Connect with us

5 trucuri pentru a obține un abdomen plat într-o singură săptămână

FASHION & BEAUTY

5 trucuri pentru a obține un abdomen plat într-o singură săptămână

5 trucuri pentru a obține un abdomen plat într-o singură săptămână

De multe ori, femeile nu își cumpără o pereche de pantaloni deoarece sunt convinse că aceștia nu le vor veni bine în zona taliei, făcându-le să arate ciudat. Grăsimea din această zonă este destul de încăpățânată și ai nevoie de exerciții speciale pentru a o face să dispară. Cel mai bine e să faci exercițiile care antrenează mai multe grupe de mușchi, combinând exercițiile de forță cu cele cardio.

Pentru ele vei avea nevoie de gantere. Fă un set cu repetările necesare ale tuturor exercițiilor pentru a completa un circuit, iar apoi fă trei circuite cu o perioadă de odihnă de două minute între fiecare circuit. Iată cum trebuie să arate un circuit complet de exerciții care să te ajute să scapi de grăsimea din această zonă.

1. Genuflexiuni pentru subțierea taliei – 15 repetări pentru fiecare parte

Genuflexiunile îți antrenează întregul corp și te ajută să scapi de depozitele de grăsime. Stai cu spatele drept și cu picioarele depărtate la nivelul șoldurilor. Ține o ganteră cu ambele mâini. Împinge-ți șoldurile în spate, lasă-te pe vine, îndoaie-ți brațele și du-le în exteriorul șoldului stâng. Revino la poziția inițială și du gantera în partea dreaptă a corpului, rotindu-ți călcâiul și șoldul stâng.

2. Fandare – 15 repetări pentru fiecare parte

Acest exercițiu îți antrenează mâinile, picioarele, umerii și mușchii fundului. Stai cu picioarele apropiate și ia o ganteră în mâna dreaptă. Întinde-ți brațul drept peste cap cu palma în în față. Brațul stâng trebuie să fie întins drept, la nivelul umărului. Încordează-ți abdomenul și așază-te în poziție de fandare. Ridică-ți genunchiul stâng și adu-l în fața corpului și îndoaie-ți cotul pentru a-ți atinge genunchii. Menține echilibrul și adu-ți piciorul stâng în spate, apăsând mâna dreaptă. Repetă de 15 ori pentru fiecare parte.

3. Ridicări laterale

Acest exercițiu îți dezvoltă mușchii din tot corpul și te ajută să ai niște brațe mai subțiri. Ia o ganteră în mâna dreaptă și lasă-ți greutatea pe piciorul drept. Cu degetele înainte adu-ți piciorul drept în față și întoarce gantera pe când îți întorci și trunchiul spre stânga. Ridică-ți genunchiul stâng și du-l peste brațul drept, iar apoi întoarce-te la poziția inițială.

4. Abdomenul încordat – 20 de repetări pentru fiecare parte

Acest exercițiu îți crește ritmul cardiac și îți întărește mușchii. Stai în genunchi, cu palmele pe podea și abdomenul încordat. Arcuiește-ți spatele și ridică-ți genunchii de pe podea, pășind rapid. Păstrându-ți abdomenul încordat, ridică-ți piciorul stâng de pe podea și adu-ți genunchiul la piept. După aceea, pune-ți din nou piciorul pe podea și revino la poziția inițială. Repetă mișcările pentru celălalt picior, ca să completezi o repriză.

5. Fandare cu ridicare – 15 repetări pentru fiecare parte

Acest exercițiu îți lucrează mușchii picioarelor, ai spatelui și ai fundului, ajutându-te în același timp să ai un abdomen plat. Ia o ganteră în mâna stângă și așază-te cu piciorul stâng înainte și cu cel drept ridicat de pe podea. Îndreaptă-ți brațele spre podea, stând cu spatele arcuit și așază-te în poziția de fandare. Lasă-ți greutatea pe piciorul din față și ridică-te din fandare ridicându-ți piciorul din spate până la înălțimea șoldurilor. Rostogolește gantera spre partea stângă a corpului.

Fă acest exercițiu doar 4 minute pe zi și vei vedea o diferență enormă în doar câteva zile

Ai încercat de mult să îți schimbi înfățișarea într-un mod dramatic? Cum ai reacționa dacă ai afla că e posibil să îți modifici corpul în numai patru minute? Poate crezi că e prea frumos ca să fie adevărat. Totuși, dacă îți dai seama de cât de bine e să faci exercițiul scândura în fiecare zi, te vei bucura de un corp perfect și îți vei îmbunătăți și rezistența și vigoarea.
Deși acest exercițiu nu dă rezultate rapide, acestea se acumulează în timp și, într-un final, vei fi uimită de ce ai obținut. Tot ce trebuie să faci e să repeți exercițiul pentru patru săptămâni, încontinuu.
Pentru început trebuie să reziști în această poziție pentru 20 de secunde și să nu îți stresezi prea tare corpul. Va trebui apoi să mărești treptat durata exercițiului. Nu crezi că sună simplu? Treptat, dar progresiv, îți vei mări rezistența până când vei putea să reziști în poziția scândurii timp de patru minute. Pentru acest lucru, trebuie să urmezi planul de mai jos:

Ziua 1 – începe cu 20 de secunde

Ziua 2 – continuă cu 20 de secunde

Ziua 3 – crește durata la 30 de secunde

Ziua 4 – continuă cu 30 de secunde

Ziua 5 – crește durata la 40 de secunde

Ziua 6 – relaxează-te

Ziua 7 – crește durata la 45 de secunde

Ziua 8 – continuă cu 40 de secunde

Ziua 9 – crește durata la 60 de secunde

Ziua 10 – continuă cu 60 de secunde

Ziua 11 – continuă cu 60 de secunde

Ziua 12 – crește durata la 90 de secunde

Ziua 13 – relaxează-te

Ziua 14 – continuă cu 90 de secunde

Ziua 15 – continuă cu 90 de secunde

Ziua 16 – crește durata la 120 de secunde

Ziua 17 – continuă cu 120 de secunde

Ziua 18 – crește durata la 150 de secunde

Ziua 19 – relaxează-te

Ziua 20 – continuă cu 150 de secunde

Ziua 21 – continuă cu 150 de secunde

Ziua 22 – crește durata la 180 de secunde

Ziua 23 – continua cu 180 de secunde

Ziua 24 – crește durata la 210 secunde

Ziua 25 – relaxează-te

Ziua 26 – continuă cu 210 secunde

Ziua 27 – crește durata la 240 de secunde

Ziua 28 – continua așa ca să îți îmbunătățești rezistența.

Asigură-te că faci exercițiul așa cum trebuie. Coatele ar trebui să fie așezate chiar sub umeri, pentru o distribuție corectă a greutății. Coloana vertebrală ar trebui să fie dreaptă, ca să nu existe o presiune inutilă asupra gâtului sau spatelui. Ține-ți picioarele ușor depărtate unele de celelalte – totuși, coapsele ar trebui să se atingă. Respiră calm, fiindcă trupul tău ar trebui să fie cât mai relaxat posibil.

Acest exercițiu te va ajuta:

– Să ai un abdomen tonifiat
– Să reduci durerea de spate
– Să crești flexibilitatea în zona grupelor de mușchi de la posterior
– Îmbunătățirea dispoziției prin eliberarea tensiunii
– Îmbunătățirea posturii și a echilibrului

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus