Connect with us

6 reguli, pentru un ten fara cosuri

FASHION & BEAUTY

6 reguli, pentru un ten fara cosuri

Daca tenul tau este inflamat in permanenta sau iti apare din cand in cand cate un cos, trebuie sa ai o rutina de ingrijire corecta, care sa trateze, dar sa si previna.

Iata ce trebuie sa faci, pentru a nu fi nevoita sa ascunzi imperfectiunile sub mai multe straturi incomode de fond de ten:

# Alege o rutina de ingrijire, in functie de nevoile tale, si urmeaz-o cu strictete, in fiecare zi. Demachiere, exfoliere, tonifiere, hidratare, tratare, sau orice altceva vezi ca functioneaza pentru tine. Rezultatele pot fi cu adevarat vizibile abia dupa 4-5 saptamani.

# Prevenire, nu doar tratare. Cauta un gel pentru fata, sau o crema, care contine ulei de tea tree, aloe vera sau orice alt ingredient antiseptic si antiinflamator, si aplica-l in fiecare seara, inainte de culcare. Astfel, stopezi din evolutie cosuri care poate inca nu sunt la vedere.

# Mergi la o sedinta dermato-cosmetica. Daca ai probleme serioase cu tenul, tratamentele de acasa nu sunt suficiente, si ai nevoie de interventia unui specialist. O curatare corespunzatoare si un tratament, o data pe luna, sunt ideale.

# Stai departe de produsele care contin parfum. Nu mirosul placut trebuie sa te intereseze, atunci cand alegi produse de ingrijire a tenului. Citeste cu atentie eticheta cu ingrediente si informeaza-te despre ce reprezinta fiecare.

# Nu iti stoarce cosurile! Stii ca nu este bine, si cu toate acestea continui sa o faci. Daca ai un cos care nu reuseste sa iasa la suprafata, curata atent tenul, fa o baie de abur si cu o ustensila speciala, sau cu degetele infasurate intr-un pansament steril, preseaza pe langa cos. Nu presa cu unghiile si nu strange pielea intre degete, deoarece risti sa ramai cu leziuni, si ulterior cu cicatrici.

# Stai departe de soare. Chiar daca pe moment ai impresia ca soarele iti vindeca cosurile, in realitatea inrautateste inflamatia. Foloseste creme cu factor de protectie, respecta orele recomandate, de expunere la soare si stai departe de solar.

sursa foto: Pinterest

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus