Connect with us

Sunt o femeie divorțată. Iată sfaturile mele pentru cei care vor să se căsătorească

LIFESTYLE

Sunt o femeie divorțată. Iată sfaturile mele pentru cei care vor să se căsătorească

Buna ziua, tuturor! Numele meu este Alexandra, am 26 de ani. M-am căsătorit, căsnicia mea a durat 2 ani dar, din păcate, s-a încheiat printr-un divorț. Poate vă veți gândi că aceasta este o perioadă prea scurtă de timp pentru a trage concluzii, însă acest lucru nu este deloc adevărat. Vă voi povesti despre greșelile pe care le-am făcut în căsnicia mea și pe care nu sfătuiesc pe nimeni să le repete. Cine știe, poate ar putea salva căsnicia cuiva.

1. Oamenii nu se schimbă

Acesta este adevărul, care poate să te nemulțumească, însă nu trebuie să îl uiți niciodată. Oamenii pot să crească, să se adapteze circumstanțelor, să-și îndrepte temporar atenția către altceva. Una dintre principalele mele greșeli a fost faptul că speram mereu că mă voi schimba și că persoana de lângă mine se va schimba și ea. Acest lucru, în mod categoric nu se poate face. Dacă te preocupi în fiecare zi de când va veni momentul în care totul se schimbă, nu vei ajunge nicăieri niciodată. Soții sunt adulți, personalitățile lor sunt deja formate de mult timp și nu trebuie să aștepți niciodată ca persoana de lângă tine să schimbe ceva la ea. Expirați, zâmbiți, gândiți-vă la modul în care puteți acționa în această situație, la urma urmei, pur și simplu vorbiți unul cu celălalt în inimă. Dacă într-adevăr iubești o persoană, atunci defectele lui nu te vor supăra.

2. O relație nu funcționează decât în doi

Aceasta este o regulă foarte importantă, pe care o învăț în fiecare zi și, sincer, sunt mereu uimită de rezultate. Să presupunem că știi că soțul iubește să aibă mereu lucruri de rezervă în baie, un tub de rezervă de pastă de dinți, o oglindă curată, o stivă de prosoape proaspete, la fel cum și ție îți place să ai mereu mâncarea ta preferată în frigider, precum sucul de portocale. Astfel, ar trebui ca, atunci când treci pe la supermarket, să îți aduci aminte să cumperi pastă de dinți și un săpun pentru soțul tău, la fel cum nici el nu ar trebui să ezite să îți cumpere suc de portocale atunci când trece pe lângă el prin magazin.

Într-o relație nu trebuie să țineți evidența acțiunilor voastre și nici să le faceți așteptând ceva în schimb. Dar grija față de celălalt este exprimată în detalii, iar viața de familie va funcționa în mod armonios.

3. Nu vă asumați toate lucrurile imediat

Chiar dacă tu știi să faci un lucru mai bine, nu ar trebui să intervii peste soțul tău imediat și să îl cerți că nu face lucrurile bine, la fel cum nici el nu ar trebui să îți smulgă un borcan din mâini atunci când vrei să îl deschizi. Nu trebuie să cari tu pungile grele ca să îi arăți iubitului tău că poți să te descurci și singură, la fel cum nici el nu ar trebui să te trateze ca pe o floare rară care se poate rupe în orice moment. Relaxează-te întotdeauna și încearcă să fii puternică, nu rece, pentru a reuși să accepți că persoana de lângă tine nu va face mereu lucrurile perfect. Abilitatea de a delega este calitatea principală pe care ar trebui să o ai într-o relație. În primul rând, împărțiți toate sarcinile casnice: cineva schimba becurile, scoate gunoiul și spală vasele, iar cineva pregătește micul dejun și bagă hainele la spălat. În al doilea rând, nu te amesteca cu sfaturile și ajutorul tău în treaba soțului fără să întrebi: trebuie să înveți să te bucuri relaxare și să renunți puțin la control.

4. Tăcerea nu ajută

Acesta este un lucru foarte important! Eu cred că cea mai mare pedeapsă este tăcerea. După certuri majore, am tăcut și am așteptat ca soțul meu să facă un pas spre mine. La urma urmei, o persoană va dori să înțeleagă care este motivul pentru care taci și va vorbi cu tine pentru a afla acest lucru. Indiferent de cât de răniți sunteți și indiferent cât de evident este motivul, respirați și spuneți-i partenerului vostru ce s-a întâmplat. Nu te aștepta ca partenerul să îți citească gândurile sau să își calce mereu pe orgoliu pentru tine. Tăcerea nu este o opțiune, este un sfârșit. Explică frumos, fără acuzații, scuturarea mâinilor, grindină de lacrimi, și voce ridicată.

5. Emoțiile pot distruge totul

Impulsivitatea și nervii strică foarte ușor o relație. Crezi că ești pe cale să explodezi? Există un secret care vă va ajuta să vă reveniți – numărați până la 10, iar apoi vorbiți. Este important să subliniem autocontrolul. Înainte de a vorbi fiind foarte dramatică și emoțională, numărați până la 10. Astfel, te vei putea pregăti și concentra pentru un dialof cu adevărat serios și elocvent. Aceste 10 secunde sunt în general foarte utile. Chiar și atunci când vine vorba de SMS-uri pe care le-ați putea înțelege greșit, citiți cuvântul sau puneți accentul în mod diferit pe ceea ce va scris partenerul vostru.

6. Nu există niciodată prea multă dragoste

Persoana de lângă tine merită toată dragostea din lume pentru că, spre deosebire de majoritatea oamenilor din jurul lui, el nu te vede întotdeauna în cea mai bună formă și, deși te cunoaște așa cum ești cu adevărat, dar tot iubește. Dragostea poate fi exprimată în moduri diferite, prin atingeri, cuvinte de încurajare, planurile comune, apropiere, înțelegere și așa mai departe. D. Dar este foarte important să nu ascundeți această dragoste, să o împărtășiți, să o exprimați cum puteți.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus