Connect with us

6 metode pentru a scăpa de vergeturi

NUTRITIE SI DIETE

6 metode pentru a scăpa de vergeturi

Vergeturile sunt lucruri perfect normale cu care se pot confrunta toate femeile, indiferent de statură și de greutate. Acestea apar în special la femeile care au născut sau au fluctuat foarte brusc în greutate, care au pielea extrem de deshidratată.

Singurul tratament care promite rezultate 100% eficiente este intervenția medicală cu aparatul laser. Cu toate acestea, în cazul în care nu vrei să apelezi la o soluție atât de drastică, există numeroase metode de a reduce aparența vergeturilor.
Vergeturile apar atunci când avem de a face cu o scădere a elasticității pielii și a deshidratării acesteia. Astfel, dacă vrem să scăpăm de vergeturi, este important să hidratăm pielea și să îi redăm elasticitatea.

1. Hidratează bine pielea

Concentrează-te cel mai tare pe zonele extrem de sensibile și de predispuse la apariția vergeturilor, precum coapsele, posteriorul sau abdomenul. Gelul de aloe-vera, uleiurile esențiale și cremele intens hidratante cu extracte din plante, acționează ca niște factori reparatori din interior către exterior. Pentru a maximiza efectele acestei hidratări, aplică o cremă hidratantă înainte de culcare, imediat după duș, atunci când porii pielii sunt deschiși și pot absorbi mai eficient crema.

2. Acordă atenție ingredientelor

Cremele pe care le folosești ar trebui să conțină vitamine care ajută la regenerarea pielii, precum A, E și C și numeroase uleiuri esențiale. Uleiurile de gălbenele, aloe vera sau tea-tre sunt cele mai eficiente. Poți să aplici o cantitate mică de ulei, pe care sp o masezi pe zona cu vergeturi.

3. Exfoliază pielea

Este foarte important să ții cont de acest pas în fiecare zi. Nu trebuie să cumperi un exfoliant din comerț, poți să folosești zahar sau zaț de cafea, important este să te exfoliezi în fiecare zi, de preferat atunci când faci duș. Ai grijă să nu exagerezi și să folosești mișcări prea violente. Acest lucru ar putea crea leziuni la suprafața pielii, care pot să împiedice vindecarea vergeturilor inițiale.

4. Bronzează-te!

Dacă vergeturile tale nu sunt nici foarte vechi și nici foarte pronunțate, încearcă să le expui la soare. Este important să te bronzezi sănătos, folosind creme cu factor de protecție solară. Prin curățarea bronzului, este foarte posibil ca aspectul vergeturilor să se reducă.

5. Bea multă apă

Pare extrem de simplu, însă foarte puține persoane reușesc să facă cel mai simplu lucru care ajută la hidratarea pielii – să bea apă. Nu te gândi că poți să îți păvălești organismul și să folosești sucuri, cafea, apă minerală sau chiar ceaiuri. Nimic nu te hidratează mai bine decât apa!

6. Ia vitamine

Zincul este foarte important! Studiile au demonstrat că lipsa zincului din organism favorizează apariția vergeturilor. Folosește un supliment alimentar pe bază de zinc, la recomandarea medicului sau farmacistului.

Folosește ce ai acasă!

Dacă nu vrei să abordezi la cremele și produsele idn comerț, poți să îți confecționezi un tratament chiar la tine acasă. Ai nevoie de avocado, sase capsule de vitamina E, patru capsule de vitamina A, doua linguri de gel de aloe-vera, doua linguri de ulei de măsline și o linguriță de praf de alge verzi. Coace un avocadu în cuptor, apoi amestecă o=conținutul acestuia până când se transformă într-o pastă. Adaugă interiorul capsulelor de vitamine alături de restul ingredientelor și amestecă până când obții o pastă omogenă. Aplică pasta ibținută pe zona cu vergeturi și laso să acționeze ca o mască, timp de 30 de minute pe zi.

Continuați lectura
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus