Connect with us

Petele maronii- cauze si tratament

FASHION & BEAUTY

Petele maronii- cauze si tratament

Petele maronii de pe ten pot fi efectul arsurilor solare, ale imbatranirii, carentelor de vitamine sau chiar afectiunilor ficatului.

Factori precum stresul si sarcina pot agrava aspectul acestor pete. De obicei, acestea sunt inofensive, deranjand doar din punct de vedere estetic.

Pentru a estompa nuanta inchisa a petelor, sau chiar a le trata complet, poti sa incerci cateva remedii naturale:

# Lamaia are proprietati de albire si pastreaza tenul catifelat si fara inflamatii. Aplica zeama de lamaie, cu ajutorul unui betisor, pe zona afectata, las-o sa actioneze 30 de minute, dupa care clateste cu apa rece. Repeta procedeul dimineata si seara, timp de doua luni, pentru a observa rezultatele. In aceasta perioada, acorda o atentie sporita protectiei solara, pentru ca daca nu aplici o crema cu factor de protectie, de cate ori iesi din casa, risti sa iti patezi si mai tare tenul. Daca pielea ta este sensibila, dilueaza zeama de lamaie cu apa.

# Aloe vera are proprietati de reinnoire a pielii si grabeste vindecarea unui spectru larg de inflamatii. Aplica pe zonele afectate, suc de aloe vera sau gel. Le gasesti online sau in magazinele naturiste. Pentru preventie, poti sa folosesti in permanenta o crema hidratanta pe baza de aloe vera.

# Amestec de uleiuri. Acest preparat nu te ajuta doar la eliminarea petelor, ci poate fi un ritual constant de ingrijire antirid. Intr-un recipient de sticla, cu capac, amesteca o lingura ulei de cocos, 1/2 lingura ulei de masline, 1 lingura ulei de migdale si 2,3 capsule de vitamina E uleioasa. Agita sticluta inainte de folosire si maseaza cateva picaturi pe tenul proaspat curatat. Pentru o aplicare mai eficienta, aplica uleiurile pe tenul umed.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus