Connect with us

5 SECRETE pentru a putea să slăbești fără să faci efort fizic

NUTRITIE SI DIETE

5 SECRETE pentru a putea să slăbești fără să faci efort fizic

Mulți cred că, pentru a scăpa de kilogramele în plus e suficient să consumi mai puține calorii și să faci exerciții fizice regulate, dar adevărul e ceva mai complicat. Pentru a slăbi eficient trebuie să-ți îndrepți atenția asupra hormonilor de pierdere în greutate. Iată cum poți slăbi fără exerciții, țintind hormonii de pierdere în greutate:

1. Mănâncă fără grabă și cu atenție

Știai că durează cam douăzeci de minute până ce leptina declanșează hormonul de sațietate al corpului, care te face apoi să te simți sătul? Dacă te grăbești să mănânci, acest hormon nu va fi declanșat și nimic nu îi va spune creierului că ai mâncat suficient. Consumul alimentelor de calitate bogate în proteine nu este numai sănătos, dar te ajută și să te simți sătul pentru mai mult timp, prin declanșarea leptinei.

2. Consumă alimente care conțin grăsimi bune în cantități mari

Grăsimile bune, care se găsesc în alimente precum uleiul de cocos te ajută să te simți sătul pentru mai mult timp și nu sunt depozitate ca grăsime, fiind folosite imediat și crescându-ți nivelurile de energie.

3. Nu uita de micul dejun

Mănâncă în fiecare zi ceva la micul dejun, la puțin timp după ce te trezești. Dacă mănânci ceva până într-o oră după ce te trezești, vei declanșa hormonii care te fac să pierzi în greutate pentru întreaga zi.

4. Obține suficientă vitamina D prin intermediul luminii soarelui

Nivelul ridicat de Vitamina D te ajută să îți amplifici metabolismul, menținându-l la o rată optimă de funcționare. Atunci când stai la soare pentru a-ți obține vitamina D atât de importantă pentru pierderea în greutate, nu uita de pielea ta. Folosește întotdeauna cremă de protecție solară, dacă nu vrei ca urmele îmbătrânirii să-ți apară mai repede pe față.

5. Dormi mai bine

Cercetările au arătat că dacă o persoană nu doarme minim 6-8 ore pe noapte, nivelurile de leptină scad și nu îi mai transmit creierului când corpul a primit suficientă mâncare. De aceea e atât de important să dormi bine. Dacă nivelul de leptină din corpul tău e prea jos, vei simți nevoia să mănânci mai mult, pentru a compensa lipsa somnului. Hormonul leptină e semnificativ pentru a decide dacă ți-e foame, sete sau somn.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus