Connect with us

Natural sau neîngrijit? Uite cum văd eu treaba cu “Să fim naturali!”

ADELINA

Natural sau neîngrijit? Uite cum văd eu treaba cu “Să fim naturali!”

Sunt oripilată când văd oameni care își expun corpul plin de chestii (prefer să le numesc așa) despre care din primii ani de viață am învățat că sunt dizgrațioase atunci când sunt lăsate la vedere și trebuie să facem cumva pentru a le îndepărta. Acum am impresia că s-au schimbat polii între ei, serios. Văd fete extrem de frumoase cum se mândresc că și-au lăsat părul pe picioare sau la axilă să crească și, evident, fără să vreau, îmi zboară mintea și în alte zone, moment în care mă cuprinde o stare totală de greață. Presupun că și pe voi!

Observ des în postările din social media niște persoane civilizate totuși, care își etalează podoaba capilară vizibil nespălată de câteva zile bune, părul bun de împletit codițe la axilă, unghii murdare sau cu oja sărită, hainele șifonate și pline de părul pisicii și aia nespălată și plină de purici, că deh…toată familia să fie pe Natural. Desigur, însoțite de mesaje: “Ce bine mă simt naturală. Am avut curajul să mă descopăr și să văd cât de frumoasă sunt.” Pe bune? S-a strigat Bingo! Stai jos, repeți clasa!

Și atenție! Aici nu discutăm despre femeile care, din cauza imposibilităților financiare nu apelează la anumite servicii, ci despre acele persoane care promovează “Naturalul” cu păr pe picioare, axilă, unghii neîngrijite s.a.m.d. Sigur că sunt femei care preferă să-ți țină unghiile curate, fără ojă sau părul nevopsit, sau doresc să stea nemachiate. Da. Aceea este o formă plăcută a acestui Natural. Nu putem spune același lucru despre neepilat, nespălat, neparfumat, ne-ne-ne.

Sunt oameni care insistă cu promovarea acestui stil de viață. Desigur, putem înțelege naturalul și formele lui, însă acest tip de natural nu este decât etalarea unui mod de viață neglijent, lucru care nu face deloc cinste niciunei femei.

Fetele mele dragi, această expoziție de lipsă totală a igienei, nu vă face nici dorite, nici frumoase, nici plăcute, nici simpatice, nici atrăgătoare și culmea, nici naturale nu reușiți să fiți. Ah, ca să nu mai spun despre faptul că nimeni nu v-ar întâmpina o invitație în oraș pentru că ar avea marele privilegiu de a deveni batjocura prietenilor din gașcă pentru alegerea remarcabilă pe care tocmai a făcut-o.

De unde moda asta cu “Să fim naturali”? DA! Dacă îți doreșți să te axezi pe ceea ce este cu adevărat natural, îți pot recomanda să consumi doar produse crescute în ferme, să bei lapte de vacă muls de țăranii de la munte, să consumi totul neprocesat termic, mai pe înțelesul tururor să devii vegan. Aia poate însemna că eșți în pas cu moda. Un stil de viață sănătos este modern. Dar dă-o naibii de naturalețe! Curătă-te de mătreață, folosește lama de ras dacă nu vrei să investeșți banii într-o epilare definitivă sau o ședință de epilare cu ceară, taie-ți unghiile pline de mizerie și lasă-le fără ojă spre exemplu, dacă, din perspectiva ta este costisitor să mergi la salon pentru a te lăsa pe mâinile unui profesionist în domeniu. Natural, nu? Curățenia înseamnă naturalețe, prospețime, stimă de sine și evoluție. Nu trebuie să-ți pui ștrasuri pe unghii ca să fii cool. Deloc. Nu pica în cealaltă extremă. Dar mama ei de igienă. Aplic-o în viața ta cotidiană, să vezi ce cool și populară devii dintr-odată. Pentru toate clasele de oameni.

Cea mai mare aberație este: “nu folosesc deodorant pentru că nu este natural și este plin de ingrediente toxice”. Really? Și cum facem? Ne mirosim transpirația între noi? Facem schimb de păduchi și mătreață? Ne înrudim prin găștile de păduchi pe care le depozităm în părul nostru, care ar trebui să fie mereu curat și îngrijit? Ne împletim părul de pe picioare pe sub mese, ca să fim în trend?

Eh, în trendul asta inventat de unu care, probabil, era atât de zgârcit încât nici pe un săpun și lamă de ras nu dădea banii, chiar nu vreau să fiu.

Imaginează-ți cum eșți văzută de oameni într-o lume în care căutăm cu disperare cele mai bune parfumuri, cele mai frumoase haine, cele mai plăcute atingeri pe piele. Nu înseamnă că te cunoșți pe tine dacă defilezi ca Tarzan în junglă. Cunoaște-te altfel. Vezi cât de departe poți merge apelând la secrete de frumusețe, iubește-te pe tine, oferă-ți ceea ce este mai bun și calitativ. Dacă mie îmi spui că oamenii iubesc mirosurile neplăcute, părul pe care toată lumea și-l îndepărtează cu disperare, chiar și bărbații, și multe alte lucruri care țin de igiena personală, înseamnă că noi, ca umanitate ne-am dus la vale grav.

Femeie înseamnă frumusețe, curățenie, elegantă, gingășie, miros plăcut și fin, rafinament, stimă de sine, grijă de aspectul fizic.

Așadar!

1. Lasă-ți părul să crească…în cap! Părul de pe picioare, axilă și mai știe Dumnezeu ce zone este moartea pasiunii, a relației, a feminității, a oricărei variante pentru cei din jurul tău de a te regăși frumoasă.

2. Spală-te și îngrijește-ți pielea. Asta îți va oferi și ție încredere și confort.

3. Fă-ți manichiura cât de des poți. Unghiile sunt cartea de vizită a oricărui om.

4. Spală-ți și calcă-ți hainele des și împrospătează-le cu balsamuri speciale. Curăță-le de scame pentru că sunt dispozitive în orice magazin pentru așa ceva.

5. Coafează-ți părul. Chiar și singură. Des.

6. Pensează-te! Îți luminezi față și îi oferi un aspect plăcut și îngrijit.

Și mai dă-l în Doamne iartă-mă de Natural! Ăsta este cel mai ușor mod de a te băga oamenii în dizgrație.

Frumusețea vine din curățenie și îngrijire personală. Fii femeie! O să fii mai cool și în trend decât îți imaginezi! Igiena nu presupune bani, ci doar respect. Atât.

1 Comment

1 Comment

  1. Sevidan

    decembrie 18, 2018 la 9:24 pm

    Foarte adevarat Adelina. Trendul asta cu parul lung peste tot e de la hippioti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus