Connect with us

3 sfaturi pentru a-ti recapata entuziasmul in viata de cuplu

Uncategorized

3 sfaturi pentru a-ti recapata entuziasmul in viata de cuplu

Una dintre cele mai delicate aspecte, cand vine vorba de relatiile de lunga durata, este pierderea entuziasmului, care este atat de prezent la inceput. Fericirea in cuplu este deseori confundata cu acea emotie din primele luni de relatie, insa, in realitate, aceasta consta in cu totul altceva. Asa cum simti ca este palpitant sa descoperi felul de a fi a celuilalt, la fel si a trai provocarile de zi cu zi, umar la umar cu persoana pe care o iubesti, poate fi la fel de frumos. Este foarte important sa accepti modificarile firesti care au loc in cadrul oricarei relatii. Incearca sa ai in vedere faptul ca, daca ambii parteneri sunt prezenti mental si fizic si se straduiesc sa existe armonie, nu ai de ce sa fii nostalgic dupa inceput, pentru ca o sa iti placa foarte mult ceea ce traiesti, chiar si dupa ani de relatie.

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa va recapatati entuziasmul:

1. Nu lasati sarcinile cotidiene sa omoare pasiunea dintre voi!

Probabil acum, cand ai citit asta, te-ai gandit automat cum nu toata lumea are norocul unei vieti luxoase, in care sa ai menajera, bucatar, bona si ca majoritatea oamenilor trebuie sa faca asta singuri. Ai perfecta dreptate, foarte putini isi permit acest lux. Cu toate acestea, poti avea o viata decenta, ocupandu-te de treburile casnice, fara sa renunti la bucuria momentelor in doi. Incearca sa discuti cu partenerul si sa intelegeti volumul de munca pe care il are fiecare, atat acasa, cat si la locul de munca. Atat cat este posibil, ajustati distribuirea sarcinilor, astfel incat niciunul sa nu se simta epuizat. In afara de asta, puneti pe primul loc momentele pe care le traiti, rasetele de la cina, cand ati ajuns acasa dupa o zi lunga la birou, joaca cu copiii, nu cat de lustruite sunt podelele, cat de tare stralucesc paharele sau cat de bine sunt calcate camasile.

2. Faceti lucrurile care va placeau la inceput

Multi cad in prada comoditatii. Barbatii considera ca nu mai este nevoie sa se oboseasca cu rezervari la restaurant si cumparat flori, femeile ca nu mai este nevoie sa fie parfumate si ingrijite in fiecare seara, ca filmele le pot vedea si acasa pe canapea, nu doar la cinema, ca nu mai exista timp pentru plimbarile in parc, ca iesirile cu prietenii sunt obositoare. Pana acum cateva luni, un an, doi trei, toate acestea iti produceau o mare placere. Erai entuziasmat sa faci toate astea alaturi de partener, iar acum alegi calea mai usoara. Cu siguranta sunt seri in care tot ceea ce iti doresti este sa lenevesti pe canapea, imbracat in haine largi si pufoase, dar nu face din asta un obicei. Iesiti din zona de confort!

3. Exprima interesul pentru partener, asa cum o faceai la inceput

Asa cum iti place sa descoperi partenerul, in primele luni de viata, la fel iti place si sa fii descoperit, sa simti ca esti prioritatea celuilalt, ca ii face placere sa te asculte, sa afle ceea ce iti place, ce gandesti despre diverse subiecte sau cum ti-ai petrecut ziua. Pe masura ce relatia avanseaza, unele persoane tind sa nu mai faca asta, traind cu impresia ca au aflat tot ceea ce era nevoie sa stie. Nimic mai fals! Nu presupune ca astazi ai aflat tot ceea ce conta, despre cum a fost ziua partenerului, nu presupune ca stii tot ceea ce ii place si ca ii cunosti toate gandurile. Oamenii se schimba, sunt fiinte complexe si in fiecare zi poti sa afli lucruri noi. Fiind un ascultator activ si exprimandu-ti interesul de a avea un dialog real cu partenerul, il faci sa se simta important si iubit.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus