Connect with us

Cum sa nu te lasi afectat de agresiunile online

LIFESTYLE

Cum sa nu te lasi afectat de agresiunile online

Din cauza felului in care a evoluat societatea, ne petrecem foarte mult timp online, uneori justificat, alteori nu. Din pacate, atunci cand petreci timp pe retelele de socializare, esti destul de expus hartuirilor sau opiniilor celorlalti. Si cum nu toti sunt inzestrati cu arta conversatiei, a empatiei si pana la urma, a bunului simt, ajungi sa te simti judecat, criticat si chiar jignit. Riscul de a fi agresat verbal este foarte mare. Chiar daca blochezi accesul persoanelor a caror atitudine te-a deranjat, acest lucru se intampla dupa ce individul a reusit sa te agreseze.

Iata cum trebuie sa procedezi, pentru ca aceste situatii, uneori inevitabile, sa nu te mai afecteze emotional:

# Vorbele celorlalti spun mai multe despre ei, decat despre tine

Un om echilibrat, obectiv si corect, nu simte nevoia sa jigneasca si sa-si verse propriile frustrari, pe umerii celorlalti. Mai ales daca nu este vorba de o situatie personala, in care tu ai deranjat cu ceva acea persoana, nu ai niciun motiv sa ii iei in seama ostilitatea.

# Acest gen de persoane, rareori au curajul sa-ti spuna personal ce gandesc

Cei care emit in permanenta opinii despre ceilalti, in mediul online, nu sunt genul de persoane care isi asuma aceste opinii in viata reala. Se ascund in spatele unui monitor, avand falsa impresie ca sunt superiori si mai fericiti, decat persoanele pe care le critica.

# Viata online este doar o mica parte din viata ta…sau ar trebui sa fie

Nu percepe profilul tau de pe site-urile de socializare, ca pe cea mai relevanta cale prin care esti descris. Viata reala este mult mai usor de controlat, prin urmare concentreaza-te pe intalnirile cu prietenii, familia, timpul de calitate petrecut alaturi de persoana iubita.

# Accepta opiniile in contradictoriu, dar nu si jignirile

Nu trebuie sa te simti jignit, daca o persoana te contrazice. Diferenta sta in modalitatea prin care o face. Poti transmite cuiva dezacordul, fara a-i anula opinia, fara a-l leza pe celalalt, pentru modul in care gandeste. Prin urmare, contrazicerile argumentate si respectuoase nu trebuie sa te deranjeze.

# Nu te contrazice, apeleaza la umor si nu raspunde tot cu jigniri

Oamenii care nu se pot abtine in a scrie mesaje rautacioase, de cele mai multe ori asteapta o ripostare. Daca insisti sa ii explici ca a pus problema gresit, ca te-a jignit, nu faci decat sa generezi un cerc vicios. Daca vrei neaparat sa raspunzi, fa-o cu umor, spune ca are tot dreptul la o opinie si nu ii intoarce jignirile. Aceasta atitudine il va dezarma pe “agresor”.

# Nu lua internetul atat de in serios

Viata ta nu trebuie sa fie despre ce postezi, despre ce posteaza ceilalti, despre ce a zis fiecare. Nu faci decat sa devii sclavul unei lumi pe care nu o poti controla. Elibereaza-te de aceasta lume toxica si foloseste-o in beneficiul tau. Echilibrul este cheia, prin urmare controleaza-ti atent timpul pe care il petreci online, si modalitatea prin care o faci.

sursa foto: Pinterest

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus