Connect with us

14 poze care îți vor arăta cât de ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE sunt oceanele

LIFESTYLE

14 poze care îți vor arăta cât de ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE sunt oceanele

14 poze care îți vor arăta cât de ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE sunt oceanele

Oceanele sunt atât fascinante și frumoase cât și terifiante și misterioase. Dacă vrei să vezi care sunt cele mai ciudate lucruri ascunse sub ape, urmărește această galerie.

Mai mult de 3 sferturi din suprafaţa Pământului este acoperită de oceane. Acestea însumează peste 96% din totalitatea apei de pe Terra şi prezintă numeroase beneficii pentru populaţia planetei.

La fel ca orice lucru încă neexplorat în totalitate, oceanele sunt pline de mister şi de controverse, fiind atât fascinante cât şi înspăimântătoare în acelaşi timp. Dacă totul arată calm şi frumos de pe plajă, ei bine lucrurile se schimbă atunci când te afli în mijlocul oceanului, înconjurat de creaturile sale şi lipsit de orice puncte de reper.

Dacă eşti curios să vezi care sunt câteva dintre cele mai ciudate lucruri cu care te poţi întâlni atunci când cutreieri oceanele, urmăreşte galeria de mai jos.

1. Balenele sunt cele mai voluminoase ființe de pe Pământ. Ei bine, din această poză ne dăm seama și de ce.

2. Deși poza nu surrpinde decât alge, nu putem să negăm că și acestea arată înspăimântător.

3. Nimic nu este mai înspăimântător decât liniștea infinită a abisului.

4. Nu cred că mulți dintre noi ar rămâne la fel de liniștiți după o astfel de întâlnire.

5. Nu aș vrea să fi fost în locul celor care a făcut fotografia.

6. Aș fi foarte curioasă să știu cum a continuat de aici înainte repriza de surf.

8. Sunt convinsă că ceva l-a motivat să vâslească din ce în ce mai repede.

9. Această poză pare ruptă dintr-un film de groază, însă imaginea este complet reală.

10. Nu reușesc să nu mă întreb de unde și cum apare o astfel de creatură.

11. Nu aș vrrea să îmi imaginez cât de tare ar durea înțepătura unei astfel de meduze.

12. Nu aș vrea să mă întâlnesc niciodată cu așa ceva pe parcursul reprizelor mele de înot.

13. Nici nu îmi imaginez cât de înspăimântătoare este senzația că nu ai nimic sub tine.

14. Această caracatiță pare puțin cam prea prietenoasă decât ar trebui să fie.

 

Citește în continuare 6 SECRETE de zi cu zi pe care SIGUR nu le știai

De-a lungul timpului, am văzut de atât de multe ori anumite lucruri, încât ne-am obişnuit cu ele şi am încetat să mai acordăm atenţie detaliilor. Însă de foarte multe ori, cele mai frumoase şi interesante poveşti sunt cele ascunse în spatele acestor detalii.

Zig-zag-ul de deasupra tramvaielor

Dacă te uiţi cu atenţie la liniile de deasupra tramvaielor, vei observa că acestea nu sunt poziţionate orizontal sau în linie dreaptă, ci în zig zag. Acest lucru se datorează faptului că, prin utilizare, firul se deteriorează şi va necesita să fie schimbat. Astfel, pentru a preveni deteriorarea într-un singur loc şi a obţine o deteriorare uniformă pe toată lungimea firului, acesta este trecut în zig zag pe deasupra tramvaiului.

Cine l-a omorât pe rege?

În pachetul standard de cărţi, regele de inimă roşie este portretizat destul de ciudat. Acesta este singurul rege fără mustaţă și este desenat ca având o sabie înfiptă în cap. Există mai multe teorii legate de acest lucru.

Prima ipoteza sugerează că, iniţial, regele fusese desenat ţinând un topor în mâna stângă. Cu toate acestea, în urma zecilor de reproduceri şi refaceri a desenelor de pe pachetele de cărţi, toporul a fost transformat treptat înr-o sabie.

O altă teorie susţine că Regele de inimă roşie este în realitate reprezentarea regelui Charles VII (regele Franţei), care, în credinţa populară, a ales să se sinucidă cu o sabie de teama de a fi otrăvit.
Altă teorie vorbeşte despre rege ca fiind Ajax cel Mare, pe când regina de inima roşie este Elena din Troia, socotită cea mai frumoasă femeie din lume. Ajax a fost unul dintre peţitorii Elenei şi se spune că s-ar fi sinucis cu propria sa sabie în momentul în care aceasta i-a refuzat dragostea.

Simbolul borcanului deschis de pe ambalajele produselor cosmetice

Mica pictogramă a borcanului deschis este simbolul care reprezintă perioada de valabilitate a produsului odată ce a fost deschis. Multă lume susţine că produsele cosmetice nu au o dată de expirare, însă adevărul este că aceasta există, însă este portretizată într-un mod mai puţin comun. Simbolul este alcătuit în general dintr-un recipient deschis pe care este inscripţionat un număr, alături de litera M. M vine de la months („luni” în limba engleză), iar cifrele reprezintă numărul corespunzător de luni de folosire.

Coroana de pe Statuia Libertăţii

Probabil nu mai există nicio persoană care să nu fi văzut Statuia Liertății, cel puţin într-o poză. Însă puţini sunt cei care se întreabă care este scopul coroanei de pe capul acesteia. Cele 7 săgeţi de pe coroană simbolizează cele 7 oceane şi continente ale lumii, făcând referire astfel la conceptul libertăţii universale a tuturor oamenilor.

Paginile goale din cărţi

Probabil ai avut la un moment dat în mână o carte care să aibă câteva pagini goale, fie la început, fie la sfârşit. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când se produce imprimarea cărţilor, textul este imprimat pe pagini mari care sunt ulterior împărţite în pagini mici astfel că, în cazul în care nu există destul conţinut, este posibil să rămână din când în când pagini goale.

Pasta de dinţi colorată

Te-ai întrebat vreodată de ce pasta de dinţi are 3 dungi colorate: alb, albastru şi roşu?
Dacă până acum te-ai gândit că acesta este un element de decor, trebuie să înveţi că fiecare bandă colorată este compusă din ingrediente diferite şi are un scop unic.

Fluorura (componentă albă) este cel mai important ingredient din pasta de dinţi, aceasta albind dinții şi eliminând placa bacteriană.
Partea albastră sau verde ajută la împrospătarea respiraţiei şi la ajutarea formării unei bariere antimicrobiene.
Gelul roşu a fost ultimul adăugat, acesta conţinând ingrediente care ajută la menţinerea sănătoasă şi îngrijirea gingiilor.

Continuați lectura
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus