Connect with us

Despre cum să fii fericit cu viața pe care o ai. Uite cum am reușit eu

ADELINA

Despre cum să fii fericit cu viața pe care o ai. Uite cum am reușit eu

Prieteni, încep prin a vă spune că nu am scris acest articol întâmplător. Zilnic cunosc oameni de toate categoriile – unii bogați sau foarte bogați, alții nevoiași, unii realizați pe plan personal, cu familii frumoase, alții cărora visurile li s-au năruit de la un eșec în dragoste.

Indiferent din ce categorie fac parte, îi regăsesc încrâncenați, de parcă nu au o viață întreagă de trăit. Cu toții suntem oameni și avem nevoie ca, după fiecare cădere, să găsim resursele necesare să ne ridicăm. Puterea stă întotdeauna în noi și în voința pe care trebuie să ne-o construim de la o zi la alta, pentru a fi niște oameni mulțumiți de propria persoană și stilul de viață pe care îl avem.

Cu toate astea, oamenii uită să caute esența și bucuria vieții și, aleg, fără a-mi găsi o explicație pentru asta, să se încarce negativ și să-și contureze o personalitate care poate fi percepută greșit de oamenii din jur.

Am ales să vă scriu câteva rânduri, inspirându-mă din propria-mi experiență. Sunt o persoană încercată de greutăți ale vieții, dar întotdeauna am preferat să găsesc partea plină a paharului, pentru a putea merge mai departe. Împinsă tocmai de acest motiv, vă las câteva rânduri despre cum să învățați să vă acceptați așa cum sunteți, iar viața voastră va deveni una mult mai simplă și armonioasă:

1. Rugăciunea este puterea pe care fiecare om o deține, dar o folosește doar atunci când îi este greu. Rugăciunile te ajută să te simți mai liniștit, mai împăcat și să crezi totuși în speranța pe care, poate, în multe dintre situații nu crezi că mai există. Fă-o de câte ori ai puțin timp. 2-3 minute îți sunt îndeajuns. Fă-o fără motiv, doar pentru a te liniști. Te ajută să rămâi pozitiv și să-ți regăsești liniștea, fie și pentru câteva clipe.

2. Nu-i invidia pe cei din jur pentru reușitele lor. Analizează-i cu atenție și vezi ce au făcut și ce le-a asigurat succesul. Aceeași rețetă ție poate îți poate garanta succesul X 2. Folosește-i ca pe o sursă de inspirație, nu îi privi ca pe niște dușmani.

3. Hate-ul nu te ajută cu nimic. Ba mai mult, te face o persoană urâtă, oamenii te vor izola iar, cu timpul, te vei simți singur și abandonat. Alege să fii o fire veselă, amabilă și cu zâmbetul pe buze, chiar dacă nu simți asta și pe interior. Psihicul nostru se educă, puțin câte puțin. În timp, va înțelege că trebuie să te ajute să fii un om bun. Oamenii cu o energie bună atrag oameni frumoși și reușite pe toate planurile. Faptul că îi blamezi pe cei din jur, nu te face nici mai deștept, nici mai frumos, nici mai atractiv. Învață să-ți apropii persoanele de care ai nevoie pentru a duce o viață sănătoasă.

4. Frustrările se construiesc în urma unor așteptări pe care le emiți în cazul oamenilor care te înconjoară. De ce să trăim după un plan imaginar? De ce să așteptăm de la alții lucruri pe care noi nu le facem? De ce să cerem unor oameni să fie așa cum vrem noi sau așa cum ne imaginăm noi că ar fi bine? Fiecare om este construit în felul lui. Ia-l ca atare. Vei descoperi în el lucruri pe care, în mod normal, nu le vezi dacă ești ghidat de așteptările cu care l-ai împovărat. Caută să vezi în toți oamenii cu care te întâlnești, partea curată și frumoasă. De restul nu ai nevoie. De ce să te încarci cu ele gratuit?

5. Elimina “NU” din vocabularul tău. La ce este bun acest răspuns? Întotdeauna există o altă variantă de a refuza oameni. Și îți dau un exemplu cât se poate de simplu:

“- Hai să mergem la film! / -Mi-ar plăcea mai mult să mănânc o pizza decât să văd un film. Am putea să facem asta acum și să-l lăsăm pe altădată. Ce zici?”

Și uite cum ai făcut un răspuns atât de sec, să pară unul atât de plin de dragoste și docilitate. Cum alegi să răspunzi oamenilor, te construiește pe tine în ochii lor.

6. Mulțumește-te cu cât ai și încearcă să înveți să faci mai mult, dar nu-i pune pe alții la zid pentru că te-au întrecut din punct de vedere financiar. Am ieșit din comunism de mulți ani, iar asta ne dă libertatea să fim diferiți, să gândească fiecare pentru el, să decidă după bunul plac și să încaseze în conturi cât poate de mult, fără să-ți dea ție explicații, asta în cazul în care nu ești de la ANAF ?Nu este litera de lege să fim toți la fel. Întotdeauna vor există omeni mai bogați decât noi și așa este normal să fie. Ia partea bună a lucrurilor. Ei te vor ajuta să crești dintr-o perspectivă. Într-un fel sau altul, ei pot ajuta la bunăstarea familiei tale, fără să-ți dai seama – printr-o afacere care ție îți asigură confortul, prin implicarea lor la nivel național sau global. Nu-ți dori să fie toți incapabili financiar, ci dorește-ți să fii tu ca ei, muncind mai mult. Nu vei fi mai realizat dacă vei spune că Steve Jobs s-a lăsat de facultate pentru că era un prost. Nu. El a renunțat la facultate pentru că nu-și permitea s-o achite, însă ulterior a făcut o avere de peste 7 miliarde de $. Deci se poate, voință să ai.

7. Dacă întâmpini răutăți, nu deveni la fel ca cei care sunt răutăcioși. Să fii bun într-o lume rea este o calitate. Dacă poți să-i ajuți pe cei din jurul tău să fie mai buni, felicitări! Dacă nu, rămâi în bula ta. Vei vedea cum înțelegerea și bunătatea sufletească te vor ajuta să crești în ochii și inimile oamenilor. De răutăți te vei lovi tot timpul. Cel mai important este cum le gestionezi și depășești. Oamenii răi sunt cei nedezvoltați intelectual și nu au alte “arme” de atac. Be zen!

8. Elimină tot ce-ți face rău din jurul tău, de la persoane, până la produse cosmetice, ș.a.m.d. Orice îți creează cel mai mic disconfort nu are ce căuta în viața ta. Ocupă-te de mediul tău și simte-te bine. Este viața ta. Ai nevoie de asta.

9. Nu încerca să fii ca restul. Originalitatea vine din interiorul tău, nu trebuie s-o cauți în alții. Ești plăcut pentru că ești tu. Cu cât te vei descoperi pe tine mai mult, cu atât îți vei da seama că respectul celor din jur va crește direct proporțional.

10. Nu cere altora păreri despre tine. Oamenii te văd diferit și fac proiecții pe tine. Nu ești cobai. Ești un om cu un scop în viață, scopul tău în viața ta. Simplu. Tu hotărăști pentru tine. Tu decizi ce vrei să faci și cum vrei să fii. Nu cere părerea altora despre ce te face pe tine fericit. Nu-i lăsa pe alții să trăiască în locul tău.

11. Apreciază oamenii realizați și interesanți. Pe lângă faptul că asta îți va invada sufletul cu o stare de bine, cei apreciați îți vor răspunde la fel. Se numește schimb de energie. Îți dau energia mea bună, pentru a-mi da o doză dublă din energia ta bună.

Ai văzut cât de ușor este să fii fericit? Și când te gândești că ai toate ingredientele zilnic în mână, nu-ți rămâne decât să începi să-ți schimbi viața în bine.

Am văzut oameni care și-au schimbat viața cu totul pentru că au început cu gândirea. Faceți și voi asta. E nevoie de oameni speciali. De răutăți și critici suntem sătui. Copiii noștri au nevoie de un mediu unde armonia și dragostea să primeze. Schimbarea pornește din noi.

Vă super pup! ♥️

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus