Connect with us

7 OBICEIURI greșite care îți MURDĂRESC baia

LIFESTYLE

7 OBICEIURI greșite care îți MURDĂRESC baia

7 OBICEIURI greșite care îți MURDĂRESC baia

Dacă făceai aceste lucruri, trebuie să te oprești neapărat chiar acum! Acestea îți vor umple baia de microbi!

Baia trebuie să fie cea mai curată cameră a casei noastre, având în vedere că mediul acesteia este cel mai propice pentru apariția bacteriilor sau microbilor. Există însă câteva obiceiuri greșite pe care majoritatea oamenilor le au și care, indiferent de cât de mult ne vor chinui noi să menținem curățenia, nu ne vor lăsa să scăpăm niciodată de bacterii. Iată care sunt acestea și ce ar trebui să faci pentru a le corecta.

1. Folosirea aceleiaşi periuţe de dinţi după ce ai fost bolanv

Atunci când eşti bolnav, mare parte dintre bacteriile şi microbii din corpul tău ajung pe periuţa de dinţi aşa că, dacă nu o vei schimba în momentul în care te faci mai bine, acestea vor reajunge înapoi în corpul tău.

2. Lăsatul lamelor de ras în dus

Aparatele şi lamele de ras este esenţial să fie mereu extrem de curate, însă dacă le vei lăsa în dus, acestea vor rugini şi se vor umple de bacterii. Mediul umed din baie este unul extrem de propice pentru dezvoltarea bacteriilor, aşa că ar fi ideal să îţi cureţi lamele de ras cu alcool sanitar înainte de folosire.

3. Lăsarea vasului de toaletă murdar

Vasul de toaletă este un alt loc din baie care poate servi drept mediu propice pentru dezvoltarea germenilor şi bacteriilor, aşa că este foarte important să îl cureţi şi dezinfectezi cât mai des.

4. Folosirea unui singur prosop de mâini de către toată lumea

Indiferent cât de bine tu şi apropiaţii tăi vă spălaţi pe mâini, este esenţial să folosiţi prosoape separate.

5. Duşurile fierbiniti într-o baie neaerisită

În urma duşurilor sau băilor fierbinţi, rezultă foarte mult abur. În cazul în care nu deschideţi un geam sau nu aerisiţi cum trebuie baia, aburul se va transforma în umezeală şi va rămâne în interiorul băii, infiltrându-se în pereţi şi participând la dezvoltarea microbilor, bacteriilor sau mucegaiului.

6. Păstrarea săpunului într-o farfurie

Locul în care îţi păstrezi săpunul este foarte important. Dacă îl vei aşeza într-o farfurie fără găuri, toată apa care se va scurge de pe săpun va deveni un mediu de creştere a bacteriilor, care vor ajunge astfel şi pe săpun şi înapoi pe mâinile tale. Este important ca săpunul să stea într-un vas care să nu reţină apă şi care să se poată usca.

7. Folosirea buretilor de baie timp de mai mult de o lună

Chiar dacă bureţii de baie nu par să se deterioreze, aceştia se vor umple de microbi şi bacterii după 30 de zile de folosire, aşa că este foarte important să îi înlocuieşti cel puţin o dată pe lună pentru a preveni contaminarea acestora.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus