Connect with us

8 reguli stricte pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să slăbești rapid în câteva zile

NUTRITIE SI DIETE

8 reguli stricte pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să slăbești rapid în câteva zile

Mulți oameni se luptă să piardă în greutate, deși nu este așa de greu să faci acest lucru atunci când îți propui acest lucru. S-ar putea să existe un milion de articole pe internet care să ofere “sfaturi” pentru a pierde în greutate, dar e important să știi că există câteva reguli simple pe care trebuie să le urmezi pentru pierderea în greutate? S-ar putea să fi văzut oameni care au reușit să slăbească foarte mult și apoi te-ai întrebat: “Când voi reuși și eu?” Nu îți face griji, iată care sunt cele mai importante reguli de care trebuie să ții cont atunci când vrei să slăbești.

Regula nr.1 – Consumă o cantitate mai mică de calorii.

Începe să numeri caloriile pe care le consumi. Pentru o persoană obișnuită, se spune că ar trebui să mănânce între 1200 și 1500 de calorii pe zi, în funcție de nivelul de exercițiu pe care îl face. Chiar dacă ai un metabolism lent, scăderea caloriilor va arăta rezultate în două săptămâni.

Regula 2 – Cântarele nu spun întotdeauna adevărul.

Când începi să slăbești nu înseamnă că o grămadă de greutate va sari de pe cântar imediat. Mai degrabă, ai putea începe să observi schimbarea aspectului fizic. Mușchii vor începe să se tonifieze. Aceasta se datorează faptului că greutatea se deplasează spre părțile corpului care te fac să arăți bine. Stai în fața oglinzii și observă cum ți se tonifiază brațele și că mușchii par să se strângă, chiar dacă greutatea ar putea fi aproape aceeași.

Regula nr. 3 – Antrenamentul cu greutăți este necesar.

Dacă vrei să ai mușchii netezi, antrenamentul cu greutăți este foarte important. Nu te poți baza pe cardio pentru a obține acea formă perfectă a corpului, chiar dacă acest lucru te va ajuta să scazi în greutate.

Regula 4 – Exercițiile de dimineață funcționează cel mai bine.

Dacă lucrezi pe stomacul gol, dimineața devreme, vei observa o apariție mai rapidă a rezultatelor. Glicogenul este consumat pe tot parcursul nopții și dimineața, numai grăsimea este consumată pentru a avea energie. De asemenea, poți lăsa mușchii să se recupereze în restul zilei urmând rutina obișnuită. Dacă nu ai timp, asigură-te că îți acorzi cel puțin 10 minute pe zi pentru activități aerobice.

Regula nr. 5 – Mănâncă în porții mici.

Micșorează porțiile din farfurie pentru a reuși să scazi în greutate. Nu vrei să îți oprești complet metabolismul, așa că ar trebui să te hrănești de 4-5 ori pe tot parcursul zilei, dar mult mai puțin în cantitate. Alege porții mai mici dar mai bogate în proteine și carbohidrați.

Regula nr. 6 – Bea multă apă.

Internetul nu minte atunci când îți spune să bei 8-10 pahare de apă într-o zi. Apa te va face să te simți mai plină și, de asemenea, să îți îmbunătățești metabolismul, ceea ce, la rândul său, va duce la scăderea în greutate. Nu încerca să îți spui că alte băuturi vor avea același efect, doar apa este cea mai potrivită băutură.

Regula nr. 7 – Alege mesele înainte să le mănânci

Poți decide ce vei mânca la ora de prânz sau la gustare, înainte de a merge și de a cumpăra niște mâncare nesănătoasă din cea mai apropiată locație. Dacă ai un meniu planificat în cap, este mai probabil că nu vei mânca alte alimente.

Regula nr. 8 – Du-te la culcare mai devreme.

E important să mănânci cu cel puțin trei ore înainte de a merge la culcare și a avea cel puțin șapte până la nouă ore de somn. În caz contrar, corpul tău va secreta hormonii care ajută la depozitarea celulelor adipoase, ceea ce, evident, nu vrei să se întâmple!

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus