Connect with us

Avem sau nu voie să ne VOPSIM părul în timpul sarcinii? Atenție, ar putea face rău bebelușului

ADELINA

Avem sau nu voie să ne VOPSIM părul în timpul sarcinii? Atenție, ar putea face rău bebelușului

Prieteni, astăzi vreau să vă vorbesc despre un subiect destul de controversat și să vă ofer câteva soluții ajutătoare pentru a rămâne frumoase și aranjate pe parcursul sarcinii, însă totul fără să dăuneze bebelușului din burtică.

80% dintre femei își vopsesc părul. Fie și-l decolorează, dorindu-și să ajungă de la o nuanță închisă la una mult mai deschisă, fie pur și simplu vor să intensifice nuanța culorii pe care o au deja sau a uneia derivate.

În ceea ce mă privește, părul meu este un șaten deschis. Din momentul în care am decis să mi-l vopsesc negru, am știut că foarte greu o să mai revin la culoarea inițială sau o să-l fac alte culori/nuanțe. Brunetele mă înțeleg perfect. Parcă nicio culoare nu mă aranjază la fel de bine precum negru-albăstrui. Și am avut multe tentative de a-mi schimba culoarea părului, toate eșuate.

Sunt însărcinată în 6 luni și am știut de la bun-început că ar dauna să folosesc în continuare vopsea normală pentru părul meu. Cum femeia întotdeauna are soluții pentru orice, și în acest caz am căutat alternative, astfel încât părul meu să arate perfect și în această perioadă și totodată să nu afecteze bebele din burtică. Acum folosesc vopseaua fără amoniac și pot spune că nu văd nicio diferență între cele două metode. Este la fel de strălucitor și chiar mai sănătos. Mai ales că, odată cu tunsoarea pixie, părul meu a avut ocazia să se regenereze complet.

Am auzit teoria conform căreia, cât ești însărcinată, părul îți crește mult mai repede însă, după naștere, la fel de repede se înjumătățește în unele cazuri. Simt pe propria-mi piele asta. În orice situație este bine să avem grijă sporită la produsele pe care le folosim și nu doar atunci când suntem însărcinate, ci întotdeauna.

Cât despre fetele care au părul deschis la culoare, mai ales blond, trebuie să știți că și pentru părul blond există acea vopsea fără amoniac sau puteți apela la varianta în care vopseaua să fie aplicată doar pe șuvițe, nu și pe rădăcină.
Aceste produse nu sunt invazive și ne oferă șansa ca noi să ne păstrăm sănătoase și să avem o sarcină fără probleme.
Poate vă întrebați de ce nu ne este permis să le folosim pe cele normale, care conțin aminiac. Această teorie este bazată pe reactiile alergice pe care unele femei le dezvoltă la amoniac și pot chiar “otrăvi” bebelușul. Că să fie mai simplu, puneți pe piele doar ce va este recomandat de doctorul vostru și nu vă abateți de la nimic. Începând de la 4 luni, bebele simte gusturile alimentelor dar, culmea, și produselor cosmetice pe care le folosim pentru a ne întreține îi pot influența foarte mult starea de sănătate și dezvoltarea. Deci nu neglijați nimic și fiți precaute cu tot.

Tocmai pentru asta este indicat să avem grijă sporită la aceste detalii care întotdeauna vor face diferența, mai ales că este minunat să fii responsabilă pentru ține și pruncul tău. Vă recomand să îndepărtați chimicalele din orice puneți pe piele sau consumați. Și în cazul alimentelor este discutabil.

Cu toate astea, nu uitați de îngrijirea voastră personală și comportați-vă ca niște femei atente la modul lor de viață.

Vă pup și, în cazul în care sunteți viitoare mămici, vă doresc o sarcină ușoară și un bebeluș sănătos.
♥️

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus