Connect with us

10 TRUCURI pentru a face curăţenie RAPID şi eficient

LIFESTYLE

10 TRUCURI pentru a face curăţenie RAPID şi eficient

10 TRUCURI pentru a face curăţenie RAPID şi eficient

Ai vrea să reuşeşti să faci curăţenie în cel mai scurt timp? Aplică aceste trucuri şi vei observa cum totul va deveni mult mai uşor.

Fiecare dintre noi îşi doreşte să trăiască într-o casă curată şi ordonată însă de multe ori, acest lucru ajunge să ne ocupe foarte mult timp. Din fericire, gospodinele adevărate au descoperit câteva trucuri extrem de utile pe care le putem aplica pentru a reduce durata de timp folosită pentru a face curăţenie. Dacă vrei să înveţi cum să aplici aceste trucuri, citeşte următorul articol.

 

1.Păstrează robinetele curate pentru o perioadă mai lungă de timp

Pentru a păstra suprafeţele cromate şi lucioase cât mai mult timp posibil, şterge-le cu hârtie cerată sau cu hârtie specială pentru gătit. Vei observa faptul că acestea vor ajuta la apariţia unui strat portector pe robinetele tale, lucru care va împiedica formarea unui nou strat de murdărie.

2. Un mop improvizat

Ai început vreodată să faci curăţenie în casă apoi ţi-ai dat seama că mopul tău cel vechi nu mai este bun de folosit? Improvizează unul nou folosind o şosetă pentru încălzirea picioarelor.

3. Curăţă aragazul

Petele de grăsime şi mâncare de pe uşa aragazului pot să fie extrem de greu de îndepărtat, însă vei reuşi să cureţi în întregime suprafaţa dacă vei şterge geamul întâi cu o cârpă îmbibată în ulei de măsline, apoi cu una uscată.

4. Scapă de petele de pe canapea

Amestecă o lingură de praf de copt şi o lingură de detergent cu puţin oţet de mere şi apă călduţă. Amestecă ingredientele şi aplică amestecul pe zona cu pata şi lasă-l să acţioneze 30 de minute. Apoi şterge totul cu o cârpă umedă şi aspiră întreaga zonă.

5. Curaţă ţigăile arse

Toarnă puţină apă în tigaie, apoi adaugă o cană de oţet şi pune totul la fiert. Atunci când ametsecul începe să fiarbă, opreşte focul şi adaugă praf de copt. În momentul în care acesta se va dizolva complet, clăteşte tigaia cu apă şi vei observa cum toată murdăria va fi mult mai uşor de îndepărtat.

6. Scapă de praful de pe mobilă

Dacă vei aplica puţin balsam de rufe pe cârpa ta de praf şi apoi vei şterge mobila, te vei asigura că praful nu se va mai depune la fel de repede pe acea suprafaţă.

7. Curaţă ţevile

Amestecă o cană de praf de copt cu o cană de sare, apoi toarnă amestecul pe ţeavă. Ulterior, toarnă o cană de oţet şi apoi lasă să curgă apă fierbinte timp de 15 minute. În acest fel, întreaga murdărie de pe ţeavă se va dizolva.

8. Curăţă cada de baie

Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de praf de copt şi freacă cu un burete cada. Apoi amestecă o cană de oţet cu o cană de înălbitor şi toarnă amestecul în cadă. Lasă-l să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşte cada cu apă călduţă.

9. Scapă de resturile de mâncare întărită şi de grăsime

Poţi scăpa de aceste straturi de murdărie folosind puţină sare. Toarnă sarea în vas, apoi adaugă apă şi las-o să se topească timp de 10 minute. Apoi clăteşte tigaia şi vei observa cum murdăria se curăţă mult mai uşor.

10. Scapă de petele de săpun din cabina de duş

Pentru a scăpa de petele de săpun de pe pereţii cabinei de dus, freacă suprafeţele cu un şerveţel umed, apoi cu un burete uscat şi apoi clăteşte totul cu apă. La final, şterge totul cu un prosop uscat şi vei vedea cum toate petele au fost îndepărtate.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus