Connect with us

6 sfaturi pentru a-ti dezvolta INCREDEREA IN TINE

LIFESTYLE

6 sfaturi pentru a-ti dezvolta INCREDEREA IN TINE

Stima de sine reprezinta o valoare umana extrem de fragila si schimbatoare. Aceasta creste sau scade, in functie de experientele personale si profesionale pe care le traim si se contureaza in timp, prin sentimentul de siguranta, apartenenta, competenta si prin cunoastere de sine.

Iata ce pasi poti sa urmezi, pentru a avea mai multa incredere in tine si pentru a avea mai mult succes, in tot ceea ce faci:

1. Identifica gandurile negative

“Nu pot sa fac asta”, “este prea greu”, “nu stiu cum sa incep”, “daca dau gres?”, “nu ii pasa nimanui de problema mea”- iti suna familiar? Aceasta voce interioara, care de cele mai multe ori este pesimista, nu te ajuta cu nimic. Identifica momentele in care apar aceste ganduri si elimina-le, deoarece acestea nu fac decat sa te impiedice sa duci la bun sfarsit lucrurile de care esti capabil.

2. Tranforma gandurile negative in unele pozitive

“Nu pot sa fac asta” poate fi transformat in “daca incerc am sanse sa reusesc”. Te va ajuta foarte mult sa-ti dai sansa de a-ti demonstra ca nu tot ceea ce pare dificil, este irealizabil.

3. Alege sa traiesti langa oameni care te sustin

Critica poate fi constructiva, insa exista cazuri in care oamenii din jurul tau nu dau dovada de empatie sau de bune intentii si nu fac decat sa te incarce cu energie negativa. Daca te simti neapreciat, judecat si descurajat, este posibil ca mediul in care te afli sa nu fie unul benefic. Fie ca e vorba despre prieteni, colegi sau familie, iti va fi de ajutor sa comunici deschis cu ei si sa le explici care iti sunt asteptarile, in abordare.

4. Elimina lucrurile care te indispun

Fie ca este vorba de hainele care nu iti mai vin, de fotografii cu persoane care te-au ranit, de locuri care iti reinvie amintiri neplacute, de locul de munca, elimina-le din viata ta sau fa o schimbare pentru fericirea ta. Nu ai de ce sa te complaci intr-o situatie care iti aduce frustrari, zi de zi.

5. Afla care iti sunt aptitudinile

Niciodata nu este prea tarziu sa afli la ce lucruri te pricepi. Poti sa descoperi pasiuni la care nu te asteptai. Evita ganduri precum “nu as putea niciodata sa fac asta”, “acest loc de munca nu este pentru mine”, “este exclus sa-mi placa asa ceva”. Incearca si este posibil sa fii surprins!

6. Gandeste-te la calitatile tale

Evita sa te identifici cu toate lucrurile care nu ti-au reusit in viata. Reprezinti mult mai mult decat atat. Intreaga ta personalitate, felul in care reactionezi in diverse situatii, in relatia cu cei din jur, valorile pe care le ai, toate acestea trebuie luate in calcul si apreciate, in primul rand de tine, ca apoi sa o faca cei din jur.

sursa foto:PsycheCare

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus