrurile de care voi avea nevoie. Sunt toate atât de frumoase încât abia aștept să le scoatem la plimbare. 5. Cel mai probabil îmi voi pregăti “bagajul” de mers la spital. 6. Voi continua să merg la sală (desigur, nu voi exagera – și voi face doar exerciții sigure și fără niciun risc) 7. Am început deja să-mi pregătesc congelatorul cu diverse pachețele de mâncare. Mă refer la fructe și legume pe care le voi folosi în diversificare. Pare departe, dar nu mai e chiar așa mult până acolo. 8. Îmi voi menține obiceiul de a merge la plimbare în fiecare zi. 9. Mă voi întâlni cu familia cât mai des – asta pentru că apoi va fi destul de dificil să ne vedem, cel puțin pentru o perioadă. 10. Mă voi întâlni și cu prietenele. Mai ales cu cele care au deja copii. Cine știe ce sfaturi utile îmi mai dau pe ultima sută de metri. 11. Spitalul la care voi naște are deja pregătită rezerva în care mă voi “caza” – poate voi merge în vizită, să mă obișnuiesc cu ideea ?)) 12. O să merg în continuare la masaj, la coafor, mani-pedi, la Talentivity, ca să mă asigur că sunt în regulă toate lucrurile pe care trebuie să le fac. 13. Caut un nutriționist. Vreau să știu ce pot să mănînc, după ce nasc, ca să împac alăptatul cu revenirea la forma inițială. Am auzit tot felul de povești despre alimentele interzise în alăptare și aș vrea să știu de la un specialist care sunt acestea?. 14. Voi pregăti contractul pentru recoltarea celulelor stem. 15. Voi spăla toate hăinuțele pe care i le-am ales Zenaidei, le voi călca și le voi așeza frumos în dulăpior.
16. Îmi voi burduși sertarele cu toate cele trebuincioase (am o listă pe care o știți și voi, pentru că am publicat-o cu puțin timp în urmă – aici) 17. Sigur voi găsi timp să îmi fac și un playlist cu muzică pentru perioada pe care o voi petrece în spital și după. Am citit că bebelușii se liniștesc dacă ascultă white noise. Am găsit multe colecții pe youtube. 18. Mai amenajez puțin terasa, pentru că sunt sigură că voi petrece mult timp acolo. 19. Îmi fac “o provizie” de seriale. Dacă aveți orice sugestie, vă rog să-mi spuneți și mie?. 20. Fac o curățenie generală. Adică mai fac una. Nu știu dacă are legătură cu maternitatea sau dacă mi s-a dezvoltat brusc această obsesie pentru curățenie. Îmi dau seama că sunt puțin exagerată, dar sigur mă voi simți mai bine dacă voi face și asta.

Voi ce ați mai făcut în ultima lună de sarcină? ?

 

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus