Connect with us

10 SECRETE care ți-ar putea SALVA VIAȚA

LIFESTYLE

10 SECRETE care ți-ar putea SALVA VIAȚA

10 SECRETE care ți-ar putea SALVA VIAȚA

Credeai că știi care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci în situații de urgență? Verifică dacă te-ai fi descurcat!

Fiecare dintre noi ştie care sunt principalele reguli de siguranţă pe care trebuie să le respectăm dacă vrem să nu ne accidentăm sau să nu ne rănim sau expunem la riscuri în viaţa de zi cu zi, însă unele dintre cele mai importante astfel de reguli trec neobservate.
Iată care sunt câteva dintre lucrurile esenţiale de care trebuie să ţii cont în viaţa de zi cu zi pentru a avea grijă de tine şi de sănătatea ta.

1. Nu utiliza telefonul mobil în timp ce mergi pe jos

Studiile medicale au arătat că folosirea telefonului mobil în timp ce mergem pe jos ne solicită extrem de mult creierul, astfel încât putem să ajungem să nu mai observăm mare parte dintre lucrurile care ne înconjoară. În acest fel, am putea fi mult mai expuşi la pericole precum o maşină care se apropie în viteză, câini, biciclişti sau alţi trecători neatenţi.

2. Ai grijă la modul în care îţi reglezi oglinzile atunci când mergi cu maşina

Este foarte important să îţi ajustezi oglinzile astfel încât să vezi foarte puţin din lateralele maşinii tale. În acest fel, te vei asigura că nu există nicio porţiune din jurul maşinii care să nu poată fi văzută. Oglinda retrovizoare trebuie să fie aşezată astfel încât să poţi vedea clar maşina care se apropie în spatele tău. Dacă vrei să eviţi să îţi reajustezi oglinzile de fiecare dată, încearcă să le aranjezi stând în poziție dreaptă pe scaunul şoferului şi verificând vizibilitatea.

3. Asigură-te că te îmbraci potrivit pentru vremea rece

Atunci când pielea ta este udă sau umedă, aceasta va suporta mult mai greu frigul, aşa că este esenţial să încerci să îţi păstrezi pielea cât mai uscată pentru cât mai mult timp. Lâna este unul dintre cele mai potrivite materiale pentru a face acest lucru, întrucât îţi păstrează pielea caldă şi creează un strat protector care va absorbi umezeala înainte ca aceasta să ajungă pe pielea ta. Ţesăturile mai subţiri precum bumbacul nu vor face o treabă la fel de bună.

4. Nu umfla vesta de salvare înainte de a ieşi din aeronavă

Acest lucru este valabil mai ales în cazul aterizărilor forţate ale avioanelor pe apă. Dacă îţi vei umfla vesta de salvare atunci când aeronava se scufundă, vei ajunge să pluteşti spre tavanul avionului şi nu te vei putea deplasa fără ajutorul altor persoane. Cât timp vesta este dezumflată, te poţi mişca în voie. Aşa că este important să ieşi din aeronavă înainte de a-ţi umfla vesta de salvare.

5. Încearcă mereu să ai cu tine o cutie de pastile anti-alergice (antihistaminice)

Nu poţi să fii niciodată sigur că tu sau o altă persoană din jurul tău nu veți avea o alergie la un anumit lucru. Este foarte posibil să mănânci o mâncare care conţine un ingredint pe care nu l-ai mai gustat până atunci şi care îţi va declanşa o alergie, aşa că este extrem de important să ai la tine astfel de pastile anti-alergice. Acestea sunt extrem de importante şi atunci când plănuieşti să mergi într-o vacanţă sau într-o drumeţie.

6. Aminteşte-ţi că limitele de anduranţă ale corpului sunt determinat în general prin REGULA CELOR 3

Numeroase studii au arătat faptul că o persoană poate supravieţui 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost în condiţii meteorologice extreme, 3 zile fără apă şi până la 3 săptămâni fără hrană.

7. Nu folosi apă atunci când vrei să stingi uleiul vegetal sau grăsimea care arde

Pompierii ne avertizează să nu folosim niciodată apă atunci când uleiul vegetal sau grăsimea iau foc. Este important să închidem aragazul pentru a opri sursa de cladură şi apoi să acoperim cu ceva zona care arde pentru a stinge focul prin oprirea sursei de oxigen.

8. Nu îndepărta cuţitul sau obiectul ascuţit care ţi-a provocat o rană

Experţii medicali spun că nu trebuie niciodată să scoţi o săgeată, un cuţit, o ţeavă sau alt obiect care ţi-a provocat o rană, întrucât atâta timp cât acesta va rămâne acolo, va opri sângerarea. În momentul în care vei extrage obiectul care te-a lovit, este foarte posibil să îţi cauzezi o hemoragie mult mai puternică. Ar trebui să încerci să reduci cât mai mult sângerarea şi să aştepţi sosirea ajutoarelor medicale.

9. Dacă eşti prins într-un incendiu, încearcă să rămâi cât mai aporape de podea

În cazul unui incendiu, s-a demonstrat că fumul toxic înecăcios provoacă mai multe pagube decât flăcările în sine, aşa că ar trebui să încerci să eviţi inhalarea fumului. Acesta se va ridica în cazul incendiilor, aşa că este esențial să încerci să rămâi cât mai aproape de sol posibil.

10 În cazul în care ţi se face brusc rău într-un loc public, nu începe să strigi după ajutor

În cazul în care vei începe să strigi după ajutor, este posibil să îi panichezi pe toţi cei din jurul tău şi să creezi agitaţie, aşa că ar fi ideal să rogi o singură persoană să îţi acorde ajutor.

Continuați lectura
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus