Connect with us

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu faci duș 2 zile! E absolut INCREDIBIL

NUTRITIE SI DIETE

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu faci duș 2 zile! E absolut INCREDIBIL

Dacă ai fost ca și majoritatea oamenilor aflați în situația aceasta – nu ai făcut duș pentru câteva zile – probabil te-ai întrebat de starea igienei tale și de schimbările care intervin în corp. Ei bine, ai de a face cu mai mult decât cu un păr gras.
Asta nu înseamnă că trebuie să te duci la fiecare 3 ore să faci un duș. Acest lucru nu este recomandat pentru că dușurile prea frecvente pot împiedica uleiurile esențiale din a menține pielea perfect hidratată.

Iată câteva lucruri care se petrec cu corpul tău atunci când omiți să faci duș pentru două zile:

Imaginează-ți setul de exerciții cardio și cantitatea mare de transpirație care ți se scurge pe corp în timp ce îți faci exercițiile. Acum imaginează-ți că nu te cureți de acea mizerie care se strânge pe corpul tău. Probabil poți vizualiza deja cât de murdar va fi corpul tău.
Milioane de tipuri diferite de bacterii pot găsi un refugiu pe pielea ta. Și, dacă nu te speli, le oferi proprietatea gratuit. Bacteriile vor începe ulterior să se înmulțească și să îți afecteze pielea și sănătatea.

Cu cât mai mult timp stai fără să faci un duș, cu atât mai multe bacterii îți vor apărea pe piele. Deși nu pare grav la început și nu se întâmplă nimic concret, dacă le lași să se înmulțească, sunt șanse să îți infecteze pielea și eventualele răni.

Dacă nu te speli în mod regulat, nu poți elimina celulele pielii moarte. Sub această piele moartă, se poate acumula uleiul care poate provoca coșuri.

Nu doar transpirația este mirositoare; este vorba de bacteriile amestecate cu sudoare care fac mirosul atât de rău. Prin urmare, o piele mai curată înseamnă un miros mai plăcut. Și tu ești instantaneu mai puțin respingător pentru cei din jurul tău.

Împreună cu aceste infecții cunoscute ale pielii, un exces de bacterii pe corpul tău te poate face să te simți rău. Bacteriile pot intra în ochi, nas sau gură și pot provoca boli neașteptate. Nimeni nu vrea să se îmbolnăvească doar din cauza faptului că a amânat prea des o baie.

Evitarea dușului poate provoca de asemenea erupții cutanate și duce la agravarea altor afecțiuni ale pielii. Dacă ai niște semne slabe ale unei eczeme, dacă nu te speli curând poți ajunge în situația în care să te scarpini peste tot, tot timpul. Se poate agrava și poți dezvolta răni pe piele.
Dacă ai avut eczeme, știi că nu este deloc plăcut. Mâncărimea și roșeața pot deveni rapid cel mai rău coșmar. Și se transformă într-un coșmar în momentul în care te oprești din a face duș în mod regulat. Băile păstrează pielea umedă și, când nu te speli, mâncărimea se agravează.

Majoritatea oamenilor se plâng și de starea părului după 2 zile în care nu au făcut nicio baie. Bineînțeles, în acest timp părul a devenit mai gras și mai greu de aranjat.

Probabil unele dintre aceste schimbări ale corpului erau evidente, dar celelalte erau neașteptate.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus