Connect with us

Cum arătau cu adevărat oamenii din antichitate. Vei rămâne surprins

FASHION & BEAUTY

Cum arătau cu adevărat oamenii din antichitate. Vei rămâne surprins

Cu siguranță cu toții ne-am întrebat la un moment dat oare cum arată strămoșii noștri. Avem portretele lor, dar unele dintre ele sunt reprezentări extrem de subiective, realizate din punctul de vedere al artiștilor. În unele cazuri, rămășițele scheletice sunt singurele lucruri care ne-au rămas de la strămoșii noștri. Cu toate acestea, tehnologia avansată îi ajută pe oamenii de știință de astăzi să recreeze aspectul fizic al acestora prin reconstrucție facială, în funcție de anatomia craniului.
Astăzi aruncăm o privire asupra câtorva dintre cele mai reprezentative imagini care ne demonstrează cum arătau oamenii antichității.

1. Omul neolitic

Acest om a trăit în perioada neolitică. A fost îngropat acum aproximativ 5500 de ani pe teritoriul Marii Britanii moderne. Ca să îți faci o idee mai bună, acesta s-a născut cu 500 de ani înainte de a se fi pus prima piatră la Stonehenge. Omul avea 25-40 de ani.

2. Ava, o femeie din epoca bronzului

Această tânără pe care o cunoaștem ca Ava a murit cu aproximativ 3700 de ani în urmă. Rămășițele ei au fost descoperite în Scoția, într-un mormânt sculptat într-o stâncă.

3. Tutankhamon

Faraonul Egiptului Antic și cea mai importantă persoană din istoria egipteană a domnit în jurul anului 1332-1323 î.Hr. El și-a asumat tronul la vârsta de 10 ani și a murit înaintea celei de-a 20-a aniversări. Datorită cercetărilor aprofundate și a tomografiei computerizate a mumiei sale în 2005, lumea a putut să vadă aspectul recreat băiatului ajuns rege. După cum vedem, aspectul său era foarte asemănător cu cel al femeilor.

4. O fată din Grecia Antică

Această fată a locuit în Atena și a murit la vârsta de 11 ani, aproximativ în anul 430 î.Hr. Aceasta era perioada în care Grecia a fost cel mai înfloritoare.

5. Caius Julius Caesar

Muzeul Național de Antichități din Olanda a creat o machetă a liderului roman. Oamenii de știință au trebuit să scaneze un bust din marmură din colecția muzeului. Se pare că, până acum am avut o idee puțin diferită de realitate atunci când vine vorba de modul în care arăta celebrul conducător roman.

6. Un vechi om roman care a murit în Pompei

La 24 august 79 înainte de Hristos, erupția catastrofală a Vezuviului a distrus orașele antice romane Pompei și Herculaneum. Potrivit unor surse, aproximativ 16 000 până la 20 000 de persoane au murit în timpul dezastrului natural. Un examinator medical britanic a recreat chipul unui bărbat bazat pe o analiză cu raze X și a caracteristicilor craniului.

7. O femeie din Roma antică care a murit în Herculaneum

Această femeie tânără a fost una din cei 20 de oameni care au încercat să se ascundă de erupția vulcanului într-o baie subterană și se consideră că se trăgea dintr-o familie bogată.

8. Un tânăr din Evul Mediu

Acest om a trăit în Evul Mediu în Scoția. Acesta avea undeva între 13 și 17 ani. Se presupune că el a fost tratat într-un spital și a murit acolo. Oamenii de știință au folosit remodelarea medicală legală pentru a recrea mușchii și țesuturile băiatului. Apoi au folosit un program de calculator pentru a-i recrea caracteristicile faciale.

9. Richard al III-lea, Regele Angliei

Regele Richard al Angliei a trăit în a doua jumătate a secolului al XV-lea. În piesa lui Shakespeare, Richard III a fost portretizat ca o persoană groaznică și vicleană. Cu toate acestea, oamenii de știință încă se documentează cu privire la personalitatea sa. Rămășițele regelui au fost descoperite într-o parcare acum câțiva ani. Pe baza acestora și a examinării craniului regelui, oamenii de știință au creat acest model plastic al feței sale.

10. Henry al IV-lea, rege al Franței

Regele Huguenotului, Henry al IV-lea a trăit în jurul anului 1553-1610 și este cunoscut ca fondatorul dinastiei regale de Bourbon. Regele Henry a avut grijă de poporul său și de țară și a fost numit “Bunul Rege Henry”. Acesta a fost ucis la vârsta de 57 de ani de un fanatic. Bazându-se pe materialul său scheletic, oamenii de știință au creat un model computerizat destul de precis al aspectului său fizic.

11. Johann Sebastian Bach

Eminentul compozitor Johann Sebastian Bach a trăit și și-a creat lucrările în secolele 17 și 18. Compozitorul german a lăsat în urmă mai mult de 1000 de lucrări muzicale unice. Colecția operelor sale combină aproape toate genurile din timpul său, cu excepția operei. Oamenii de știință i-au reconstituit apariția pe baza structurii craniului său.

12. Maximilien Robespierre

Maximilien Robespierre a fost un adevărat dirijor al ideilor în timpul Regimului Terorii. Paradoxal, a fost dus la ghilotină de către foștii săi adepți. Oamenii de știință au creat o reconstrucție 3D a chipului lui Robespierre pe baza măștii sale mortuare. Rezultatul sa- dovedit contradictoriu cu imaginea percepută de noi până acum.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus