Connect with us

INGRIJIREA ANIMALELOR

 

Primavara bate la usa, iar ingrijirea cainilor, de  apartament sau de curte, trebuie adaptata temperaturilor specifice si, mai ales,bolilor specifice acestui sezon. O data cu venirea primaverii, cele mai frecvente probleme ce apar la caini sunt infestatiile cu purici si capuse. Printre cele mai des intalnite afectiuni se numara babesioza si alergiile produse de intepatura de purice.
Babesioza este o boala produsa de un parazit ,Babesia canis, transmis prin intermediul capuselor.Contaminarea se produce prin inocularea parazitului in momentultul intepaturii cauzate de capusele infectate. Capusele traiesc in medii cu umiditate ridicata si vegetatie abundenta, precum malurile lacurilor, parcuri, paduri, etc. 

Babesioza:  este o boala complexa, ce afecteaza intreg organismul. Ea se manifesta prin anemie severa, lipsa poftei de mancare, febra, icter (colorarea in galben a pielii si mucoaselor), uneori prezinta tulburari nervoase, iar urina devine in majoritatea cazurilor de culoare portocaliu-rosiatica.

In cazul in care apar aceste manifestari, stapanul trebuie sa prezinte cat mai repede cainele la medic, deoarece, in absenta tratamentului rapid, boala poate fi fatala.

Prevenirea acestei boli inseamna prevernirea infestarii cu capuse. Acest lucru se realizeaza prin deparazitari periodice cu diferite solutii antiparazitare externe. Se gasesc sub forma de spray-uri, pastile,zgarzi sau pipete. Cele care ofera o garantie mai buna sunt pastilele( ex:Bravecto) si pipetele individuale, dozate special pentru o categorie de greutate. Daca infestatia de purici si capuse este severa se recomanda utilizarea spray-urilo pe toata suprafata corpului (ex: Fyprex,frontline). 

De asemenea, aceste produse actioneaza si impotriva puriciilor.

  

Sursa foto: pinteres 
Deparazitarea externa:  se recomanda o data la 3-4 saptamani, iar cea interna la 3-4 luni. Multi proprietari considera ca o singura deparazitare la inceputul sezonului cald este suficienta, ceea ce este gresit si daunator animalului de companie.  

 Ca sa ai un c

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus