Connect with us

De ce fetele cu pistrui sunt SUPERBE

FASHION & BEAUTY

De ce fetele cu pistrui sunt SUPERBE

De ce fetele cu pistrui sunt SUPERBE

Aceste imagini îți vor demonstra ca fetele care au pistrui sunt absolut superbe!

Pistruii, numiți uneori efelide, sunt reprezentaţi de concentraţii de celule melaninizate care sunt vizibile mai uşor la persoanele cu tenul deschis la culoare.

Contrar credinţei populare, pistruii nu sunt nişte aluniţe aplatizate.

Formarea pistruilor este declanşată de expunerea la soare, întrucât aceasta activează melanocitele, crescând astfel producerea de melanină. Acest lucru va face ca pistruii să devină mai întunecaţi şi mai vizibili pe piele. Aceştia însă nu apar natural foarte împrăştiaţi.

Deşi pistruii se găsesc predominant pe faţă, ei pot fi prezenți pe orice suprafaţă de piele expusă la soare, precum braţele, umerii sau spatele. De multe ori, în urma redistribuirii subcutanate a melaninei, aceştia se pot înmulţi pe piele şi pot acapara zone întregi, precum toată faţa.

Pistruii sunt foarte rar întâlniţi la bebeluşi sau la copiii care încă nu au ajuns la vârsta adolescenţei. În unele cazuri, aceştia se pot estompa odată cu înaintarea în vârstă sau prin utilizarea unor creme speciale.

Pistruii nu reprezintă o tulburare a pielii, însă oamenii care au pistrui sunt în general mai sensibili la radiaţiile UV, aşa că trebuie să se ferească de expunerea exagerată la soare şi să utilizeze protecţie solară.

Citește și:   Sărutați de soare! Frumusețea oamenilor pistruiați, surprinsă de obiectivului unui fotograf

Deşi transmiterea pistruilor este în general ereditară, pot exista cazuri în care, deşi unul dintre părinţi are pistrui, copilul să ajungă la o vârstă înaintată fără să îi apară pistrui, sau cazuri în care copilul se naşte cu pistrui, deşi părinţii acestuia nu au.

Ca orice astfel de trăsătură diferită, pistruii îi fac pe oameni să fie interesanţi şi speciali, aşa că aceştia ajung de multe ori să lucreze în industrii precum cea a modei sau a muzicii.

Fiecare dintre noi trebuie să înţeleagă că are un lucru care îl face special, aşa că ar trebui să îl accepte şi să îl valorifice cât mai mult posibil. Dacă ai pistrui, nu ar trebui niciodată să încerci să îi ascunzi!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus