Connect with us

EDA Magazine iti schimba poza de profil!

“Era de la

Si as putea scrie o carte despre ultimii trei ani din viata mea. Si am sa fac acest lucru intr-o zi. Poate acest articol este un prim pas.

Nu eram cu nimic iesita din comun fata de alte fete. Prospat despartita, dupa o relatie de cativa ani, la decizia mea si din dorinta de mai bine, eram ocupata in mare parte cu noul job pe care il obtinusem in cadrul aceleiasi companii. Pierdusem si cateva kilograme bune din acest motiv, dar nu a fost rau deloc. Inflorisem si totul era perfect, mai putin partea sentimentala.

Nu gasesti in fiecare zi o persoana alaturi de care sa imparti aceleasi vizuni.

Era o seara obisnuita, petrecuta ca mai toate celalte pe internet, cand o cunostinta indepartata mi-a sugerat ca m-as potrivi de minune cu un prieten de-al lui, bineinteles toate acestea dupa o reclama ca la carte.

Am inceput sa vorbim zi de zi, din ce in ce mai mult, intai pe internet, apoi la telefon, cateva luni, pana cand s-a hotarat sa vina si sa isi petreaca sarbatorile de iarna aici, in Romania.

Acele cateva zile le-am petrecut traditional, cu mai multi prieteni, la o vila la munte.

Nu am acordat prea multa atentie si nu m-am gandit vreodata ca se va ajunge unde s-a ajuns. Am luat totul ca atare.

Insa, la cateva zile dupa ce s-a intors in tara lui, in Franta, deja imi luasem bilet eu. Stabilisem totodata sa ii cunosc familia, prietenii si sa mergem intr-un mini sejur in Barcelona.

A fost minunat, am petrecut cateva zile de vis. Intai doar noi doi, plimbandu-ne si aratandu-mi imprejurimile, cum decurge o zi la magazinul lui de motociclete. Apoi am mers la munte, in Gap, unde locuiau parintii lui care erau deja bine informati despre mine.

Mi-a propus atunci, pentru prima data, sa vin sa locuim impreuna, sa ma mut in Franta si sa incep o viata noua alaturi de el.

I-am explicat punctul meu de vedere, in care job-ul meu era destul de bun. In plus, m-am gandit atunci ca ar trebui sa ne mai cunoastem, sa continuam sa ne vedem asa, sa incep sa caut de lucru si eventual sa ne casatorim intr-o zi, ulterior fiind de acord sa ma mut acolo, gandindu-ma mult la principiile noastre.

M-am intors in tara si mai indragostita si incatata de el. Eram minuntati impreuna. Doi tineri indragostiti, care asteptau ziua in care vor fi impreuna zi de zi.

N-a mai trecut mult si sarbatorile de Pasti le-am petrecut impreuna, alaturi de familia mea. Au fost uimiti sa afle ca prietenul meu este francez. Si totodata incantati. Era imposibil sa nu placa cuiva: manierat, calm, frumos si educat.

Le-a spus atunci cat de tare ma iubeste si ce planuri avem. Ca mi-a propus sa ma mut acolo insa trebuia rezolvata problema unui loc de munca, de care se va ocupa si el, avand foarte multe cunostinte, cat si faptul ca eu imi doream sa ne casatorim in viitor.

Am petrecut apoi cateva zile la Sibiu si Brasov, in incercarea mea de a-i face un sejur cat mai placut. Si a fost.

Incepusem sa aplic la cat mai multe joburi, deja franceza mea trecuse la nivel avansat si aproape in fiecare saptamana aveam interviuri telefonice. De multe ori pentru orase indepartate de zona lui, Provence, alte ori pentru joburi care necesitau o persoana care sa poata incepe imediat munca.

Mi-era greu sa renunt la tot aici, la jobul meu pe care il indrageam, la colectivul minunat, fara sa gasesc ceva inainte. Sa stiu ca am un rost acolo. Sau asteptam sa ne cunoastem si mai bine, sa se decida, sa ma ceara de sotie pentru a avea o siguranata sufleteasca pe care uneori parea sa nu o inteleaga.

O parte din vacanata de vara am petrecut-o in Franta, plimbandu-ne pe Coasta de Azur, cu masina sau cu motocicleta.

Atunci cand era nevoie sa mearga la magazin, ma plimbam singura cu masina, in diversele orasele din apropiere. Mergeam la plaja la lacul din apropiere, la cumparaturi in Aix si seara cand venea acasa il asteptam cu masa pregatita. Aveam raftul meu in baie si dulapul meu de haine. Eram ca un cuplu normal, pot spune chiar mult mai apropiati.

Ma intorceam acasa in Romania, stiam cand se trezeste, programul lui de la magazin si ora de masa, seara. Eram in contact permanent si asteptam doar sa treaca timpul.

In august ne-am petrecut vacanta in Romania si in Bulgaria cateva zile. Mi-ar fi placut in Grecia, insa nu avea posibilitatea sa stam prea mult. I-a placut litoralul romanesc, dar intotdeauna spunea ca cel mai frumos lucru in Romania sunt eu.

Simteam ca ma iubeste foarte tare. Si eu la fel.

Ziua mea de nastere ne-am hotarat sa o petrecem la Praga. Am ales impreuna locatia, am considerat ca este una romantica. Si hotelul, si tot. Ne-am luat zborurile, cu plecare din orase si tari diferite si am ales astfel incat sa ajunga inaintea mea cu cateva ore, sa ma astepte acolo. Dar nu am mai apucat.

Vineri, 12 septembrie. O zi ca orice alta zi.

3 Comentarii

3 Comments

  1. George

    martie 22, 2016 la 2:33 pm

    Eu cred ca este o poveste din cartile de dragoste care nicu nu a existat cu adevarat! Nu se cunosteau deloc ca sa faca si pasul cel mare, ea nu stia ce sa aleaga tot o lalaia cu job’ul ei, si boom cand s’a decis s’a intamplat accidentul, ca in filmele de drama in dragoste.. eu cred ca este doar o revista, carte ieftina in care nici nu a existat asa ceva! Easy money for closed mind!

  2. Ana

    martie 21, 2016 la 9:44 am

    Claudia ,pot spune ca ai avut o mare cump?na in via?a,ma bucur ca esti optimista si accep?i adevarul mergând inainte cu capul ridicat .Multa putere si în?elepciune iti doresc pentru a putea trece si in viitor cu capul sus

  3. Ella

    martie 21, 2016 la 1:34 am

    Povestea ta m-a facut sa plâng, sper ca toata iubirea ta daruita sa se intoarca multipla,
    “Posibil ca parinti lui sa nu fi fost deacord cu tine, chiar daca nu arata, in lipsa ta cine stie ce reprosuri si amenintari îi adresa, nu a suportat ideea si a renuntat la iubirea ta, eu cred ca te-a iubit dar a fost las.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus