Connect with us

8 SECRETE pe care angajații din magazinele de HAINE nu ți le vor spune NICIODATĂ

FASHION & BEAUTY

8 SECRETE pe care angajații din magazinele de HAINE nu ți le vor spune NICIODATĂ

Pentru a ne face să cheltuim mai mulți bani, magazinele de haine folosesc adesea o serie de trucuri prin care își induc în eroare clienții. Iată câteva exemple de secrete ale producătorilor și vânzătorilor pe care aceștia și-ar dori ca tu să nu le descoperi niciodată:

1. Hainele sunt la reduceri, dar au același preț

Fiindcă puține persoane rezistă ideii de reducere și de ocazie sau super-ofertă, angajații din magazine cresc prețurile produselor doar ca să anunțe apoi reduceri. De asemenea, prețul poate să rămână același chiar dacă în geam sunt puse anunțuri cu reclame de până la 70% reduceri sau mai mult.

2. Mărimile hainelor pot să difere în funcție de marcă

Producătorii pot crea haine de mărimi diferite, deci dacă într-un magazin abia de încapi într-un articol vestimentar de mărimea M, în altul mărimea S poate să îți vină perfect.

3. Hainele create în colaborare cu designeri renumiți nu sunt mereu de calitate

Se scot periodic linii de haine create în colaborare cu designeri faimoși, pentru a-i face pe clienți să plătească mai mult, gândindu-se că astfel au parte de un produs exclusivist. Calitatea acestor produse limitate nu este însă neapărat mai bună decât a hainelor vândute de magazinele care fac asta de obicei.

4. Dezordinea din secțiunea de reduceri e intenționată

Acest lucru se întâmplă deoarece cumpărătorii trebuie să fie fericiți dacă găsesc prin toată dezordinea ceva drăguț la un preț bun, ca să se grăbească să cumpere.

 

5. Hainele din materiale sintetice și hainele din materiale naturale sunt la același preț

Producătorii cresc adesea prețul hainelor din materiale sintetice pentru a-i face pe cumpărători să creadă că bluzele din lână sau bumbac nu sunt atât de scumpe și că sunt o investiție profitabilă.

6. Hainele de la reduceri ale designerilor au o calitate mai slabă decât cele vândute în magazine

Mărcile de lux profită de cei care nu pot cumpăra articole scumpe din magazinele lor realizând haine din materiale mai ieftine pe care le plasează apoi în magazine pe perioada reducerilor.

7. Hainele de slabă calitate sunt produse intenționat

Scopul hainelor de proastă calitate, cu accesorii din plastic ieftine și care se decolorează după câteva spălări este să te facă să cumperi altele în locul lor mai des.

8. Caracterul schimbător al modei

Articolele vestimentare nu mai sunt de mult la modă în două sezoane, primăvară-vară și toamnă-iarnă. În fiecare săptămână apar lucruri noi în magazine pe care să ți le dorești, astfel încât simți mereu nevoia să cumperi cât mai mult pentru a fi în pas cu moda.

Citește și 10 TRUCURI pentru ca hainele IEFTINE să pară mai SCUMPE

Nu este nevoie să investești foarte mult în piesele pe care le porți, chiar și hainele mai ieftine pot părea de mult mai bună calitate decât sunt atunci când le porți cu atenție si ai grijă la toate detaliile. Iată ce ar trebui să faci pentru a arăta minunat, chiar și atunci când ești îmbrăcată cu haine ieftine.

1. Ai grijă ca toate piesele să îţi vină impecabil

Atunci când ţinuta ta lasă la vedere bretelele sutienului sau urmele lenjeriei pe care o porți pe dedesubt, aceasta va capăta un aspect neîngrijit şi ieftin. Deşi hainele pe care le porţi nu vor fi întotdeauna foarte scumpe, tu trebuie să arăţi ca scoasă din cutie. Îţi recomandăm să investeşti în lenjerie de bună calitate, pentru că aceasta va influenţa foarte mult modul în care hainele tale se vor aşeza pe corpul tău.

2. Poartă piesele doar dacă arată ca noi

În cazul în care una dintre piesele tale de îmbrăcăminte are o pată pe ea sau a început să se uzeze, mergi cu ea la curăţătorie. În cazul în care nu reuşești să o recondiţionezi şi să o faci să pară ca nouă, atunci doneaz-o sau scapă complet de ea. Este important ca toate piesele pe care le porţi să arate cât mai bine, aşa că evită să porţi piese uzate. Dacă vezi o aţă ieşită din haină, un nasture care nu este bine cusut sau o ruptură în material, încearcă să rezolvi această problemă cât mai repede. Indiferent că deţii 2 rochii sau 20, fiecare dintre ele trebuie să fie în perfectă stare.

3. Ajustează-ţi hainele

O fustă ieftină poate părea să coste de 10 ori mai mult atunci când îţi vine ca turnată. Hainele de designer sau cele foarte scumpe sunt făcute astfel încât să îl avantajeze pe cumpărător şi se regăsesc într-o gamă mult mai largă de măsuri, astfel că toată lumea va găsi măsura potrivită. Dacă găseşti o piesă care îţi place, însă simţi că ţi-ar putea veni mai bine de atât, nu ezita să faci o vizită la croitor pentru a te asigura că piesa îţi va veni perfect. De cele mai multe ori, ajustările la croitor nu sunt deloc scumpe, însă vei fi cu siguranţă bucuroasă de fiecare bănuţ pe care l-ai investit în acest lucru.

4. Stai departe de piesele care sunt făcute să pară uzate

Trendul hainelor care par uzate este în plină ascensiune, însă piesele cu un astfel de aspect pot părea foarte ieftine sau de proastă calitate. Jeanşii rupţi pot arăta foarte interesant atunci când sunt combinaţi cu piesele potrivite. Scopul tău este să arăţi întotdeauna cât mai aranjată, aşa că alege piese clasice care să arate de bună calitate şi să le demonstreze celorlalţi că ştii să ai grijă de tine.

5. Investeşte în piese interesante

O piesă interesantă şi care va capta atenţia poate fi o achiziţie foarte utilă pentru garderoba ta. Investeşte în astfel de piese care să te facă să te simţi mai atrăgătoare şi mai încrezătoare în tine şi economiseşte bani la achiziţionarea pieselor de bază. Nu cheltui o grămadă de bani pe o pereche de pantofi simpli pe care îi poţi găsi la orice alt magazin cu un preţ de 10 ori mai mic, investeşte într-o piesă specială care nu este disponibilă oriunde.

6. Înlocuieşte nasturii

Nasturii clasici din plastic pot părea foarte ieftini şi de proastă calitate, aşa că înlocuirea acestora cu nişte nasturi metalizaţi sau cu detalii interesante va da un aspect mult mai preţios şi mai sofisticat ţinutelor tale. Poţi găsi astfel de nasturi la mercerii sau magazine de mărunţişuri sau poţi achiziţiona piese unice de la târgurile de antichităţi. În toate cazurile, aceştia vor costa mult mai puţin decât a-ţi cumpăra o haină complet nouă care să pară de mai bună calitate. În cazul în care nu te pricepi la cusut, orice croitor te va ajuta cu această schimbare pentru o sumă foarte mică.

7. Nu mai spăla lucrurile foarte des

Este normal să vrei ca toate lucrurile tale să fie mereu curate însă, de foarte multe ori, spălarea excesivă este unul dintre lucrurile care îţi distrug cel mai rapid hainele. Maşina de spălat poate slăbi ţesăturile şi poate estompa culorile hainelor tale. Dacă ai pătat una dintre piesele tale vestimentare, încearcă să cureţi local pata. Dacă simţi că hainele tale au început să prindă miros de la mediul înconjurător, ia în calcul varianta de a le băga în congelator peste noapte. Acest lucru te poate ajuta să scapi de mirosurile neplăcute fără a deteriora ţesătura.

8. Cumpără lucruri mai simple

Ar fi foarte indicat să începi să cumperi piese mai simple şi ieftine. Nu trebuie să investeşti foarte mult în ele de la început. Alege piese pe care le poţi asorta la orice, fără prea multe detalii sau înflorituri. Nu cumpăra mai multe lucruri decât ai nevoie, cumpără câteva accesorii minimaliste care să se potrivească cu multe dintre ţinutele tale şi să nu iasă mult prea mult în evidenţă, precum câteva brăţări simple și le vei putea folosi în multe combinații interesante.

9. Cumpără un aparat de călcat cu aburi

Hainele şifonate şi pline de cute te pot face să arăţi nearanjată sau pot părea ieftine, aşa că ar fi minunat ca toate hainele tale să arate mereu de parcă ar fi fost proaspăt luate de la curăţătorie. Fierul clasic de călcat îţi poate deteriora hainele şi nu poate fi folosit pe orice fel de piesă (exemplu – haine ornamentate sau cu imprimeuri aplicate), însă îl poţi înlocui cu un aparat cu aburi, care te va ajuta să obţii acelaşi efect, fără ca hainele tale să fie expuse la căldură exagerată. Dacă nu vrei să investeşti într-un astfel de instrument, ai putea să îţi agăţi piesele în baie atunci când faci duș, efectul nu va fi acelaşi, însă vei observa diferenţa.

10. Alege negru în detrimentul altor culori

Există foarte multe culori interesante precum maroul sau movul care pot arăta foarte bine la început, care însă îşi pot schimba aspectul în timp. Piesele care au astfel de culori pot ajunge să arate vechi şi deteriorate cu mult înainte ca acest lucru să se întâmple, aşa că alege să cumperi mai des haine negre. Negrul este clasic şi nu se demodează niciodată, plus că este una dintre nuanţele care va arăta bine şi odată cu trecerea timpului.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus