Connect with us

15 TRUCURI psihologice GENIALE pe care toată lumea TREBUIE să le știe

LIFESTYLE

15 TRUCURI psihologice GENIALE pe care toată lumea TREBUIE să le știe

15 TRUCURI psihologice GENIALE pe care toată lumea TREBUIE să le știe

Vrei să îți dai seama de ce gândesc ceilalți sau ai vrea să le poți influența comportamentul? Aplică aceste trucuri.

Fiecare dintre noi şi-ar dori să îşi poată da seama care sunt lucrurile la care se gândesc ceilalţi sau şi-ar dori să le poată influenţa comportamentul, astfel încât interacţiunea lor să fie cât mai plăcută. Psihologia este ştiinţa care studiază comportamentul uman, acordând atenţie percepţiei, memoriei, sentimentelor şi modului de gândire.

În urma unor experimente amănunţite şi a unor teste organizate, psihologii au reuşit să descopere câteva trucuri care pot fi aplicate asupra interlocutorului nostru astfel încât acesta să fie mai deschis, sau care pot fi folosite de tine însuţi pentru a te simţi mai bine.
1. Atunci când oamenii râd într-un grup mai mare, fiecare dintre ei va fi tentat să se uite spre persoana de care se simte cel mai ataşat.

2. Încearcă să mesteci o gumă sau să mănânci o gustare atunci când ai de făcut un lucru care îţi dă emoţii sau îţi provoacă o stare de nervozitate. În acest fel, vei reuşi să îţi concentrezi o parte din atenţie spre mestecat, astfel că vei mai uita de griji.

3. Dacă cineva este supărat pe tine dar tu vei rămâne calm, cel mai probabil persoana se va supăra şi mai tare, însă îi va fi ruşine de reacţia sa mai târziu.

4. Dacă adresezi cuiva o întrebare şi primeşti doar un răspuns parţial, menţine contactul vizual în linişte. Astfel, interlocutorul tău va simţi că nu eşti mulţumit de răspuns şi cel mai probabil va continua.

5. Atunci când îţi exprimi emoţiile, ţi le poţi induce mult mai uşor. Aşa că, dacă vrei să te simţi mai fericit, zâmbeşte cât de mult poţi.

6. Niciodată nu scrie sau nu spune “Eu cred” sau “Eu consider”. Persoana ta este oricum implicată atunci când tu eşti cel care vorbeşte, aşa că nu e nevoie să accentuezi faptul că acestea sunt opiniile tale, întrucât acest lucru te va face să pari lipsit de încredere.

7 Înainte de un interviu, imaginează-ţi că eşti prieten vechi cu persoana care ţine interviul. În acest mod, vei reuşi să te simţi mai degajat în preajma lui şi vei vorbi mai deschis.

8. Dacă te vei purta ca şi când eşti foarte încântat şi bucuros să te întâlneşti cu o persoană, cel mai probabil dată viitoare când vă veţi întâlni, vei obţine aceeaşi reacţie din partea ei.

9. Dacă vrei să îi faci pe oameni să accepte să îţi facă o favoare, încearcă să le ceri alte lucruri mai mari chiar înainte. Oamenii vor fi mai deschişi spre a accepta o favoare mai mică după ce au refuzat ceva mai mare înainte.

10. Multe efecte fizice ale stresului sunt asemănătoare cu cele ale stării de extaz(respiraţie grea, ritmul cardiac accelerat). Dacă îi vei induce creierului tău că eşti extaziat sau încântat, vei reuşi să treci mult mai uşor peste momentele de stres.

11. Oamenii reuşesc cu greu să îşi dea seama care este diferenţa între o persoană care ştie cu adevărat ce spune şi una care are extrem de multă încredere în ea, aşa că ar trebui să pari mereu foarte încrezător.

12. Dacă slujba ta implică lucrul cu oamenii, alege să montezi o oglindă în spatele tău. Astfel, oamenii cu care discuţi vor fi mai drăguţi, pentru că nimeni nu vrea să se vadă pe el însuşi comportându-se urât.

13. Dacă eşti în mijlocul unei şedinţe în care te aştepţi ca o anumită persoană să te certe sau să îţi atragă atenţia asupra unui lucru, încearcă să stai cât mai aproape de el. În acest fel, persoana va pierde mentalitatea combativă pe care o avea şi nu se va mai simţi îndeajuns de puternică pentru a te ataca.

14. Atunci când alegi un loc pentru o primă întâlnire, încearcă să cauţi o locaţie care să dea şi partenerului tău un sentiment palpitant şi de noutate. În acest fel, te va asocia şi pe tine cu acel sentiment plăcut.

15. Data viitoare când te întâlneşti cu o persoană, încearcă să acorzi atenţie culorii ochilor acesteia. Oamenii se vor simţi mai apropiaţi de cei care reuşesc să menţină contactul vizual şi care par cu adevărat interesaţi de ei.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus