Connect with us

Ce mâncăruri te ÎNGRAȘĂ în funcție de forma CORPULUI

Uncategorized

Ce mâncăruri te ÎNGRAȘĂ în funcție de forma CORPULUI

Ce mâncăruri te ÎNGRAȘĂ în funcție de forma CORPULUI

În primul rând, ar trebui să știi că toate tipurile de siluetă ale femeilor sunt unice și frumoase în felul lor. În al doilea rând, dacă te-ai întrebat vreodată de ce unele femei au tendința de a se îngrășa în zona mijlocului, altele în jurul șoldurilor, iar altele la coapse, ar trebui să știi că fiecare femeie în parte are niște „zone problemă”. E important să știi ce alimente trebuie să consumi ca să slăbești și să te menții sănătoasă în funcție de forma corpului tău:

1. Siluetă dreptunghiulară

E destul de puțin probabil să te îngrași dacă șoldurile tale sunt înguste, iar talia nedefinită, dar consumă alimente care conțin grăsimi sănătoase – precum avocado, migdalele, somonul etc. – și protein din plante. Amintește-ți că oricât de slabă ai fi, o dietă sănătoasă e foarte importantă, deci nu mânca fast food sau prea multe dulciuri.

2. Siluetă de tip măr

Dacă trupul tău are formă de măr, ai tendința de a te îngrășa în zona mijlocului. Consumă porții mici de mâncare și dese – mănâncă de șase ori pe zi. Alege alimente care conțin vitamina C, multe fibre, fructe, legume și produse lactate cu puține grăsimi. Dacă mănânci iaurt, asigură-te că e unul care îți reglează digestia. Nu consuma alimente care provoacă balonare sau gaze – printre acestea se numără mâncarea de tip fast-food, pâinea și anumite legume.

3. Siluetă de tip pară

Silueta de tip pară presupune că bustul este mult mai mic decât șoldurile. Femeile cu acest tip de siluetă se îngrașă adesea în zona șoldurilor și a coapselor și ar putea avea probleme cu retenția de apă. De aceea, este indicat să consume ananas ori pepene roșu, fructe care curăță corpul și îndepărtează toxinele care încetinesc metabolismul, precum și ceaiul verde. Nu consuma prea multe alimente bogate în sodiu, precum orezul, sarea sau pâinea.

4. Clepsidră

Se spune că silueta tip clepsidră este cea mai dezirabilă, dar femeile care o posedă au tendința să se îngrașe uniform, pe tot corpul, și nu au masă musculară. E foarte probabil ca ele să aibă un nivel ridicat de zahăr în sânge, așa că ar trebui să consume alimente care au un indice glicemic scăzut și să mănânce cinci-șase porții mici de mâncare pe zi. De asemenea, femeile cu silueta de tip clepsidră ar trebui să includă în dieta lor mai multe fructe și legume proaspete, mai multe alimente care conțin grăsimi sănătoase și să evite alimentele rafinate (cum sunt pâinea albă, tăițeii, orezul).

Indiferent de ce tip de siluetă ai, o dietă hrănitoare și echilibrată, împreună cu activitatea fizică și evitarea fumatului, stau la baza sănătății. Alimentația sănătoasă presupune consumul de: proteine de calitate, carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și evitarea alimentelor procesate, a grăsimilor saturate și a alcoolului. Dacă respecți acest stil de viață, corpul tău va funcționa cum trebuie, va avea greutatea optimă și nu te vei îmbolnăvi.

Citește și 6 COMBINAȚII de alimente care te ajută să slăbești RAPID și FĂRĂ EFORT

Greutatea şi procesul de slăbire sunt influenţate de alimentaţie în aceeaşi măsură în care sunt influenţate şi de exerciţiile fizice pe care le faci. Astfel, este normal să existe anumite combinaţii de mâncăruri care îţi facilitează procesul de slăbire şi unele care să îl încetinească sau chiar să îl împiedice. Iată care sunt cele mai bune combinaţii de mâncăruri care te vor ajuta să scazi mai uşor în greutate!

# 1 Spanac + avocado

Aceste două alimente îţi ajută foarte mult organismul, mai ales datorită faptului că îţi reduc pofta de mâncare. De asemenea, avocado ajută la reglarea colesterolului şi este bogat în vitamine, pe când spanacul îţi dă rapid senzaţia de saţietate şi are un conţinut de calorii extrem de scăzut.

# 2 Cafea + scorţişoară

Scorţişoara este un condiment care conţine antioxidanţi puternici, reducând astfel depozitele de grăsime. Astfel, dacă vrei să îţi începi ziua bine, ar fi ideal să îţi adaugi puţină scorţişoară în ceaşa de cafea!

# 3 Cartofi + piper

Conform unui studiu recent, cartofii sunt un aliment mai săţios decât cerealele integrale, fiind de asemenea extrem de bogaţi în potasiu. Dacă îi vei asezona cu piper, te vei asigura că previi formarea de ţesut adipos nou.

# 4 Legume + ou fiert tare

Unele dintre principalele substanţe care ajută la pierderea în greutate sunt carotenoidele. Aceste substanţe se găsesc în legume şi sunt absorbite mult mai uşor de către organism atunci când consumăm ouă fierte. Acestea ajută şi la îmbunătăţirea vederii şi reduc riscul cancerului şi al apariţiei bolilor de piele. Aşadar, data viitoare când îţi faci o salată de leume, adaugă şi un ou fiert tare în amestec.

# 5 Pepene galben + struguri roşii

Pepenele este un fruct care ajută la combaterea retenției de lichide, pe când strugurii roşii sunt antioxidanţi naturali care ajută la dizolvarea grăsimii. Astfel, această combinaţie îţi va ajuta organismul să scape mai uşor de substanţele nedorite şi de grăsime.

# 6 Ton + ghimbir

Ghimbirul este un aliment care accelerează procesul de digestie, pe când tonul ajută la topirea depozitelor de grăsime din zona abdominală.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus