Connect with us

Legatura dintre astrologie, astronomie si religie (despre sarbatoarea de Pasti si Craciun)

LIFESTYLE

Legatura dintre astrologie, astronomie si religie (despre sarbatoarea de Pasti si Craciun)

Astroteologia sustine ca toate religiile lumii au un punct comun unde se intalnesc si acela este astronomia. Inclin sa cred ca exista un adevar undeva la mijloc, atat timp cat exista un singur Dumnezeu atotputernic ce reprezinta totul si absolutul, deci undeva trebuie sa ne intalnim la aceleasi coordonate, numai ca fiecare vine cu propriul bagaj de experiente acumulat pe drum, iar aici se nasc diferentele in opinie. Daca fiecare religie ar milita pentru faptul ca este cea reala si ar indruma oamenii sa nu accepte alte versiuni, ci sa le elimine, in ziua de astazi nu s-ar mai face niciun tip de negot intre afaceristi, iar consecintele s-ar rasfrange asupra casniciilor, relatiilor de prietenie si chiar a vietilor omenesti. Am trai cu totii intr-o bula separata de cea a vecinilor printr-o granita cu zid inalt si dur ca cel chinezesc. Nu am ajunge la nicio concluzie, nu am putea evolua si nu ne-am permite sa ne dezvoltam noi ca rasa umana. Dar nu asta se intampla din fericire. Ne place sa consideram ca avem o libertate de a decide cu cine discutam, nu ni se impun restrictii,ba chiar normal este sa ne incurajam reciproc sa fim deschisi spre a tolera oamenii din alte religii si rase umane.

Un argument puternic ce ma determina sa ma gandesc de doua ori inainte de a judeca aceasta legatura intre religie si astronomie este faptul ca cele mai imporante sarbatori ale Crestinimului, adica Craciunul si Pastele, au o legatura stransa cu Solstitiul de Iarna si Echinoctiul de Primavara.

 

 

Prin Conciliul de la Niceea din 325 s-a stabilit ca sarbatoarea Pastelui trebuie sa fie in prima Duminica dupa prima luna plina ulterioara Echinoctiunui de Primavara.Iar atunci cand vine vorba despre Craciun, data acestuia a fost disputata indelung si s-a oscilat destul de mult intre data de 6 Ianuaria si 25 Decembrie. Cica o sarbatoare de origine italiana a ajutat totusi la stabilirea datei finale.Conform Enciclopediei Britannice online 2007, pe 25 decembrie se sarbatoarea na?terea Soarelui ne

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus