Connect with us

5 DECIZII pe care sigur le vei REGRETA peste 3 ani

LA PSIHOLOG

5 DECIZII pe care sigur le vei REGRETA peste 3 ani

5 DECIZII pe care sigur le vei REGRETA peste 3 ani

Nu face azi ceva ce știi că o să regreți mâine; gândește înainte să acționezi.

De-a lungul vieților noastre luăm sute de decizii care ne pot schimba complet parcursul. Sau, la polul opus, nu luăm decizii – adică lăsăm lucrurile să continue de la sine, chiar dacă am vrea să schimbăm ceva. Uneori, luăm deciziile greșite, deși la momentul respectiv par cele corecte. Viața nu e completă fără a face greșeli din când în când.

Prin intermediul greșelilor învățăm și creștem ca oameni. Uneori, greșit este chiar să alegi să nu acționezi deloc. Alegerile noastre – sau lipsa lor – ar putea duce la apariția a numeroase regrete. Te vei întreba „dar dacă?” și nu vei putea să găsești niciodată un răspuns la această întrebare.

Iată câteva greșeli pe care e inevitabil să nu le regreți peste zece ani dacă le vei comite acum:

1. Aștepți momentul potrivit

Nu există „momentul potrivit” pentru a face o mișcare. Fie că este vorba despre a începe o slujbă nouă, de a te întoarce la școală sau de a scrie cartea pe care ți-ai tot zis că o s-o scrii, nu va exista niciodată un moment „perfect”. Cel mai potrivit moment este acum. Vor exista mereu dificultăți, indiferent ce alegeri faci. Obstacolele sunt normale. Dacă aștepți ca totul să fie perfect, vei aștepta pentru totdeauna, iar dacă aștepți prea mult, s-ar putea să fie prea târziu. Mult prea târziu – și nu-ți vor rămâne decât regretele.

2. Frica de a încerca

Viața e plină de încercări. Uneori, acestea duc la eșecuri. Totuși, nu vei avea niciodată succes dacă ți-e prea frică de eșec ca să încerci măcar. Fie că ești prea comod sau confortabil în legătură cu viața ta de acum, fie că ți-e prea frică să îți asumi riscuri, vei regreta că nu ai făcut-o. Nu deveni plin de regret și de „Dar dacă?”. Dacă încerci, nu te vei întreba niciodată, vei ști.

3. Cauți mereu aprobare pentru deciziile tale

Dacă vrei mereu ca alegerile tale să fie validate de ceilalți și te temi ca aceștia să nu fie mulțumiți de deciziile pe care le iei, vei trăi mereu viața altcuiva. Poate fi greu să iei decizii pe cont propriu. E în firea oamenilor să vrea validare. Totuși, dacă iei mereu decizii aprobate de prieteni, familie sau partenerul de viață, atunci nu duci viața pe care ți-ar plăcea să o ai. E în regulă să accepți sfaturi, dar decizia finală trebuie să fie a ta.

4. Renunți

Atunci când totul e foarte greu, poate fi foarte tentant să renunți. Totuși, nu vei regreta nimic mai mult decât aruncarea prea rapidă a prosopului. Chiar dacă pare că nu te poți descurca, vei fi surprins de propria ta tenacitate și putere. Dacă renunți prea devreme, s-ar putea să nu afli niciodată de ce ești în stare cu adevărat.

5. Nu înveți din greșelile tale

Dacă te găsești mereu și mereu în aceeași situație neplăcută, poate că nu reușești să înveți din greșelile tale. Poate că tiparul greșelilor e greu de observat sau pur și simplu nu ești dispus să conștientizezi că iei aceleași decizii greșite. După ce vei putea vedea exact ce nu a mers, vei putea avea un control mai bun asupra vieții tale.

Citește și 10 ALEGERI pe care sigur nu le vei regreta peste 10 ANI!

În viață, mai mult decât orice altceva, regretăm șansele de care nu am profitat, relațiile în care ne era prea frică să ne implicăm și deciziile pe care am așteptat prea mult timp pentru a le lua. Fiecare dintre noi a experimentat regrete, dar nu este niciodată prea târziu. Cât timp suntem în viață, putem face orice. Putem schimba ziua de mâine și putem să îndepărtăm regretele zilelor ce au trecut.

Iată 10 idei pe care le poți pune în aplicare pentru a scăpa de orice fel de regrete sau gânduri care îți dau bătăi de cap:

#1. Explorează ceea ce iubești să faci și progresează

Dacă-ți petreci viața încercând să definești ideea de TU văzut prin prisma altora, nu vei fi fericit. Încearcă lucruri noi, încearcă orice. Explorează. Vezi ceea ce te face fericit în interior și ceea ce te emoționează. Găsește oameni cu care să rezonezi. Fii tu însuți și progresează într-un domeniu care îți place!

#2. Trăiește după propriile reguli

Cum ziceam la punctul nr. 1, vei întâlni oameni care vor vrea, inevitabil, să te ducă în propria lor direcție. Ceea ce este bun pentru ei, poate fi greșit pentru tine și invers. Vedem lumea diferit și, dacă te iei după sfaturile altora, vei pierde multe ocazii. Este mult mai bine să trăiești după regulile tale decât după ale altora.

#3. Trezește-te în fiecare dimineață cu un plan pentru ziua respectivă

Lumea nu-ți datorează nimic și nici tu nu datorezi nimic lumii. Tu însuți îți ești dator să trăiești și să fii fericit. Nu mai visa la cai verzi pe pereți și începe să faci tot felul de lucruri. Asumă-ți responsabilitatea și vei avea control asupra vieții tale. Întotdeauna este prea târziu să aștepți ca cineva să facă ceva pentru tine. Fii productiv fără să te stresezi și fă lucrurile cum trebuie, mai ales în viața ta personală.

#4. Lasă smartphone-ul deoparte și bucură-te de fiecare clipă

Telefoanele mobile ne pot distrage foarte tare atenția de la lucrurile care contează cu adevărat!Trăiește prezentul. Experiențele noi sunt importante, așa că tot ce poți face este să te bucuri cât mai mult de momentele din prezent.

#5. Practică mai des bunătatea

Bunătatea e cel mai bun răspuns în orice situație. Când devii adult și te uiți înapoi spre anii pe care i-ai trăit, vei realiza că multe dintre lucrurile cărora le-ai acordat extrem de multă importanță, nu mai contează. Fii un om bun și vei rămâne în memoria oamenilor drept persoana pe care s-au putut baza oricând.

#6. Iubește-te

Prima dragoste rareori rămâne lângă tine, iar următoarele două-trei relații nu-s atât de intense. Dragostea e în tine, nu în alte persoane, asta ne face umani. Trebuie să te iubești mai întâi pe tine. Până nu te vei iubi pe tine, nu vei reuși să faci nimic și nici nu îți vei găsi jumătatea.

#7. Muncește mai puțin și petrece mai mult timp cu oamenii care îți sunt dragi

Ai auzit zicala ”Cele mai bune lucruri din viață sunt gratis”? Ei bine, a petrece timp de calitate cu familia și prietenii, distratul cu animalele de companie și experiența intimității cu partenerul de viață, reprezintă momente speciale. Relaxează-te mai des și nu te mai stresa!

#8. Spune lucrurile pe care simți să le spui

Vorbește clar și răspicat despre sentimentele tale. Fii curajos, nu te ascunde după deget. Mulți oameni sunt frustrați pentru că tac și nu spun ce au de spus. Frustrările pot conduce la multă nefericire pe parcursul vieții, așa că alege să spui ce ai de spus.

#9. Îndepărtează-te de lucrurile toxice

Meriți respect din partea oamenilor de lângă tine, însă meriți și să te simți mereu bine și să nu suferi în mod inutil. Este important să te îndepărtezi de lucrurile și persoanele nocive din viața ta.

#10. Lasă-i să plece pe cei care nu te merită

În viață, a ne desprinde de oameni este unul dintre cele mai grele lucruri pe care le putem face. O să dai peste tot felul de oameni și o să crezi că, la primul sărut, ești complet îndrăgostit, dar de fapt, ești îndrăgostit de sărutul în sine. Vei experimenta diferite situații cu diverși oameni, însă asta nu înseamnă că viața ta se sfârșește dacă îl pierzi pe unul dintre ei!

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus