Connect with us

5 SEMNE că nu ești cu BĂRBATUL potrivit. Nu-l IGNORA pe ultimul!

LIFESTYLE

5 SEMNE că nu ești cu BĂRBATUL potrivit. Nu-l IGNORA pe ultimul!

5 SEMNE că nu ești cu BĂRBATUL potrivit. Nu-l IGNORA pe ultimul!

Relațiile care par perfecte nu sunt întotdeauna chiar așa. Ai văzut probabil oameni care se despart, deși se iubesc. Credem cu tărie că dacă două persoane vor să fie împreună, ele ar trebui să aibă o poveste de viață cu un final fericit. Dar viața nu merge întotdeauna așa. Iată câteva semne care arată că o relație nu merge cum trebuie:

1. Prea multe certuri

Mulți ar putea spune, glumind, că certurile sunt sarea și piperul unei relații. Desigur, acestea nu pot fi evitate și sunt esențiale pentru dezvoltarea relației. Ar trebui să îți pui însă probleme dacă acestea apar zilnic. Ce se va întâmpla în următorii ani, dacă din toată dragostea voastră vor rămâne numai certurile și insultele? Imaginează-ți cum va fi viața ta alături de acest om? Ceea ce vezi se potrivește cu ideea ta despre familie și dragoste?

2. Gelozia

Auzim adesea că dragostea e mai puternică dacă există gelozie. De fapt, asta nu e așa. Dacă partenerul tău este apropiat de o altă persoană, asta nu înseamnă că există sentimente nepotrivite la mijloc. Mulți nu înțeleg însă asta și cred că iubitul sau iubita este proprietatea lor. Gelozia este un indicator al lipsei încrederii în tine. Faptul că iubești este irelevant dacă nu reușești să îți controlezi gelozia.

3. Distanța

De cele mai multe ori, relațiile nu mai merg bine atunci când unul dintre parteneri pleacă în străinătate. Cu cât e mai mare distanța dintre voi, cu atât vă întâlniți mai rar și vă petreceți timpul liber în mod diferit. Relațiile la distanță sunt foarte grele. După luni în care nu v-ați văzut, imaginea celui drag începe să se estompeze din memorie. Nicio conversație pe Skype sau pe mail nu poate înlocui comunicarea față în față și, chiar dacă dragostea rămâne, sfârșitul e probabil inevitabil și aproape.

4. Îndoielile

E ceva normal să ai sentimente de îndoială în relație, să cedezi lașității din când în când și să fii puțin îngrijorat/ă atunci când vine vorba de a trăi lângă cineva pentru totdeauna. Într-o relație sănătoasă însă, temerile și îndoielile o să dispară. Vei deveni mai tolerant în legătură cu trăsăturile partenerului și vei avea o atitudine mai calmă, fără panică. Dacă ai îndoieli persistente, atunci ceva e probabil în neregulă cu relația sau cu tine. Poate că te ține trecutul pe loc – sau frica. Poate chiar ceva din relație te face să te mai gândești. Nu ar trebui să ignori acest semnal.

5. Diferențele

Contrariile se atrag – poate că ai auzit de foarte multe ori această frază. În viață însă, nu se întâmplă mereu așa. Poate că relația a fost în regulă atâta timp cât ați fost amândoi la aceeași școală, dar după ce ți-ai găsit o slujbă, ați petrecut mai puțin timp împreună, iar sentimentele s-au răcit. Sigur că e imposibil să găsești pe cineva ale cărui planuri să coincidă perfect cu ale tale. Totuși, concepția despre viață, despre împărțirea rolurilor în familie, despre a fi părinte, despre educație și valorile morale ar trebui să semene. Dacă nu se potrivesc foarte bine, nu te amăgi, oricât de puternică ar fi dragostea.

Citește și 10 METODE ca să-l uiți pe FOSTUL! Învață cum să NU suferi după o DESPĂRȚIRE.

În adolescenţă aproape că este “cool” să fii suferind din dragoste, dar odată ce depăşeşti această perioadă, nu mai are rost să-ţi iroseşti timpul suspinând după fostul iubit sau fosta iubită, cu atât mai mult cu cât există o mulţime de moduri prin care îţi poţi scoate din minte vechea iubire.

Înainte de toate, după o despărţire dureroasă urmată de dor şi de regrete, fiecare dintre noi trebuie să conştientizeze că, ceea ce acum pare a fi marea şi unica noastră iubire, peste o vreme se va transforma într-o amintire. Aşadar, în loc să stai să-ți plângi în pumni, mai bine abordează astfel problema şi încearcă să depăşești momentele absolut fireşti de suferinţă.

Metoda nr. 1: bucură-te de noua libertate dobândită

Pe când erai într-o relaţie serioasă cu aşa-zisa “mare iubire” nici nu-ţi imaginai că ai putea pleca două zile din oraş cu un prieten sau o prietenă sau că ai putea să ieşi în oraş la ora 11.00 seara, fără să fi avut asta în plan. Acum însă poţi. Timpul petrecut în doi cândva nu este atât de greu de umplut pe cât crezi. Bucură-te de libertatea redobândită şi ieşi în oraş oricând se iveşte ocazia. Nu te lăsa pradă stării de letargie în care nu faci altceva decât să asculţi melodiile voastre, suspinând în pat, acasă. Ieşi în oraş, cunoaşte oameni. Acceptă orice fel de invitaţie, indiferent cât de neaşteptată este şi bucură-te că nu trebuie să dai socoteală nimănui.

Metoda nr. 2: adu-ţi aminte şi de vremurile grele

Chiar dacă sună uşor egoist, este bine să-ţi aminteşti şi de vremurile grele ale relaţiei, când te certai cu “marea iubire” care nu-ţi mai e alături. Când ne părăseşte un om drag, avem tendinţa de a vedea doar binele pe care l-am pierdut şi nu ne bucurăm de faptul că am scăpat de alte toane, mofturi, dispute şi tensiuni care veneau la pachet cu întreaga relaţie. O fi sau n-o fi egoist, este un mecanism de supravieţuire bine venit. Aşadar, aminteşte-ţi şi de ceea ce te scotea din minţi!

Metoda nr. 3: petrece mai mult timp cu prietenii

Chiar dacă pe unii i-ai lăsat deoparte pentru că erai într-o relaţie stabilă şi nu mai aveai timp de ei, reia legătura, chiar şi cu riscul de a ţi se bate obrazul. Dacă sunt prieteni adevăraţi, vor trece cu vederea şi vor înţelege distanţa pe care ai avut-o faţă de ei atunci când erai într-o relaţie căci, până una alta, toţi am făcut asta la un moment dat în viaţă. Acum este însă momentul să reiei vechi prietenii şi să legi altele noi, cât mai multe, pentru a nu-ţi petrece timpul singur/ă.

Metoda nr. 4: nu încerca să-ţi recuperezi lucrurile

Evaluează obiectiv ce lucruri ţi-au rămas la fost şi, dacă nu este ceva absolut important şi scump, de care nu te poţi lipsi, renunţă la ele. Nu are rost să te deplasezi la fostul/fosta doar ca să-ţi ridici haine, dvd-uri sau cărţi pe care oricum le-ai purtat, stricat sau le-ai citit deja.

Metoda nr. 5: ascunde sau chiar aruncă “amintirile”

Nu lăsa prin casă tot felul de lucruri care să-ţi amintească la fiecare pas de “vechea iubire”. Dacă nu ai sângele rece ca să le arunci, atunci măcar ascunde-le pe toate într-o cutie pe care să o pui la loc sigur, acolo unde ştii că nu umbli, deci nu există riscul de a da peste ele. Orice îţi aminteşte de fostul/a partener/ă, elimină din locuinţa ta şi renunţă la atitudinea masochistă prin care îţi doreşti să vezi lucrurile lui/ei, chiar dacă te doare sufletul, doar pentru a îl/o simţi mai aproape. Trezirea la realitate! Asta nu este suferinţă pură după despărţire, ci suferinţă indusă. Aşadar, încetează să-ţi faci rău!

Metoda nr. 6: evită prietenii/prietenele lui/ei și locurile unde obişnuieşte să meargă

Este neplăcut să ieşi în oraş şi să te întâlneşti cu prietenii lui într-un bar în care ştii bine că s-ar putea să-i găseşti. Evită atât persoanele “din tabăra cealaltă”, cât şi locurile pe care ştii că le frecventează. Poate părea egoist căci, până una alta, prietenii/prietenele lui/ei nu ţi-au făcut nimic rău, dar este o măsură de autoprotecţie care te ajută, de fapt, să treci mai uşor peste.

Metoda nr. 7: fă sport

Acum nu ai nicio scuză să nu faci sport! Dacă înainte preferai să staţi amândoi tolăniţi pe canapea, cu un bol mare de floricele, uitându-vă la un film, acum ar fi bine să foloseşti acest timp în avantajul tău. Cea mai bună metodă: apucă-te de sport. Chiar dacă nu îţi faci un abonament la sală, poți să ieşi la alergat în parc. Oricum ar fi, reintră-ţi în formă! Ţine cont şi de avantajul că ieşind din casă pentru a face mişcare chiar ai şanse să cunoşti oameni noi, să legi relaţii noi, cu alţi oameni, cărora chiar le pasă de cum arată.

Metoda nr. 8: nu lua legătura cu el/ea

Ce rost are să păstrezi legătura dacă aţi pus punct relaţiei?! Dacă continui să telefonezi, să trimiţi mesaje sau să îi scrii online, tot ce faci este să menţii speranţa aprinsă a reîmpăcării, fie în mintea ta, fie în sufletul celuilalt. O despărţire este o despărţire, nu este “o pauză de moment”. Acceptă acest lucru şi abţine-te de la a lua legătura cu fosta “mare iubire”.

Metoda nr. 9: renunță la piedestal

Toţi – bărbaţi şi femei deopotrivă – avem tendinţa de a pune “marea iubire” pe un piedestal şi să îl venerăm uitându-ne de jos în sus la ea. Că să scăpăm de “fantoma fostului/ei” trebuie să dăm jos de pe piedestal “vechea iubire”. Trebuie să accepţi că nici tu şi nici el/ea nu sunteţi perfecţi. Dacă te ajută, fă o listă cu tot ce te enerva la fostul/a iubit/ă, ca să constaţi în scris chiar tot ceea ce te deranja.

Metoda nr. 10: Petrece timp cu altcineva

Chiar dacă pare superficial, a petrece timp cu altcineva după o despărţire este o metodă bună de a te deconecta de trecut şi de a descoperi că mai există plăceri ce pot fi trăite şi separat de vechiul partener.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus