Connect with us

5 METODE de a scăpa de TRISTEȚE și REGRETE

LIFESTYLE

5 METODE de a scăpa de TRISTEȚE și REGRETE

5 METODE de a scăpa de TRISTEȚE și REGRETE

Vrei să scapi de toate emoțiile negative și să reușești să te bucuri de viață? Aplică aceste 5 metode!

Fiecare om ajunge la un moment dat să se confrunte cu regrete, temeri, melancolie sau sentimente negative şi din păcate nu mulţi sunt cei care reuşesc să treacă cu uşurinţă peste acest gen de momente. În cazul în care nu acorzi atenţie acestor sentimente negative şi nu înveţi cum să le gestionezi astfel încât să depăşeşti situaţia neplăcută în care te găseşti, este posibil să ajungi să te confrunți cu probleme mult mai mari, precum depresia sau biloparitatea.

Există totuşi câteva exerciţii mentale pe care le poţi face pentru a te asigura că scapi de toate grijile şi emoţiile negative. Iată care sunt 5 dintre lucrurile pe care le poţi face pentru a reuşi să îţi îmbunătăţeşti starea.

1. Acceptă faptul că ai tendinţa să te laşi consumat de trecut

Mulţi dintre noi au tendinţa să îşi readucă în gânduri anumite momente din trecut care i-au marcat sau le-au produs anumite sentimente negative, precum tristeţi sau traume. Este important să te opreşti din a nega faptul că readuci în prezentul tău aceste momente triste. Vei observa că, după ce le tot povesteşti altora despre aceste evenimente sau momente nefericite, te simţi epuizat, pentru că această activitate îţi consumă toată energia emoţională. Dacă simţi nevoia, mai treci încă o dată mental peste toate lucrurile întâmplate, apoi propune-ţi să nu te mai întorci asupra lor de fiecare dată când ai ocazia.

2. Concentrează-te pe găsirea soluţiilor

Dacă te vei gândi constant la problemele tale doar de dragul de a le analiza şi nu vei încerca să descoperi şi soluţii, vei rămâne cantonată în zona lipsită de soluţii. De fiecare dată când mintea ta se întoarce spre evenimentele trecute, încearcă să te întrebi ce ai putea face acum, ce poţi schimba în prezent, încetează să analizezi lucrurile pe care le-ai fi putut schimba în trecut. Este esenţial să te opreşti din a te învinui constant, întrucât acest lucru nu te va face să avansezi.

3. Acordă-ţi 15 minute de meditaţie în fiecare zi

Fiecare dintre noi are o mulţime de responsabilităţi şi de probleme sau trece prin situaţii mai puţin plăcute pe parcursul zilei, aşa că este esenţial să îţi acorzi nişte timp în care să te gândeşti la toate lucrurile pe care le ai şi pentru care trebuie să fii recunoscător. La finalul zilei, întinde-te în pat şi meditează timp de 15 minute asupra lucrurilor rele care ţi s-au întâmplat şi repetă-ți în gând că acestea nu au cum să te afecteze sau să te rănească, apoi încearcă să vizualizezi lucrurile bune pe care le-ai trăit şi pentru care eşti recunoscător.

4. Încearcă să fii mereu ocupat

Cu cât îţi vei spune mai des că nu trebuie să te gândeşti la un anumit lucru, cu atât mai mult nu vei reuşi să te ţii departe de aceste gânduri. Dacă îţi vei ocupa mintea constant cu alte gânduri sau te vei angrena în activităţi care să îţi necesite toată concentrarea şi atenţia, nu doar că vei reuşi să te rupi încet-încet de lucrurile negative, însă vei reuşi să duci şi lucrurile la bun sfârşit într-un mod mai bun, dedicându-te în totalitate activităţii pe care ţi-ai propus-o.

5. Gândeşte-te la faptul că prezentul contează

Unii oameni trăiesc cu impresia că ideea trăitului în prezent nu face decât să îţi distragă atenţia de la scopurile pe care le ai sau de la responsabilităţile pe care trebuie să le îndeplineşti, însă adevărul este că această mentalitate este cea care te va ajuta să fii mai fericit şi să înveţi să apreciezi toate lucrurile mici şi bune care ţi se întâmplă.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus