Connect with us

Cum se ÎMBRACĂ femeile cu STIL din jurul LUMII

FASHION & BEAUTY

Cum se ÎMBRACĂ femeile cu STIL din jurul LUMII

Aşa cum ne-am convins deja că există stereotipuri în ceea ce priveşte frumuseţea, stilul de viaţă şi obiceiurile fiecărei femei în funcţie de ţara în care aceasta locuieşte, ei bine, moda este unul dintre domeniile care a furnizat şi el îndeajuns de multe astfel de preconcepţii.

Astfel, putem ajunge să credem că toate italiencele sunt pline de accesorii masive şi poartă zilnic ohelari uriaşi de soare sau că fetele din Japonia îşi trăiesc viaţa de zi cu zi îmbrăcate în costumele personajelor anime.

Cu toate acestea, deşi femeile din aceste ţări sunt oarecum unite de nişte alegeri asemănătoare, acestea nu se aseamănă deloc cu cele despre care ştiam noi. Iată cum aleg să se îmbrace femeile din jurul lumii.

Iran

Deşi legile Iranului cer ca toate femeile să poarte valul musulman atunci când ies în public, femeile moderne şi care îşi doresc să experimenteze din punct de vedere al modei se bucură de mai multă libertate aici comparativ cu alte femei care trăiesc în ţările din est. Foarte des se dovedeşte că ţinutele iraniencelor sunt extrem de clasice şi de minimaliste, primind totuşi câteva accente orientale.

Japonia

Multe persoane cred că femeile din Japonia sunt constant îmbrăcate în ţinute care ne aduc aminte de rochiile personajelor anime şi, deşi există multe fete care adopta acest fel de vestimentaţie, nu trebuie să generalizăm acest curent. Majoritatea femeilor mature din Japonia adoptă ţinute elegante, clasice, la care adaugă detalii interesante şi preţioase. Silueta pentru care optează este în general cea dreaptă.

Franţa

Chic-ul parizian este reprezentat de mai mult decât dungi şi berete. Siluetele sunt fluide, materialele alese sunt uşoare iar ţinutele compuse au un aer lejer şi minimalist. Nu vom găsi opulenţă în stilul franțuzoaicelor, acestea vor opta oricând pentru simplitate şi funcţionalitate.

Italia

Contrar credinţei populare, nu toate femeile italiene poartă rochii semnate de designeri celebri şi accesorii masive. Deşi italiencele fac parte dintre femeile care îşi actualizează cel mai des garderoba, ele vor opta pentru utilitate şi pentru piese pe care să le poată purta în cât mai multe ocazii. Odată cu vârsta, femeile din Italia încep să adopte un stil din ce în ce mai elegant.

Rusia

Rusoaicele sunt renumite în toată lumea pentru frumuseţea lor incredibilă. Un factor important care a contribuit la această popularitate a rusoaicelor este diversitatea etnică mare a ţării. De asemenea, femeilor din Rusia le place să fie mereu îngrijite şi să arate întotdeauna bine, indiferent că trebuie să meargă într-un loc important sau au de făcut câteva comisioane. Chiar dacă temperaturile de aici ajung foarte des sub 0 grade, acest lucru nu le va opri pe femei din a merge pe stradă pe tocuri înalte.

Marea Britanie

Unul dintre cele mai răspândite stereotipuri legate de femeile din Marea Britanie este cel că acestea au adaptat uniformele clasice la îmbrăcămintea lor de zi cu zi, purtând astfel piese din lână sau tartan şi şosete înalte. Ei bine, adevărul este că fetele din Marea Britanie se lasă inspirate de marile case de modă care activează aici şi adopta un stil extrem de rafinat, uşor excentric, ajungând să probeze şi încerce trendurile cu mult înainte ca acestea să devină populare la nivel mondial.

China

Moda în această ţară este într-o continuă schimbare, astfel că, până acum câţiva ani, nu am fi putut vorbi despre un stil vestimentar specific femeilor de aici, întrucât acestea cumpărau impulsiv piese vestimentare pe care le purtau doar câteva zile. Cu toate acestea, momentan, fetele din China încep să adopte ţinute îmbogățite cu logo-uri, accesorii luminoase şi bijuterii interesante.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus