Connect with us

Iată care sunt SECRETELE din spatele trucurilor MAGICE! Nu ți-ai fi dat seama

LIFESTYLE

Iată care sunt SECRETELE din spatele trucurilor MAGICE! Nu ți-ai fi dat seama

Cei mai mulți dintre noi au crescut cu numeroase seriale, filme și cărți science fiction în care am văzut mulți dintre protagoniștii săi folosind puteri supranaturale pentru a trăi aventuri de invidiat. Cine nu a auzit de “The Great Houdini”, “Harry Potter”, “Alice in Tara Minunilor”, “Vrajitorul din Oz”, “Mary Poppins”, “Merlin Magicianul”, … sau , dacă ești mai tânăr de “The Wizards of Waverly Place” sau “Frozen”.

În ciuda asimilării generale a caracterului fictiv pe care îl are magia, simpla observare a realității practice arată că este o parte fundamentală a procesului tău de dezvoltare și socializare. Magicul condensează multe dintre speranțele tale de a trăi, de a scăpa din realitate, de a fi altceva. Este unul din acele lucruri pe care mintea ta trebuie să le accepte, în ciuda celor o mie de dovezi împotriva ei .

Magia îți oferă posibilitatea să îți lași imaginația să zboare pentru câteva momente. Momente de care te bucuri. Și tocmai acest lucru explică cum, chiar și atunci când ai deja o vârstă înaintată, ai încă aceste îndoieli dacă trucul a fost real atunci când vezi un spectacol de magie.

Datorită noilor tehnologii, dacă te uiți de 1.000 de ori la fotografia sau videoclipul cu trucul pe care l-ai văzut săptămâna trecută, este mult mai probabil să descoperi ceva ce îți era imposibil în trecut. Același lucru se întâmplă dacă cauți pe Internet informații legate de un anumit truc. Am decis să îți ușurăm căutările și să îți prezentăm cele mai controversate trucuri de magie, pe care nu le poți găsi explicate prea ușor.

1. Trecerea unui camion peste un om

Am început explicarea celor mai cunoscute trucuri, cu unul dintre cele mai greu de privit. Acesta constă în trecerea unui vehicul mare peste magicianul în cauză.

Ei bine, e vorba de câteva principii ale fizicii.
În primul rând, se pun greutăți în partea din spate a camionului. Cu contragreutatea nu există presiune, iar persoana lipsită de apărare nu suferă niciun rău, deoarece greutatea pe care o suportă este mult mai mică decât ar trebui să o facă. Evident, aceste contragreutăți trebuie să fie situate în regiunea menționată, astfel încât acestea să fie ascunse de public.

2. Tăierea unei persoane cu un ferăstrău

Acesta e probabil unul dintre cele mai vechi trucuri ale iluzionismului. A fost făcut pentru prima dată de magicianul Torrini, în anul 1809. O persoană intră într-o cutie și magicianul pretinde că îl poate menține în viață, în ciuda faptului că îi taie corpul cu un fierăstrău. În plus, după tăiere, acesta va separa cutiile și le va pune înapoi împreună pentru a-și dovedi talentul. Și, evident, voluntarul cutiei va ajunge într-un truc dintr-o singură bucată. Deci, care este explicația?

Trucul se bazează pe perspectiva cutiilor cu privire la spectatori, precum și pe găurile false prezente în acest container dreptunghiular. Adevărul este că există mai multe variante diferite ale aceluiași truc, dar cel mai comun constă în plasarea a două persoane diferite în fiecare parte a cutiei care va fi tăiată. Din una dintre acestea vei vedea doar partea superioară, iar din cealaltă, cea inferioară a celeilalte persoane și astfel îți va părea doar o persoană.

3. Convertirea cafelei în monede

Acest truc făcut celebru de David Blaine este faimos acum în întreaga lume. Jocul începe cu luarea a două pahare cu cafea din plastic, din care magicianul va tăia unul la jumătate și apoi le va umple cu monede. Apoi va face o gaură mică pe fundul paharului mai mare și mai târziu va pune un burete înăuntru. În cele din urmă, va pune paharul cu monede deasupra celuilalt și va pune degetul în interiorul găurii, acțiune cu care va reuși să deplaseze paharul mai mic în sus și să lase monedele libere. Cafeaua va fi absobită de burete.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus