Connect with us

Schimbari mici pe care le poti face, pentru o silueta de invidiat

NUTRITIE SI DIETE

Schimbari mici pe care le poti face, pentru o silueta de invidiat

Uneori ai impresia ca trebuie sa tii diete stricte, pentru a avea silueta mult dorita. In realitate, rezultatele vizibile se pot produce si prin schimbari mici in alimentatia ta.

Iata ce poti sa faci, chiar de azi, pentru ca tu sa arati si sa te simti mai bine:

1. Fii atenta la cantitate!

Majoritatea persoanelor consuma chiar si de 2-3 ori mai multa mancare decat are organismul nevoie. Nu manca in farfurii mari, pentru a nu fi tentata sa iti pui multa mancare si nu manca pana cand te simti ghiftuita. Atunci cand gandesti “parca as mai manca putin”, acela este momentul in care trebuie sa te opresti.

2. Mananca incet!

Lasa tacamurile jos, intre inghitituri. Astfel vei mesteca mai bine mancarea, vei manca mai incet iar starea de satietate se va instala mai rapid. Este o metoda foarte buna de a reduce cantitatea de mancare consumata.

3. Hidrateaza-te!

De multe ori, senzatia de foame este defapt o reactie a corpului la deshidratare. Daca stii ca nu a trecut mult timp de cand ai mancat si totusi iti este foame, bea apa. Ai grija sa o consumi pe toata durata zilei, nu cand deja simti ca iti este sete.

4. Pregateste-ti mancarea in avans!

Gateste acasa mancarea si depoziteaz-o in frigider, pentru doua zile. Acest obicei te ajuta atat sa economisesti bani, cat si timp si te va impiedica sa mananci mancare mai putin sanatoasa, atunci cand iti este foarte foame si esti pe fuga.

5. Nu face alte lucruri in timp ce mananci!

Uitatul la televizor, vorbitul la telefon sau alte activitati in timpul mesei, iti distrag atentia si te fac sa mananci mai mult si mai repede.

6. Ia gustari sanatoase!

Uita de automatul cu snacksuri! Cea mai sanatoasa alegere este sa ai la tine pungute cu fructe sau legume, taiate in bastonase, usor de consumat, sau cu nuci, seminte sau fructe uscate.

7. Tine un jurnal!

Exista riscul sa nu fii obiectiva, atunci cand vine vorba de meniul tau zilnic si sa consumi alimente de care nu esti constienta! Noteaza tot ce mananci intr-o zi, de la mesele principale, pana la gustari, analizeaza rezultatul si hotaraste ce schimbari trebuie sa faci.

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus