Connect with us

8 trucuri de CURĂȚENIE pentru a scăpa complet de MIZERIE

LIFESTYLE

8 trucuri de CURĂȚENIE pentru a scăpa complet de MIZERIE

8 trucuri de CURĂȚENIE pentru a scăpa complet de MIZERIE

Cu toții ne dorim să trăim într-un mediu curat, însă a face curățenie poate fi extrem de obositor! Iată care sunt cele mai utile trucuri pentru a face curat rapid și eficient!

Oricui îi place să stea într-o casă curată și organizată însă de multe ori este greu să faci curățenie. Acest proces poate dura o zi întreagă și te poate duce la epuizare. Cu toate acestea, există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a te asigura că ești cât se poate de rapid și de eficient!

1. Scapă de problema prafului

Indiferent de cât de des am șterge praful, acesta pare să se reașeze la loc în cel mai scurt timp. Dacă vrei ca piesele tale de mobilier să rămână curate cât mai mult timp, șterge-le normal de praf, apoi freacă suprafața cu o hârtie cerată. Vei observa că va trece mult mai mult timp până ce praful se va depune pe mobilă a doua oară.

2. Cum să cureți mașina de spălat

Nu ai nevoie de produse de curățenie profesionale pentru a curăța mașina de spălat. Tot ce trebuie să faci este să te folosești de oțet. Toarnă oțet în compartimentul pentru detergent și apoi pornește mașina pe programul normal de spălare. Acesta va curăța în întregime interiorul mașinii tale de spălat.

3. Cum să scapi de petele de ojă

Lacul de unghii și oja sunt unele dintre substanțele care dau naștere unora dintre cele mai greu de îndepărtat pete. Cu toate acestea, dacă te miști îndeajuns de repede, poți scăpa de pata de ojă aplicând acetonă deasupra ojei vărsate, înainte ca aceasta să se usuce.

Dacă însă oja a ajuns pe covor sau pe alt gen de țesătură, poți folosi orice fel de detergent sau de substanță care îndepărtează petele pentru a dizolva în întregime pata.

4. Cum să îți cureți cada
Și în cazul curățării căzilor, oțetul este un ingredient minune! Încălzește puțin oțet, apoi amestecă-l cu săpun lichid și apă și toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Apoi pulverizează soluția pe toată cada și las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi șterge toată suprafața cu un burete sau o cârpă.

5. Folosește oțet pentru a reuși să îți cureți hainele

Oțetul este unul dintre cele mai bune ingrediente pe care le poți folosi pentru a-ți curăța casa. Poți folosi oțetul pentru a-ți curăța hainele, indiferent că acestea sunt albe, negre sau colorate. Adaugă o treime din cantitatea de detergent pe care ar trebui să o folosești în apa de spălare, însă măsurată în oțet și vei observa cum toate petele vor fi îndepărtate și nu va rămâne niciun miros în urmă.

6. Scapă de problema petelor

Petele de vopsea, carioci sau marker permanent pot fi extrem de greu de îndepărtat de pe anumite suprafețe.

Poți folosi pasta de dinți pe post de detergent. Aplică puțină pastă de dinți pe o cârpă moale și apoi freacă urmele de marker sau de vopsea.

De asemenea, acest gen de pete pot fi eliminate și folosind un tub de deodorant sau unul de fixativ. Pulverizează una dintre aceste două substanțe pe zona petei, apoi freacă totul cu o cârpă umedă.

7. Păstrează-ți mereu bucătăria curată

Petele de grăsime sunt extrem de greu de îndepărtat și, în cele mai multe cazuri, acestea ajung să ne împânzească bucătăria. Pentru a scăpa cu ușurință de acestea, amestecă ulei de gătit cu bicarbonat de sodiu până când ai un amestec cu o consistență asemănătoare cu cea a pastei de dinți. Aplică acest amestec pe zonele cu pete de grăsime și lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute. După acest interval de timp, grăsimea va fi dizolvată și mult mai ușor de curățat.

 

8. Cum să cureți cuptorul cu microunde
Dacă vrei să scapi de mirosurile neplăcute din cuptorul cu microunde și vrei să dizolvi petele de grăsime din interiorul acestora, plasează în interior o ceașcă cu o lămâie și puțină scorțișoară. Scorțișoara va ajuta la îndepărtarea tuturor mirosurilor neplăcute, iar lămâia va ajuta la curățarea mai ușoară a petelor de grăsime și ulei.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus