Connect with us

7 moduri de a trece peste o despărțire. Scapă de tristețe chiar acum

LIFESTYLE

7 moduri de a trece peste o despărțire. Scapă de tristețe chiar acum

Nu există niciodată o cale ușoară de a te despărți de cineva pe care-l iubești profund. Dar sunt momente în care ar trebui să o faci chiar dacă ți-ar rupe inima. Iată cum să faceți asta.

1. Înțelege de ce e cel mai bine să te îndepărtezi

Relațiile nu sunt legate de lupta pentru cel pe care-l iubești. Uneori, poți arăta cât de mult merită să lupți renunțând la luptă și lăsându-l să plece. Ironic, nu-i așa?

Dar dacă privești situația îndeaproape și vezi că nu poți face nimic mai mult de atât, realizezi că, după efortul pus în a face relația să funcționeze, tot nu funcționează așa cum trebuia să fie, lăsând despărțirea ca fiind singura opțiune (și probabil cea mai bună) rămasă.

2. Acceptă că lucrurile bune vin la sfârșit

Este mai presus de orice durere să mărturisești că relația ta se destramă după ce ai făcut tot ce ai putut pentru a o salva de la cădere. Dar, așa cum spun mulți, indiferent cât de bine a fost, nimic nu este permanent.

Există lucruri bune care se termină chiar dacă nu vrei să se termine. Și dacă relația ta este una dintre ele, ai face bine să accepți că nu este menit pentru tine și partenerul tău să fiți împreună pentru totdeauna.
Te va durea, dar cu cât mai devreme ai înțeles acest fapt, cu atât mai devreme te poți îndepărta de suferință și să îți vezi de viața ta.

3. Fii iertător

Și nu, nu vorbim despre iertarea partenerului sau partenerei.
Iartă-te pe tine pentru că e greu să iei decizia corectă pentru că îl iubești și pentru că mai degrabă ești egoist, ținându-te de el decât să-l lași să plece.

Știm că nu va fi ușor, dar puțin câte puțin, când vei fi împăcat cu tine îți va fi bine.

4. Găsește timp pentru tine

A fi într-o relație poate uneori să-ți consume cea mai mare parte a timpului pentru că îl petreci cu cel iubit. Deși nu este nimic în neregulă cu asta, este bine să ai în continuare un timp regulat pe care să îl investești în dezvoltarea ta personală.

Atunci când îți acorzi timp pentru tine, ai realizări pe care le vezi abia atunci când te regăsești în apropierea altor persoane. De aceea, dacă simți că partenerul te sufocă, îndepărtează-te.

5. Petrece timp cu cei dragi

Du-te și fă-i familiei câte o vizită în mod regulat. Ieși cu prietenii tăi. Găsește timp pentru a-l petrece cu oameni cărora le pasă de tine cu adevărat.

Poate că ar putea chiar să îți spună niște cuvinte înțelepte pe care să le poți urma, astfel încât renunțarea la iubit nu va trebui să fie la fel de dureroasă cum crezi că ar fi.
Dacă nu ești pregătit să te confesezi lor, nu te speria, este în regulă. Nu te grăbi. Spune-le doar când ești gata.
Amintește-ți că este vorba despre tine acum și despre libertatea ta emoțională, având încredere că vei continua să mergi pe calea cea dreaptă până vei fi complet vindecat.

6. Distanțează-te de relațiile romantice

Cel puțin pentru moment. Nu sări din lac în puț și nu te baza pe ideea că vei găsi imediat pe cineva mai bun, pentru că nu vei fi pregătită emoțional să-l primești.
Dacă te arunci într-o legătură amoroasă cu prima persoană pe care o cunoști, sunt șanse mai mari să ți se intensifice suferința.
În schimb, investește în tine și profită din plin de viață.

7. Cere ajutor profesional

Despărțirea de cineva pe care-l iubești sună ușor până când te afli în această situație. Toată lumea ta va părea că se destramă și îți poate afecta și viața profesională sau socială.

Așa că, dacă simți că nu te descurci și că ai nevoie de ajutor, poți oricând să apelezi la un psiholog.
El sau ea poate fi persoana de care ai nevoie pentru a putea fi ghidat în găsirea modului de vindecare treptat.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus