Connect with us

Tu stii ce este “mancatul emotional’?

NUTRITIE SI DIETE

Tu stii ce este “mancatul emotional’?

Ca regula simpla, mancam ca sa traim, nu traim ca sa mancam. Ca exceptii, avem pofticiosii si gurmanzii. Din pacate, insa, exista si diverse afectiuni fizice si psihice care pot perturba aceasta armonie creata de natura, iar una dintre acestea este mancatul….emotional. CE inseamna asta? Ei bine, pe langa mancatul “de foame”, mancam si de fericire sau, din contra, atunci cand suntem deprimati, stresati, nervosi sau tristi. Iar pentru cineva care tine la silueta, mancatul emotional poate fi un dezastru. Cum facem sa ne abtinem de la acest obicei daunator? Pentru ca nu prea ne putem feri de sentimente, iata cum ne putem feri de….frigider! 🙂

  • NU manca in fata calculatorului, deoarece nu esti atenta la cantitatile ingurgitate si, in plus, poti asocia munca cu..mancatul, iar de la un anumit punct incolo, te vei obisnui atat de mult sa le faci pe amandoua deodata, incat vei ajunge sa nu poti realiza una fara cealalta, asadar vei ajunge sa mananci 8 ore non stop.
  • NU pastra la indemana gustarile preferate sau incearca sa le inlocuiesti cu unele mai sanatoase, daca ai deveneit dependenta de “rontait”. De exemplu – morcovi baby, migdale, struguri.
  • Nu sari peste mese pentru a face “economie de calorii”. Glicemia scazuta

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus